Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 19 januari 2009

Snart har du ett chip i armen...

Ålandsbankens övertagande av Kaupthing Sverige är i praktiken klart. Ett övertagande väntas bli offentliggjort under tisdagen, skriver Ålandstidningen. När affären är klar startar enligt tidningen även nedmonteringen av varumärket Kaupthing. På samtliga kontor och kontoutdrag ska det i fortsättningen stå Ålandsbanken. Säljare i affären som är i ett komplicerat upplägg svenska riksbanken samt Islands regering. Enligt tidningen kommer den rättstvist som pågår mellan å ena sidan det Berth Milton-kontrollerade finansbolaget Kingston och Kaupthing Sverige att lämnas utanför överenskommelsen. Enligt Kaupthing Sveriges svenske informationschef Peter Borsos är det emellertid osannolikt att en tvist lämnas utanför affären: Vi har vunnit i första instans och vi gör bedömningen att vi vinner också i hovrätten, säger han.


Handelsbanken utökar sitt erbjudande till företagskunder inom skog och lantbruk. Till draghjälp i marknadsföringen tar banken förre skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg. En annonskampanj startar idag, där Handelsbanken har tagit hjälp av före detta skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg som budbärare. Annonskampanjen är för att manifestera och tydliggöra vårt budkap och då har vi tagit hjälp av Magdalena för att presentera det. Hon som person är lämplig eftersom hon är uppfödd på en gård och intresserad av området. Hon är ju också en känd person och den enda som har vunnit Jerringpriset fyra gånger, säger Håkan Molin, chef för Skog och lantbruk på Handelsbanken.


Finanskrisen avspeglar sig klart och tydligt i svenskarnas konsumtion av bubbel i december. Den dyra champagnen fick stryka på foten till förmån för billigare varianter och mousserande vin. Det troliga är att det är samhällsutvecklingen i stort som avspeglar sig i vad våra kunder köper. I sämre tider, då man har mindre pengar i plånboken, unnar man sig inte lika mycket, säger Anna Almberg, pressekreterare på Systembolaget.

För två år sedan lämnade han IFK Göteborg för proffsspel i Europa. Nu återvänder Karl Svensson till Blåvitt igen. Svensson, som sedan juni 2007 tillhört franska Caen, har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben. Samtidigt som ryktet om att Mattias Bjärsmyr är på väg bort från klubben blir allt starkare. Mittbacken sitter på ett utgående kontrakt och parterna har inte kunnat komma överens om en förlängning. Enligt Håkan Mild har värvningen av Svensson dock inget med Bjärsmyrs situation att göra. Mattias har ett år kvar på sitt kontrakt med IFK Göteborg och det är det som gäller.

Gula tänder? - Vi har lösningen!

Det är tuffa tider och för tv-kanalerna är det värre än vad man förutspått. Jag tror att de kan tappa tvåsiffrigt under de första månaderna 2009, säger Johan Eidmann, vd på mediebyrån Bizkit till Resumé. Han tror att det första kvartalet bli svagt men att det sedan stabiliserar sig. Mediebyrårepresentanterna vittnar om tvekande annonsörer. Många annonsörer är avvaktande. De väntar på hur konkurrenterna ska agera. Flera har också skurit ner sin budget för 2009, säger Amanda Koutra, vd på Carat. Enligt IRM väntas den svenska marknaden för tv-annonsering minska med 7 procent under 2009.


Oljepriset föll mot 35 dollar per fat på måndagen. Tecken på att gasbråket mellan Ryssland och Ukraina är på väg att lösas och vapenvilan i Gaza fick oron över leveransstörningar att lätta, skriver Reuters. Priset pressades också av fortsatta förväntningar om att efterfrågan på olja ska minska när den globala ekonomin nu snabbt bromsar in.


Att EU-kommissionen nu sänker prognosen är inte oväntat. Enligt chefsekonmen Robert Bergqvist har SEB en ännu dystrare bild. Internationella valutafonden kommer även den med en ny rapport. Fonden kommer att revidera sin syn, menar Robert Bergqvist. Europa går betydligt svagare än tidigare. För Sveriges del innebär detta givetvis att vi påverkas stort. Europa är vår stora exportmarknad. Robert Bergqvist tror att vi kommer att se ytterligare åtgärder även från den svenska regeringen framöver. Det är en ganska allvarlig ekonomisk kris som vi är i och vi befinner oss i en ganska besvärlig miljö och därför krävs rejäla stimulansåtgärder. Just nu bromsar vi in men befinner oss fortfarande i ett slutande plan. Därför behövs mer från regeringen när det gäller åtgärder.

Affärsvärlden har analyserat bankläget. Med ett räddningspaket till Bank of America och en ruggig vinstvarning från Deutsche Bank flöt problemen i banksektorn på allvar upp till ytan igen i förra veckan. På måndagen fortsätter bankfrossan med ett 60-procentigt ras i brittiska Royal Bank of Scotland. Banken aviserade på måndagen att förlusten för 2008 kan hamna på inte mindre än 28 miljarder pund (334 miljarder kronor) det är den största förlusten i brittisk företagshistoria. Aktiemarknaden fruktar att banken i värsta fall kan bli förstatligad. Om kursutvecklingen på börsen är en indikation om vilka banker som blir nästa problemhärdar ser det inte helt lovande ut för svensk del med Swedbank och SEB inte långt ifrån en del riktiga krisbanker.

