Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 6 januari 2009

Självmord när det rasade...

Den tyske miljardären Adolf Merckle, vars affärsimperium råkat i stora svårigheter, tog sitt liv till följd av finanskrisen, meddelade hans anhöriga på tisdagen. Merckle blev 74 år. I familjens besked nämndes inget om hur industriledaren genomfört sitt självmord, men enligt nyhetsrapporter hade han sent i måndags blivit påkörd av ett tåg nära hemmet i Ulm i sydvästra Tyskland.

På tidskriften Forbes lista över världens rikaste har Adolf Merckle 94:e plats, med en förmögenhet som i fjol våras beräknades till nära sju miljarder euro (70 miljarder kronor). Merckle led svidande förluster förra året sedan en satsning på Volkswagen-aktier slagit fel. Det tvingade honom att förhandla med banker för att försöka rädda sitt affärsimperium med intressen i bland annat cementtillverkning, verkstadsindustri och läkemedelsproduktion.

Först talades det om en utvidgning av Golden League till 12 galor. Nu säger det internationella friidrottsförbundet, IAAF, att det blir 10 galor från och med 2010. Men trots det är DN-galans tävlingsdirektör Rajne Söderberg övertygad om att galan får Golden League-status. Vi har fått mycket goda indikationer på det, säger han till DN.se.

Det nuvarande avtalet med Golden League går ut efter årets säsong och stora förändringar planeras till säsongen 2010. Tidigare har IAAF sagt att de vill dubbla antalet deltävlingar till 12 och även sprida dem utanför Europa till USA, Asien och Mellanöstern. Men enligt TT är nu målet 10 galor. I mars samlas förbundet för att bestämma vilka galor som ska finnas med i det nya konceptet. De europeiska galorna som i dag knackar på dörren är förutom DN-galan, Lausannes GP och Londons GP.

Sverige är ett av de största friidrottsländerna i världen och vi har bäst tv-täckning av samtliga länder i världen och man tar inte bort bästa marknaden från de här galorna i framtiden. Sedan 2008 är bland annat det svenska teknikkonsultföretaget ÅF titelsponsor till Golden League. Årets Golden League-tävlingar avgörs i Oslo, Rom, Zürich, Bryssel, Berlin och Paris.USA-demokraterna tar tills vidare inte chansen att komma bara en senatsplats från den magiska 60-majoriteten. Vid tisdagens kongressöppning avvisades två demokrater som tänkt inta senatsplatser. Roland Burris dök upp för att inta platsen som Obama lämnat efter sig efter segern i presidentvalet. Burris är allmänt omtyckt - och svart, en nog så viktig poäng i en annars helvit senat. Men han har utsetts av Illinois skandalomsusade guvernör Rod Blagojevich, som ska ställas inför rätta för att i ett tidigare skede ha planerat att sälja senatsplatsen till högstbjudande.

Därför fick Burris nobben och kom slokörad ut till medieuppbådet utanför Capitolium.

Senatens demokrater avstod också från att försöka få in exkomikern Al Franken, och till skillnad från i Burrisfallet är möjligheten där hyfsat stor att det till slut kan bli en republikan i stället för en demokrat. Senatsvalet i Minnesota blev så jämnt mellan Al Franken, demokrat, och den sittande republikanen Norm Coleman att rösterna räknats om upprepade gånger. Så sent som i måndags förklarade valmyndigheten demokraten som vinnare - med 225 rösters marginal i ett val där tre miljoner väljare deltog.

Sex ynka sekunder efter 459 kilometer mellan de argentinska orterna Jacobacci och Neuquen, det var allt som skilde Nasser Al Attiyah och Tina Thörner från andra raka etappsegern i Dakarrallyt.

En ny bok av Wired-redaktören Chris Anderson lär sätta gratis på agendan under 2009. Samtidigt lär allt fler gratistjänster sättas under press att omvandla sina miljontals besökare till reda pengar. Internet kan liknas vid världens största kopieringsmaskin – nya kopior skapas varje gång information lämnar en server, passerar genom en router eller visas i en webbläsare. Oavsett om det handlar om Piratebay eller lagliga alternativ som Hulu, Spotify eller Youtube översköljs vi av en närmast obegränsad tillgång till gratis musik, film och tv-serier. Kort sagt, gratiskulturen frodas på internet.

