Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 9 januari 2009

Få pengar om brudgummen pyser...

Metro flyttar sina kontor i London till Stockholm, en förändring som ska vara genomförd till senast slutet av 2009. Förändringen beräknas ge en årlig besparing på 2 miljoner euro, med effekt från 2010. Det leder också till en kostnad som är beräknad till högst 0,5 miljoner euro, vilket tas i resultatet för 2009. Det framgår av ett pressmeddelande.Under Metros tillväxtperiod har det varit en fördel att vara placerade i en mediehuvudstad London. Men när vi nu har gått i en mognare fas har våra behov förändrats, säger vd och koncernchef Per Mikael Jensen i en kommentar.

Mogna industrier brukar utlokalisera produktionen till billiga länder, där arbetskraften är billig, varför inte lägga huvudkontoret i Baltikum när de ändå håller på?

JVM-stjärnan Oscar Möller fick ett trist besked när han återvände till Los Angeles Kings efter mästerskapet i Ottawa. Klubbens läkare upptäckte en fraktur i nyckelbenet och han kan förmodligen inte spela de närmaste sju matcherna i NHL.

Ikväll drar Lets Dance igång. Men vem kommer att vinna? Det tippas bli en kvinna som vinner i år. Hitta de bästa oddsen

För Kitty Jutbring höll Lets Dance att på vara över innan det börjat ens. Repetitionen med Tony Irving blev till slut för mycket för Kitty Jutbring, 31. Vi skulle öva på öppningsrummet, där paren presenteras för publiken. Det var min uppgift att lära dem hur de skulle gå, berättar Tony Irving. Den till synes enkla proceduren var problematisk för flera av paren, och Irving tvingades upprepa sina order flera gånger. Plötsligt rusade Kitty ut ur rummet och försvann. enligt TV 4-källor tröstlös och hade låst in sig på en toalett, där hon satt och storgrät. Hon var jätteledsen och sa att hon inte ville vara med i programmet längre. Kommer Kitty palla trycket? Jämför spelbolagen på nätet

Turismen i Sverige omsätter mer pengar än bilindustrin. Nu väcks krav på ökade satsningar från regeringen. Det finns en jättestor resurs i turismen som inte utnyttjats. Jag har tidigare skrivit att verige inte alls utnyttjar den jättemarknad som i Ryssland för övrigt hela gamla Sovjet. Det är lättare att satsa på synliga gamla produkter som bilar, men Sverige har en resursbas i form av kreativitet inom mode, musik, spel osv som skulle kunna utnyttjas på ett mycket mer påtagligt sätt.Beckham-hysterin i Milan tilltalar inte direkt Bayern Münchens manager Uli Hoeness. De båda storklubbarna Bayern München och Milan har båda varit i Dubai på träningsläger den senaste veckan. Skillnaden mellan oss och Milan är att vi spelade fotboll medan de trodde att de var på en filminspelning, säger Hoeness enligt tyska Bild. Det var en stor scen alltihopa, det var bara Steven Spielberg som saknades, säger Hoeness.

Det verkar finnas ett stort mått av avundsjuka hos en del fotbollsledare...


Fjolåret må ha varit ett av bilbranschens värsta år. Men för den brittiska lyxbilstillverkaren Rolls-Royce steg försäljningen med 20 procent till 1 212 bilar, enligt ett pressmeddelande. Fjolårets ökning var det femte året i rad med stigande försäljning. De största marknaderna för Rolls-Royce är USA, Storbritannien, Förenade Arabemiraten, Kina och Ryssland.


Japanska motorcykeltillverkaren Kawasaki hoppar av VM-serien som en del i företagens nedskärningar på grund av krisen inom fordonsindustrin.

Bara timmarna efter hemkosten från semestern i Dubai stod ”Henke” på träningsplanen med FC Helsingborg. Han landade på eftermiddagen och tränade mer eller mindre direkt, säger HIF:s tränare Bosse Nilsson. Under lördagen tränar Larsson med FC Helsingborg och på söndagen är det alltså match i Umeå.

Henke Larsson kommer fortsätta spela innebany och troligtvis lägger han av med fotbollen. Det tycker jag han gör rätt i.

