Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 9 januari 2009

Polisen som trashtalkar...

Efter sju sorger och åtta bedrövelser har krislaget Modo hittat tillbaka till en vinnande stil på hemmaplan. 5—2 mot Rögle gav tre ytterst välbehövliga poäng i den bottenstrid Örnsköldsvikslaget är indraget i. Modos Patrick Yetman blev tvåmålsskytt när Rögle kom på besök i Örnsköldsvik. Daniel Sondells och Peter Högardhs två mål för Rögles del räckte inte till. Modos andra raka hemmaseger – och en mycket viktig seger för Örnsköldsvikslaget.

Modo är ett topplag. de borde inte behöva harva i botten. När eliserien är slut har trligtvis Modo klättrat till topp fyra.


Börserna i Asien präglades av fortsatt oro kring den indiska börsen, där Sensex-index backade nära 3 procent. I förlorartoppen återfanns åter den indiska it-jätten Satyam Computer Services. Bolagets aktier backade för andra handelsdagen i rad. Enligt Marketwatch.com har pappret, som en gång var en favorit bland utländska investerare, nu backat 90 procent sedan i onsdags. I onsdags föll pappret 77 procent och på fredagen ytterligare 54 procent under förmiddagshandeln. I Hongkong var det positivare och fick stöd av marknaderna i Kina. Hang Seng steg 0,4 procent medan Shanghai Composite ökade 1,2 procent och Shenzhen Composite klättrade 2,1 procent.Efter två raka förluster hittade Boston segerreceptet igen. I natt besegrades krislaget Ottawa med 6-4. Syndabock för Senators blev lagkaptenen Daniel Alfredsson. I mitten av den tredje perioden tappade ”Alfie” pucken till forecheckande David Krejci som efter två försök överlistade målvakten Martin Gerber. Du försöker att lita på dina bästa killar. Men det är dessa killar som kostar oss matchen, sa Ottawas coach Craig Hartsburg bittert.

Tala om att undergräva moralen i laget. Hur många misstag gör Alfredsson i Ottawa på en säsong? Om jag vore Alfredsson skulle jag be coachen att dra dit pepparn växer. Ottawa är ett uselt lag med en usel coach, det finns inte en sportkepa att laget kommer till Stanley Cup.


På Jönköpingspolisen har man problem med en anställd som ständigt är otrevlig mot de som kontaktar myndigheten. Trots att de har pratat med personen ändrar han inte sitt beteende. Nu har ledningen fått nog och har skrivit ett brev till personalansvarsnämnden för att bli av med honom. Att säga upp en person är en sista utväg. Först måste arbetsgivaren visa att de gjort allt för att få personen att ändra sitt beteende. Personen kan också omplaceras så att han eller hon inte har så mycket kontakt med kunder, säger Dan Holke, arbetsrättsjurist på LO-TCO rättsskydd.

Holke känner inte till något fall där en person har sagts upp av dessa skäl. Processen är långdragen för att det ska leda till uppsägning. Facket måste kontaktas, om den anställde är ansluten, och alla andra utvägar måste ha prövats. Då ska man ha betett sig oerhört otrevligt och bett folk fara och flyga under en längre tid.

Det finns alldeles för många människor på fel plats. Jag förstår inte om personen i fråga inte tycker om att ha kontakt med människor, inte ber om att bli omplacerad. Det skulle ju alla parter tjäna på.

Mästarlaget Detroit har hittat toppformen. Med hjälp av tre assist av Niklas Kronwall och varsitt mål av Henrik Zetterberg och Tomas Holmström besegrade Detroit efter en stark laginsats Dallas på hemmais med 6—1 i NHL-ishockeyn natten till fredag. Och Red Wings svenskar svarade för sju poäng. 6-1-triumfen innebar femte raka segern för fjolårets Stanley Cup-mästare och enligt coachen Mike Babcock är förklaringen nyårsdagens utomhusmatch mot Chicago. Den matchen gav laget mer motivation. Engagemanget är mycket större nu, sa Babcock till AP. Kommer Detroit att vinna Stanley Cup igen? De är en av oddsfavoriterna. Jämför spelbolagen på nätet

Centralbanken Bank of Korea sänkte på fredagen styrräntorna med en halv procentenhet till rekordlåga 2,5 procent. Avsikten med sänkningen är att sätta fart på den inhemska ekonomin sedan exporten minskat kraftigt, rapporterar Marketwatch.com.


För varje år som går blir de ryska turisterna allt vanligare i Stockholm. Och de är alltid flest i början på året. I januari 2007 registrerade Stockholm visitors board drygt 17.000 ryska gästnätter i länet. Samma månad ett år senare registrerades lite fler än 19.000 gästnätter, en ökning på cirka 12 procent. Enligt prognoserna ser ryssarna ut att bli ännu fler i år. Anstormningen i januari beror främst på att vi firar jul och nyår enligt rysk ortodox tro och därför har ledigt de två första veckorna i januari. Sverige är populärt för att de flesta ryssar reser till länder i närheten, som Finland och Sverige. Det är vackert och tryggt här det finns bra shoppingmöjligheter och arrangemang, säger Lioudmila Siegel som är ordförande i Rurik, Ryska riksförbundet i Sverige.