Men att tjäna pengar på gratis är inte lätt. Gratis material och närmast obegränsad tillgänglighet betyder inte garanterade intäkter. Gratis på internet bygger på storskalighet. Den som inte lockar tillräckligt många besökare till sin gratistjänst kommer att misslyckas. Men den som inte lyckas tjäna pengar på sina användare kommer också att misslyckas – hur många dessa användare än må vara.


För svenskarna blev det alldeles nattsvart i Zagreb. Ett lysande blågult undantag fanns dock: Johan Brolenius som satte karriärsbästa. Jag försökte bomba på allt jag hade, sade han till SVT, efter sin trendbrytande och mycket fina femteplats. Tidigare kunde Brolenius bara stoltsera med tre sjätteplaceringar i världscupssammanhang. Nu petar han upp noteringen ett hack - och ökar konkurrensen om platserna i VM, som avgörs om knappt en månad. Kul att loppet är tajt om vilka som får resa. Det är ju så det ska vara, sade han.

Stjärnskottet Jens Byggmark hörde annars till dem med allra mest problem i fältet. Tekniska missar eliminerade honom ur tävlingen redan i ett tidigt skede. Samma sak med Anton Lahdenperä och Markus Larsson. Väl i andra åket kunde varken André Myhrer eller Mattias Hargin blanda sig i tätstriden. Desto bättre gick det då för slutsegraren Jean-Baptiste Grange från Frankrike och tisdagens sensation Lars Myhre. Norrmannen hade startnummer 70 - men korsade mållinjen som nummer sju.


Nu är det inget snack längre – Rögles avgörande mål mot HV71 skulle aldrig ha godkänts. Det råder inget tvivel om att videomåldomaren gjort fel bedömning. Målet skulle ha dömts bort för spark, säger domarbasen Peter Andersson till sportbladet.se. Andersson kritiserar även Rögles tränare. Oerhört oprofessionellt beteende, dundrar Andersson. Det är en stor katastrof att en tränare kan gå ut och säga något dylikt. Det måste vara något gammalt som sitter i väggarna som leder till att han gör ett sånt uttalande. Jag har sett hela matchen i efterhand och har ingen som helst förståelse för det han säger. Jag vet inte vad han vill uppfylla med det, säger Andersson.


Skadedrabbade Timrå värvar en kanadensisk forward. Nate DiCasmirro, 30, landade i Sundsvall på tisdagen. Avtalet med Timrå är ett try out-kontrakt. Det är en hårt arbetande forward som är kanadensisk i sin spelstil, han går på mål och så vidare, säger Timrås sportchef Stefan Lindqvist till Sundsvalls Tidning. Min klara målsättning är att han ska spela på torsdag (mot HV71).

Nyförvärvet är välkommet i Timrå, som på kort tid fått tre viktiga spelare skadade: Fredrik Hynning har brutit ett ben i handen och ska ha gips i tre till fyra veckor, Håkan Bogg har sträckt ljumsken och Erik Andersson är axelskadad. Dessutom missade Anton Axelsson länsderbyt mot Modo på grund av hjärnskakning, men han lär vara tillbaka inom kort.

Efter tre raka matcher utan trepoängare tog Björklöven en efterlängtad seger på tisdagskvällen. Det blev 3–2 hemma mot tabelltvåan AIK, och 19-årige Jens Ledin blev stor matchhjälte med två mål. AIK är kvar på andra plats, Björklöven gick upp en placering till sjätte plats.Läs Dagens Artiklar:

Självmord när det rasade...
Jiddrat och tjatat och ältat...
Sänkt skatt med 2000 miljarder...
Obegränsad kredit!
Jag behöver minst tre transferfönster...
I år går börsen upp!
Fimpade en cigarr i ögat på killen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!