Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 9 januari 2009

Sopigt...

Chrysler har ofta varit värst med sina spektakulära presentationer. I fjol drev till exempel cowboys in en massa kreatur framför mässhallen i centrala Detroit. Nu är det kargare. Chrysler drar in på gratis mat och dryck till de tusentals journalister som kommer för att bevaka mässan som öppnar på söndag. Bolagen är piskade att förändra sig i grunden. Någon liknande pr-katastrof som när cheferna åkte jetflygplan till kongressen ska inte upprepas.

Bilsalongen i Detroit ska andas måttfullhet och nytänkande. Grön teknik lyfts fram i stället för hästkrafter. GM har ställt in den storslagna fest som bolaget brukar ha för pressen. I fjol uppträde storstjärnor som Mary J Blige och det var ett överdåd av fin mat. Inget sådant denna gång. Alla håller i plånboken. Man är rädd att skicka fel signaler, säger Saab Automobiles informationschef Eric Geers.

Audi kniper åt sig marknadsandelar och i december var bilmärket det tredje största i Sverige. 2010 ska vi vara det ledande premiummärket på den svenska marknaden, säger Jens Wetterfors, vd för Audi i Sverige.


Mamma Mia! blev inte helt oväntat årets säljkomet i dvd-hyllorna. Räknar man bort Mamma Mia! skulle försäljningen hamnat på minus, säger Lars Südow, affärsområdeschef på marknadsundersökningsföretaget GFK till DN. Sammanlagt har dvd-upplagan av Björn Ulvaeus och Benny Anderssons succé-musikal sålt i nästan 550 000 exemplar, bara i Sverige. Ytterligare 100 000 finns ute i handeln. Det innebär således att filmen finns i vart åttonde hushåll, skriver DN.

Det är inte konstigt att Mamma Mia är en succé det är en typisk feelgoodfilm som tom får musikalhatare som jag att kunna se med viss behållning. Men faktum kvarstår, varför ska man helt plötsligt börja sjunga utan anledning? Om man gjorde det i sitt arbete eller på mataffären skulle man snart sitta inne på psyket...Eskhult och Muhrén i VM-truppen, de hade slutat i bandylandslaget – nu kommer de tillbaka lagom till VM på hemmaplan.

Den tillträdande Obama-administrationen är på väg att stöpa om USA:s stödpaket till finanssektorn i grunden. Enligt amerikansk press kommer det att få en betydligt bredare inriktning än tidigare, med stöd till bostadsägare, kommuner och småföretag.


Spaniens industriproduktion föll med 15 procent i november jämfört med samma månad 2007. Nedgången var större än väntat. Ännu värre än Spanien är utförsbacken i de nya baltiska EU-länderna. Industriproduktionen i Estland rasade med närmare 18 procent i november.

AB Volvo kan få dyrare upplåning. Kreditvärderingsföretaget Moody's överväger att sänka Volvos kreditbetyg för den långsiktiga upplåningen. Orsaken är det kraftiga raset i orderingången under hösten. En fortsättning av den utvecklingen kommer att försämra Volvos finansiella flexibilitet, enligt Moody's.


Framtidens musik på nätet kan bli både gratis och laglig. En ny generation tjänster ska se till att lyssnaren får fri musik samtidigt som artisten får betalt. Nyckeln är reklam, och ett svenskt företag - Spotify - ligger i frontlinjen.

Hur mycket reklam ska vi bli matade med? Reklam verkar vara lösningen på allt. Reklam trodde man skulle bära alla gratistidningarna, musiknedladdningar, sajter osv. Det kommer inte att räcka till nu heller...


Svenska USA-proffset Daniel Chopra fick ingen lovande start på golfåret 2009. Som regerande mästare gick han årets första tävlingsrond på 79 slag i säsongspremiären i Kapalua på Hawaii. Chopra ligger efter den första dagens spel på en delad jumboplats, tillsammans med amerikanen Marc Turnesa, tolv slag efter ledande nyzeeländaren Geoff Ogilvy.

Bröndbymittfältaren Alexander Farnerud följer med fotbollslandslaget till Kalifornien och landskamperna mot USA (24 januari) och Mexiko (28 januari).

Farnerud var en supertalang som tyvärr inte har blommat ut. Han kommer inte bli mer än en gedigen spelare som håller nordisk klass, tyvärr.


Två superbackar gör comeback. Lagom till supermötet. När Manchester United tar emot Chelsea på söndag spelar Rio Ferdinand för hemmalaget och John Terry för gästerna. Det är viktigt för oss, han är en ledare, säger Chelseas manager Luis Felipe Scolari. Samtidigt går Liverpool-managern till attack mot sin kollega i Manchester United, Sir Alex Ferguson. Han är den ende som kan klaga utan att det får stora konsekvenser, säger Benitez.

Det kommer att bli tufft och tätt, det lutar åt ett kryss.


Swedbanks aktiekurs fortsätter att backa tyder på att aktiemarknaden är rädd för stora nedskrivningar. Det i sin tur kan leda till nya krav på nyemissioner i Swedbank. Det är absolut en rimlig slutsats. Notera att Swedbanks totala börsvärde nu är mindre än hälften av det egna kapitalet, säger Mats Anderson oberoende bankanalytiker. Den nuvarande ledningen med vd Jan Lidén, som snart avgår, har länge varit ifrågasatt av marknaden. Att kursen inte lyfter nu efter nyemissionen är väl snarast ett misslyckande för ägarna som satsat nya pengar.

Det finns för mycket osäkerhet kring Swedbank, krisen i Baltikum är inte helt klart hur det kommer att påverka Swedbank. Det enda som är säkert är att det kommer att påverka negativt, under 2009 kommer det att bli mer klart hur mycket negativt Baltikum kommer att påverka. Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag


Någon smygplanterar friska och välmående granar och enar vid gator och rondeller. Enbart i stadsdelen Härlanda har någon satt ut 40 träd, uppger Sveriges Radio Göteborg.

Man får hoppas att inte gran(n)arna blir sura...

När kiosken i Lysvik vid Övre Frykens östra strand i Värmland höll på att dö glesbygdsdöden grep kunderna in. Nu är närbutiken med spel och bensin räddad för minst ett år till, skriver Värmlands Folkblad. Nästan alla hushåll i Lysviks församling med 1 500 invånare bidrog. Tillsammans skänkte de 100 000 kronor.


Gordon Stewart tog aldrig emot besökare hemma – av goda skäl. Hela huset var nämligen fyllt från golv till tak av gamla möbler, bråte och sopor. Till slut var Gordon Stewarts hus så fullt med sopor att han fick gräva sig fram i tunnlar. Men Gordon kröp vilse i labyrinten – och dog.

Finanskrisen har ju gjort att vi samlar mer och inte slängar lika mycket sopor, men Gordon Stewart missförsod nog det hela. Sopigt måste man säga...
Läs Dagens Inlägg:

New birth of Freedom!
Det spökar...
Sopigt...
Få pengar om brudgummen pyser...
Vakna till verkligheten!
Cash is King
Polisen som trashtalkar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!