Butikerna i varuhuset NK är bara några av de finare affärer som tydligt märker av ryssinvasionen. På NK har kunderna från öst de senaste åren blivit så många och så köpsugna att varuhuset håller med rysktalande personal på både inrednings- och juvelavdelningen. Enligt statistiken stod ryssarna för en tredjedel av NK:s taxfreeförsäljning 2008, säger Louise Lövgren, pr-ansvarig på NK Stockholm.

Museerna på Djurgården är andra ryssfavoriter. Vasamuseet håller sedan tre år tillbaka öppet på självaste nyårsafton för att tillfredsställa lediga ryssar som vill kika på det gamla regalskeppet. Men allra populärast bland ryssarna är sagomuseet Junibacken. Här började man redan för knappt tio år sedan med information och menyer på ryska och museet har i dag fem rysktalande turistvärdar. Det beror främst på Karlsson på taket. Det är svårt att förstå hur stor han är i Ryssland. Till slut blev de ryska besökarna så många att vi började förstå att det var viktigt att kunna kommunicera med dem på ryska, säger Maria Reuterskiöld, presschef på Junibacken. De vuxna är fler än barnen och alla vill de åka Sagotåget. Det spelar ingen roll hur stark Pippi Långstrump är i Sverige, i det här sällskapet är det Karlsson på taket som är störst.

Det är bra att Sverige kan dra nytta av den ryssarnas ökade välstånd. Jag tror att många företagare inte insett vilken potential det finns i den ryska marknaden.


Lehman Brothers överväger en försäljning av en investeringsfond med inriktning på internationell företagsfinansiering, med tillgångar på 3,3 miljarder dollar, till fondens ledning. Det skriver Bloomberg News med hänvisning till uppgifter från anonyma källor inom Lehman Brothers.


Över 100.000 spelare från nästan 200 olika länder är med och tävlar i Ocean Race – online. Tävlingen fungerar på samma sätt som den i verkligheten, med skillnaden att kursen och seglen styrs hemifrån framför datorn i stället för på öppna havet. Tomas Hellström från Göteborg är en av dem som offrar nattsömnen för att få båten i hamn. Det här måste vara så nära verkligheten som möjligt, säger han.NHL-debuten är avklarad. Och det blev seger direkt för Mikael Backlund. Hans Calgary vann hemma mot New York Islanders med 5-2 (1-0, 2-2, 2-0). Backlund spelade i drygt tio minuter och var ytterst nära att göra mål.

NYI är NHL:s sämsta lag så det var en tacksam start för Backlund.


Skatteverket underkänner miljonutbetalningar som vinleverantören Fondberg & Co gjort till ett bolag på Gibraltar, skriver Dagens Industri. Vinleverantören har fått fakturor på omkring fem miljoner kronor per år från det spanska bolaget Bodegas. Fondberg & Co hävdar enligt tidningen bland annat att Bodegas gjort marknadsanalyser av den spanska vinmarknaden men den förklaringen underkänner Skatteverket. De "osanna" fakturorna kan klassas som skattebrott.


Sony Ericsson tänker om. Bolages ledning överväger att lansera telefoner baserade på Googles operativsystem Android. Sony Ericsson är medlem av Open Handset Alliance, en sammanslutning av bolag som gemensamt ska utveckla mobila mjukvaruplattformar med ett nuvarande fokus på Android, och gör ingen hemlighet av att bolaget är intresserat av Googles plattform. "Vi studerar Android mycket noggrant", sade Najmi Jarwala.

Windows fungerar inte speciellt bra i mobilen. Opera är det som bäst, men tyvärr fungerar det inte med flash.


Sedan finanskrisen slog till med full kraft i september har det skett en snabb och dramatisk minskning av mängden skräp som kastas på Stockholms soptippar. En av de soptippar där besöken minskat under hösten är Östberga återvinningscentral utanför Stockholm. Vi har nu under hösten börjat se en minskning av grovsoporna, efter att de ökat kraftigt under flera år. Det är ett tydligt trendbrott, säger Jonas Selander, chef för Stockholms återvinningscentraler till DN. Det är en direkt och logisk följd av att konsumtionen minskar. När man köper mindre nytt är det också mindre saker som ska ersättas och kastas hos oss, förklarar han.Läs Dagens Inlägg:

New birth of Freedom!
Det spökar...
Sopigt...
Få pengar om brudgummen pyser...
Vakna till verkligheten!
Cash is King
Polisen som trashtalkar...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!