Svenska Spel jagar 110 miljonersvinnaren med ljus och lykta. Trots stor draghjälp från media så är vinnaren spårlöst försvunnen. Man måste bott under en sten för att ha kunnat missa det, säger Johan Tisell, informationschef på Svenska Spel.

Ja, inte är det jag i varje fall...

Aftonbladet filrecesent ger följande betyg till veckans filmer:

+++ till Zack and Miri make a porno.
++++ till Gomorra.
+++ till Changeling
+++ till Wallander.

De tre första BBC-filmerna med Kenneth Branagh - "Villospår", "Steget efter" och "Brandvägg" - som spelats in på plats i Sverige har nyligen visats i Storbritannien till applåder från kritikerna. Nu ska serien visas i USA. Och Kenneth Branagh, som länge varit ett fan av Henning Mankells böcker, bekräftar i USA Today att det blir fler filmer: "We'll do them", säger Branagh.

Serieförlaget Marvel ger ut specialtidning med serien "Spindelmannen" lagom till att Barack Obama svärs in som president den 14 januari. I seriealbumet "Spidey meets the President" räddar superhjälten presidenten som utsätts för ett attentat av superskurken Kameleonten vid själva presidentceremonin, skriver Berlingske Tidene.

Det hade varit roligare om Obama hade varit skurken...

Meta Persdotter blir ny vd för Svenska Spel den 1 februari. Hon kommer närmast från heminredningskedjan Duka, där hon varit vd i två år.


En del av det som tidigare hamnat på soptippen säljs nu genom deras hemsidor. Säljannonserna har ökat markant. Under hösten har vi slagit rekord i alla kategorier. En förklaring är helt klart lågkonjunkturen. Folk behöver pengar och säljer då saker de har hemma i stället för att skänka eller slänga dem, säger Anna Chrona, presschef på Tradera. Även på Blocket går affärerna bra. Anna Björklund är företagets marknadschef. Många har tidigare inte insett värdet av det de har hemma. Men när de nu får mindre kvar i plånboken får de upp ögonen för begagnatmarknaden. Allt går att sälja till rätt pris, säger hon.

Det kan vara bra med en kris ibland så att människor kan nyktra till och inte bra dras med i slit- och slängsamhället.


Den amerikanske finansmannen David Marcus har sålt hela sitt innehav i kuverttillverkaren Bong med storförlust. Ny storägare är KappAhlchefen Christian W Jansson. KappAhlchefen Christian W Jansson har seglat upp som ny storägare i kuvertillverkaren Bong Ljungdahl. Jansson har under december ökat på sitt innehav i omgångar från 250 000 aktier till 1,1 miljoner aktier. Därmed kontrollerar Jansson cirka 9 procent av rösterna i bolaget.


Lufthansa utesluter inte att lägga ett bud på Alitalia och bolagen har fortfarande kontakt. Det skriver Bloomberg News och hänvisar till Claudia Lange, talesperson för Lufthansa.

Sajten Bröllopstorget.se som tillsammans med försäkringsbolaget Atava har tagit fram en bröllopsförsäkring. Om brudgummen skulle bli matförgiftad, eller om något annat oväntat skulle fälla bröllopet, täcker försäkringen kostnaderna för ett nytt bröllop. Det borde vara lika självklart att försäkra sitt bröllop, som är en av de större utgifterna i livet, som det är att försäkra nya platt-tv:n, säger Martin Jeppsson, chef för Atava.

En premie på 790 kronor ersätter belopp på upp till 50 000 kronor. 1 490 kronor täcker belopp upp till 125 000 kronor. Och för dem som planerat ett lyxbröllop finns en försäkring som ersätter upp till 250 000 kronor.

Det vore ännu bättre om det fanns en försäkring efter bröllopet, försäkring mot tex skillsmässa...

Den socialdemokratiska EU-kommissionären Margot Wallström får 5 miljoner i avgångsvederlag när EU-kommisionen byts ut i juni, skriver Expressen.Läs Dagens Inlägg:

New birth of Freedom!
Det spökar...
Sopigt...
Få pengar om brudgummen pyser...
Vakna till verkligheten!
Cash is King
Polisen som trashtalkar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!