Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 15 januari 2009

Google behöver mer googling...

Daniel Alfredsson såg med ett mål och två assists till att ge Ottawa Senators sin andra seger på två dagar när Atlanta Thrashers besegrades med 3-2. Den svenske lagkaptenen kvitterade matchen till 1-1 i ett powerplay. Efter en öppnande passning i sidled från Jason Spezza sköt Alfredsson ett stenhårt direktskott som gick in via Atlantamålvakten Kari Lehtonens ena stolpe. Senare i den första perioden bjöd Alfredsson tillbaka och spelade fram till Spezzas 2-2-mål. Även det i numerärt överläge.

Det är bra att Alfredsson har kommit igång men Ottawa är alldeles för ihåligt för att gå till slutspel, däremot kan Alfie bli en bra förstärkning i VM.

Gamblingonline.se - Svensk spel guide till internets bästa hasardspel

Citigroup rasade på USA-börsen efter nyheten om mäklarsamarbetet med Morgan Stanley. Citigroup rasade 23,2 procent medan de båda kollegorna JP Morgan och Bank of America återhämtat sig och slutade som börsen i övrigt. För Citigroup präglades handeln dessutom av nyheten att den planerar att slå ihop sin mäklarverksamhet med Morgan Stanleys motsvarande verksamhet. Morgan Stanley föll i sin tur 8,9 procent.

Skydda din privatekonomi mot arbetslöshet!

Detroit gick in i tredje perioden av nattens match i underläge, 2-3. Väl där kunde inget stoppa den väloljade röda maskinen. Den tidigare Moraspelaren Dan Cleary kvitterade till 3-3 efter 9.32. Detta efter en imponerande solouppvisning i den offensiva zonen som avslutades med ett distinkt skott i krysset. Därefter tog det bara 35 sekunder innan 4-3 kom. Johan Franzén buffade åt sig utrymme framför motståndarkassen och styrde Pavel Datsyuks fösning förbi målvakten Jean-Sebastien Giguere. Domarna lät göra en videogranskning av målet för att se om Franzén haft sin klubba för högt uppe när han slog in pucken. Till Gigueres förvåning godkändes målet. Det var en hög klubba. Från den vinkel där pucken gick in finns det inte tillräckligt mycket utrymme mellan min axel och ribban, säger Anaheimmålvakten besviket till nhl.com.

Frasse är riktigt grym, det vore tråkigt om han måste lämna Detroit för lönetaket. Men jag tror inte Detroit kan släppa honom, han är säkert en av ligans bästa tvåvägsspelare.

Vill du ha gratis biobiljetter?

Återigen hyllas Hasse Borg som Sveriges skickligaste spelarförsäljare. Det talas om den bästa affären från allsvenskan i modern tid om man ser till hur mycket pengar klubben fått i förhållande till spelarens kapacitet. För Malmö innebär affären ett rejält tillskott på banken eftersom den enligt samstämmiga uppgifter till slut landade på fyra miljoner euro. Tack vare att euron står en bra bit över tio kronor innebär det drygt 42 miljoner kronor varav nio försvinner till Öis på grund av den klausul som tecknades vid Toivonens övergång 2007. En del av pengarna kommer att investeras i en ersättare och assisterande tränaren Hans Gren ser gärna en liknande spelartyp som Toivonen.

Nästan 200 miljoner kr har klubben fått in på försäljningar (Zlatan, Afonso, Ola och Markus). Det är pengar som skulle kunna göra MFF till ett topplag i allsvenskan. Men än en gång besannas tesen att pengar gör inte en klubb till ett vinnande lag. Borg är oerhört skicklig på att sälja men inte lika skicklig på att hitta delarna som kan vinna. MFF skulle behöva förstärka upp med någon som kan ta miljonerna och investera dom i bra spelare. Men framför allt behöver MFF ett LAG. Klubben, tränare och spelare måste dra åt samma håll annars spelar det ingen roll hur många miljoner som finns...

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.


Enligt turkiska uppgifter ska Erkan Zengin vara på plats i Istanbul redan till helgen för att skriva kontrakt med ligasexan Besiktas. Hammarby väntas få under fem miljoner för mittfältaren – men det är pengar som kan användas för att locka Sharbel Touma. Erkan Zengin, 23, har utgående kontrakt som han tydligt deklarerat att han inte vill förlänga. Men för en gångs skull är han väldigt fåordig. Jag har ingen aning om något och vill inte kommentera. Jag ligger bara här i soffan och vilar, säger han. Mittfältarens agent Patrick Mörk: Det är klart att Besiktas vore en drömklubb för Erkan. I övrigt har vi inga kommentarer.

