Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 8 januari 2009

Atomprocessor ger möjligheter

Den så kallade bas- eller interventionsräntan är Bank of Englands utlåningsränta till penningmarknaden och dess främsta styrmedel. Bank of England konstaterar att företagsundersökningar visar att farten i nedgången har ökat under det fjärde kvartalet och att produktionen troligen kommer att fortsätta falla kraftigt i början av nästa år.

Tillgången till krediter för både hushåll och företag har stramats åt ytterligare, vilket pekar på behovet av ytterligare åtgärder för att öka utlåningen. Den substantiella försvagningen av pundet de senaste månaderna kan hjälpa till att dämpa inverkan på den brittiska nettoexporten när världsekonomin saktar in.

På medellång sikt kvarstår en signifikant risk att inflationsmålet på 2 procent i KPI-inflation kommer att understigas. BOE skriver att det var nödvändigt att sänka styrräntan med 50 punkter för att på medellång sikt uppnå inflationsmålet.

I Bloomberg News enkät trodde 16 av 60 tillfrågade att räntan skulle sänkas med 100 punkter, fyra väntade sig en sänkning med 75 punkter, 37 väntade sig en sänkning med 50 punkter, en väntade sig en sänkning med 25 punkter medan två spådde oförändrad ränta.

Räntevapnet urholkas mer och mer, land efter land. Det räcker inte med att sänka räntan, nu behövs det andra konstruktiva lösningar, annars finns det risk för ett japanskt scenario.

Södertälje SK har bytt tränare, men den stora effekten har inte kommit. Men vi som sett SSK ser att det är en skillnad i spelet – backarna deltar mer i det offensiva spelet och de har även börjat ”pincha” in vid sargerna i forecheckingen, vilket SSK inte gjorde innan tränar bytet.

Nu tror jag ändå inte det räcker för att rädda kontraktet direkt – SSK tar på tok för lite poäng på bortais. Tror SSK kommer landa i kvalserien, men där fixar de nytt kontrakt. De har ett härligt gó i laget för att vara ett lag som inte vunnit så mycket. Sen då? Vilka mer får kvala? Det står mellan tre lag: Djurgården, Timrå och Rögle, skriver Masken Carlsson på sportbladet.

Jag lägger in en joker: Luleå. Laget har haft sin glansperiod och raset har börjat. Om de inte kan hejda den negativa trenden kan det mycket väl sluta med kvalserien. En annan rysare kan tyvärr vara Skellefteå AIK. Måtte det inte vara sant...

I dag startar en av elektronikbranschens viktigaste mässor. På CES-mässan i Las Vegas försöker bolagen trotsa både finanskris och lågkonjunktur med nya heta prylar. En av de prylar som hittills fått en hel del uppmärksamhet är Sonys minidator Vaio P. Det är en riktigt liten dator på 8 tum som nästan får plats i fickan. I den lilla datorn finns en "atomprocessor" från Intel med hastighet på 1,33 GHz, ett arbetsminne på 2 GB och en hårddisk på 60 GB. Enligt bolaget självt är det världens lättaste 8-tummare då den väger lite drygt 600 gram.

Sony Ericsson presenterade flera nya mobiltelefoner under torsdagen. Bland annat kameramobilen C510 som är den första av bolagets mobiler som har den så kallade "Smile Shutter"- tekniken. "Smile Shutter" innebär att kameran upptäcker leenden och knäpper först då.

På CES-mässan i Las Vegas meddelade Microsofts VD Steve Ballmer att en öppen betaversion av nästa version av Windows, Windows 7, släpps via företagets webbplats på fredag. ”Vi är väldigt exalterade över de framsteg vi gör med Windows 7 och vi är på god väg att leverera den bästa Windowsversionen hittills”, sa Steve Ballmer under sitt tal på mässan. Han meddelade även att företaget ingått ett samarbete med Facebook samt att man knutit nya samarbetsavtal gällande söktjänsten Microsoft Live, bland annat med datorjätten Dell samt mobiloperatören Verizon.

Enligt tidiga tester av Windows 7 uppges det nya operativsystemet vara snabbare än de båda föregångarna XP och Vista. Om allt går enligt Microsofts planer släpps den färdiga versionen av det nya operativsystemet senare under året.
Effektivisering och nedbantad flygflotta gör att Norwegian tvingas säga upp 30 piloter i Sverige. Lågprisbolaget lägger även ned två rutter i Europa på obestämd framtid – samtidigt som Norwegian slår på trumman för nya europeiska linjer. Norwegian utökar till sommaren med sju europeiska destinationer, inklusive Budapest, Kroatien och Kreta och kommer därmed att erbjuda betydligt fler resmål än sommaren 2008. Vad som inte framgick var att man redan i januari lägger ned flygningarna från Stockholm till Paris och Tallin på obestämd framtid.