Det vore ett riktigt klipp för Bajen om de köper honom nu med ett utgående kontrakt samt att han inte vill förlänga, det är en riktig bonus, tala om julklapp...

Veckans hetaste spel

Finanskrisen stoppar provborrningar efter uran i Hotagen i Jämtland. Prospekteringsföretaget Mawson resources har borrat i området flera vintrar, men nu är det stopp.Alla priser faller just nu. Ingen satsar riskkapital och jag tror definitivt att några prospekteringsföretag kommer att försvinna, säger Folke Söderström vid företaget till Östersunds-Posten.

Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner

Inte ens ett av världens mest framgångsrika teknikföretag, amerikanska internetjätten Google, är opåverkat av den globala ekonomiska krisen. I en blogg meddelar företaget att utvecklingskontor i Luleå, Trondheim och Austin stängs. Dessutom varslas 100 rekryterare om uppsägning. I runda slängar motsvarar det en fjärdedel av dem som arbetar heltid inom koncernen med nyanställningar. Google rapporteras tidigare ha snålat in på sitt vanligtvis extravaganta nyårsfirande och även dragit in vissa förmåner som anställda i New York haft.

Man kan ju hoppas att de anställda visste om det innan annars var det inte så trevligt sätt att få veta om det på - genom en blogg...

Låna upp till 3000kr idag,
inga dolda avgifter och
inga krångliga avtal.
Ansök om ett snabblån idag!


De fyra statliga AP-fondernahar gjort sittsämsta år hittills. Deras samlade förmögenhet har minskat med mellan 150 och 200 miljarder kronor, omkring 20 procent av kapitalet, enligt Svenska Dagbladets beräkningar. Först om någon månad väntas de redovisa resultatet för 2008, men att det blir rekorddåligt står utom allt tvivel, skriver SvD. enligt tidningens källor har andra AP-fonden gått sämst. Ingen av fondcheferna vill kommentera siffrorna.

Skrota två eller tre av de statliga AP-fonderna och spara årligen någon miljard i förvaltningskostnader. Den lösningen för tidigare finansminister Erik Åsbrink fram. Tanken att fonderna skulle konkurrera med varandra var feltänkt, menar han. En enda fond vore inte bra, anser han. Problemet är att en enda AP-fond skulle bli en enorm aktör på den svenska marknaden, kanske för stor med tanke på vilka ägarpositioner den skulle få i stora börsbolag. Men två fonder istället för dagens fyra vore en rimlig lösning, säger Erik Åsbrink bland annat ordförande i försäkringsjätten Alecta.

Hungrig? Beställ pizzan på nätet!


Svensk Handels Handelsbarometer för januari visar en starkare framtidstro bland handlarna, som rapporterar att julhandeln och mellandagsrean blev som förväntat eller bättre. Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagen. Hälften av handlarna svarar att julhandeln gick som förväntat medan 28 procent rapporterar att den gick bättre än förväntat. Handelsbarometerns framtidsindikator steg med tre enheter i januari jämfört med föregående månad, medan "kaxighetsindikatorn" steg med sex enheter. Svensk handel noterar att många handlare förutspår att den egna butiken kommer att klara lågkonjunkturen bättre än detaljhandeln i stort. Barometern visar också att handlarnas tilltro på sysselsättningsutvecklingen i detaljhandeln ökar något i januari jämfört med föregående mätning, och detta gäller både för den egna butiken som för detaljhandeln i stort.

Det tyder på bristande sjlvinsikt när många handlare tror att den egna butiken ska gå bättre än detaljhandeln i stort. Men verkligheten brukar hinna i kapp dom...
Se Dagens Spel av mig

Läsa Dagens Inlägg:

Tvillingknocken
Skitdålig kvalité
Skandalen är ett faktum
Förkrossande siffror
Vinstras - men ändå bättre än väntat...
Vem vinner? Vem försvinner?
Skottsäkert
Probably the best beer in the world...
Google behöver mer googling...
Ras och åter ras...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!