Modo skulle satsa på Michal Zajkowski. Men efter bara fem matcher väljer krisklubben att värva en ny målvakt. Klart man är besviken, säger Zajkowski.

Varför kan inte laget som producerar så mycket bra utespelare någon gång producera en bra målvakt? Zajkowski håller inte, det borde han inse själv.

I måndags kastade han sig framför ett tåg. Bara två dagar senare beviljade igår bankerna nya krediter som innebär räddningen för Adolf Merckles vacklande miljardimperium – en högt belånad företagsgrupp som drabbats hårt av finanskrisen och riskfyllda aktieaffärer. Den 74-årige Merckle var en sparsam och hårt arbetande företagare som föredrog att cykla till jobbet och som avskydde uppmärksamhet i medierna.

I Blaubeuren där Merckle betraktas som samhällets stora välgörare var det inte många som kände till att den försynte och gudstrogne företagsledaren var en affärsman med vassa armbågar som byggde sin framgång på lånefinansierad expansion och våghalsiga finanstransaktioner. Men det värsta var förmodligen inte finanskrisen och de väldiga förlusterna utan känslan av att ett livsverk höll på att smulas sönder. Och att man plötsligt såg ner på honom: "I hela mitt liv har jag gett 100 procent för mina företag. Nu angriper man mig personligen och beskriver mig som en spekulant."

Så var det med den Gudstron... Pengar och prestige var tydligen viktigare. Nu ska man ju inte sparka på en som redan ligger, det var väl just det som Merckle kände och inte orkade med. Det enda som kan sägas är att det är alltid tragiskt när en människa känner att den enda utvägen är själmord. Det är alltid ett misslyckande.

Andrée Jeglertz tog över Umeå IK i en brytperiod, då Djurgården var på väg att bli landets främsta damlag. Han satte sin alldeles egen prägel på vad som skulle utvecklas till en ny segermaskin, som inom ett år tog tillbaka initiativet. Östermalm-Gärdet-Kaknäs ska utgöra en gyllene triangel för den norrländske skåningen, är det tänkt. Det är här, mellan Stadion och kansliet vid Valhallavägen, lägenheten på Gärdet och träningsanläggningen på Kaknäs som nya, framgångsrika Djurgården ska formas.

Och det ska ske i samarbete med nygamle Zoran Lukic, han som redan vet hur det går till att vinna SM-guld med Djurgården. 52-årige Zoran var med både 2002 och 2003.

Jag hoppas Jeglertz kan skapa lite framgång i Djurgården, det skulle klubben behöva. Det har förvisso inte varit någon vidare harmoni så det kan bli svårt. Men börjar laget att vinna då kan också harmonin infinna sig.

Det krävs ett rejält stimulanspaket för att rädda USA undan en flerårig recession enligt USA:s tillträdande president Barack Obama. Siktet är inställt på ett nytt federalt jättepaket. Skattelättnader och federala investeringar, som kan komma att omfatta 775 miljarder dollar på två år, bollas redan mellan Obamas medarbetare och USA:s kongress.

Jättepaketet kommer ovanpå redan klubbade räddningspaket till finans- och bilindustrin. Jag tror inte det är för sent att ändra riktning, men det blir för sent om vi inte vidtar drastiska åtgärder så snart som möjligt, säger Obama enligt en sammanfattning av ett tal som han ska hålla på torsdagen. Om inget görs kan denna recession hålla i sig i åratal. Arbetslösheten kan bli tvåsiffrig (i procent), fortsätter Obama.


Den japanska elektroniktillverkaren TDK sänker sin prognos för räkenskapsårets intäkter med 15,3 procent till 673 miljarder yen. Prognosen för rörelseresultatet sänks med 174 procent till en förlust på 26 miljarder yen. Nettoresultatet väntas hamna på -28 miljarder yen, en sänkning med 212 procent jämfört med tidigare prognos. Det skriver Bloomberg News med hänvisning till ett börsmeddelande från bolaget.Se Dagens Spel av mig här

Läs Dagens Inlägg:

Mål med baken...
Vem är det som darrar?
Robinson är på G...
Det krävs mer sex!
Atomprocessor ger möjligheter
Mormorstrosor - sexiga underpants
Patetiskt
Dödlig propp
Terrorattack i Malmö...
Skamliga förslag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!