Det framgångsrika 90-talsreceptet att bilda så kallade ”bad banks” är tillbaka. Både Carnegie och Swedbank har på den senaste tiden bildat nya skräpbanker för att skilja ut de pestsmittade lån som pressar bankerna. På börsen rasade bankerna kraftigt igår igen efter ny brittisk bankräddning. Investmentbanken Carnegie har just bildat ett nytt bolag där de osäkra miljardlånen till finansmannen Maths O Sundqvist lagts. Bolaget kommer vara en del av Carnegie-gruppen men ha egen vd. Som en referens till Securum fick bolaget först namnet Carnegum internt med det har nu döpts om till Valo Invest. Förutom lånen till Maths O Sundqvist kan även en del osäkra lån inom den norska verksamheten komma att läggas i det nya bolaget, säger Peter Norman, ordförande för Carnegie. Även Swedbank håller just nu på att upprätta ”bad banks” i Baltikum där dåliga eller osäkra krediter ska skiljas ut.

Efter att ha noterat en klar uppgång under de inledande handelstimmarna på måndagen vände Stockholmsbörsen ner på eftermiddagen. Huvudorsaken till nedgången var betydande oro för det europeiska banksystemet. Vid stängning hade Stockholmsbörsen fallit med 1,1 procent till 622. Omsättningen stannade på nära 12 miljarder kronor.


Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.


Tennisstjärnorna tänds allt tidigare. Snittåldern på topp-tio är den lägsta på 15 år men veteranen Roger Federer, 27, tror inte att hans tid är ute. Ungdomarna har mycket att bevisa den här säsongen, säger schweizaren. Han är en av bara fyra spelare över 23 år som ligger bland de tio främsta på rankingen. Färske Auckland-segraren Juan Martin del Potro, Jo Wilfried Tsonga (skrällfinalist i Öppna australiska förra året) och Gilles Simon tog sig in på tiobästalistan förra säsongen och för att etablera sig på listan måste de försvara sina fjolårspoäng – något många stjärnskott gått bet på genom åren. Det blir spännnande att se hur de klarar den pressen, säger världstvåan.´De fem senaste säsongerna har snittåldern på topp-tio sänkts. Ålderstrenden kan vara ett tecken på att dagens unga toppspelare börjat med hård fysträning i betydligt yngre år än vad som gjorts tidigare. Den teorin passar in i mönstret vi ser i juniortennis som blivit mer fysiskt krävande. Detta har fått Svenska tennisförbundet att ge direktiv om att klubbarna i sin juniorsatsning inte bara ska öka mängden fysträning utan också börja med den i yngre åldrar än nu.


Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner

NHL och spelarfacket NHLPA har enats om att genomföra en World Cup-turnering 2011, samt att fortsätta att inleda NHL-säsongerna i Europa. Det innebär, med största sannolikhet, att Detroit spelar i Sverige nästa höst. Beslutet är också ett steg i riktning mot NHL-spelare i OS i ryska Sotji 2014. Det är efter segslitna förhandlingar om hur inkomsterna från de båda evenemangen ska delas upp, som NHL och NHLPA nått sin överenskommelse. Därmed är det fritt fram för en World Cup, med de åtta bästa lagen i världen under hösten 2011, samt för sex NHL-lag att inleda säsongen 2009–2010 i Europa.

Detroit, med ett stort antal svenskar i laguppställningen, spelar i Sverige sannolikt mot St Louis Blues. Florida Panthers, Chicago Blackhawks samt ytterligare två lag spelar i Berlin, Prag och troligtvis Helsingfors. Att NHLPA, under nye presidenten Paul Kelly, nu kommit överens med NHL betyder att möjligheterna att få med NHL-spelare i OS i Sotji 2014 ökar rejält. NHLPA har ställt sig på Fasels sida – spelarfacket vill ha med sina medlemmar i OS-hockeyn 2014. När NHLPA nu kommit överens med NHL om inkomstfördelningen, så ökar möjligheten att det blir en World Cup, och det betyder i sin tur att IIHF får igenom sina krav om NHL-spelare i Sotji-OS.

Lukas Podolski får en nygammal klubbadress från och med 1 juli. Efter att inte ha platsat i Bayern München återvänder landslagsanfallaren till Köln efter den här säsongen.

Skydda din privatekonomi mot arbetslöshet!


Livsmedelsföretaget Findus varslade på måndagen 50 anställda om uppsägning vid företagets huvudkontor och produktionsanläggning i Bjuv.


I fjol var det finska Marimekko, i år är det Sveriges tur. Signumpriset delas för 15:e året i rad ut av immaterialrättsbyrån Groth & Co till det företag i Norden som är bäst på att vårda och förvalta sitt varumärke. Fjällräven plockade hem priset, som delas ut på heldagsseminariet Varumärkesdagen idag, i konkurrens med Coca-Cola, Eniro, Indiska och Vattenfall. "Trots den hårda konkurrensen på marknaden där man kan nå fram till såväl återförsäljare som konsumenter, har man inte låtit sig lockas att modernisera Fjällräven-figuren utan stått fast vid den gamla välkända utformningen - en föredömlig trogenhet mot varumärket", lyder en del av motiveringen.

Fjällräven har haft samma logotyp med den ihoprullade räven sedan 1960-talet. En symbol för kvalitet och funktion, som har starkt förtroende i målgruppen, enligt Lars-Ola Brolinson. På samma sätt ska produkterna vara förtroendeingivande. Fjällräven vill kunna erbjuda allt kundgruppen behöver inom friluftsliv. Fjällräven har delat upp sitt produktutbud i ett antal grupper där "trecking", vandring, är den största. En annan viktig faktor i varumärkesarbetet har varit grundaren Åke Nordin. Lars-Ola Brolinson beskriver honom som en eldsjäl, en envis och kreativ innovatör som har satt stark prägel på varumärket. Han har idéer och principer som han aldrig ruckar på och som har varit betydande, som till exempel att man aldrig ska göra saker för att andra gör det.


Selected Gadgets - MrGizmo.se

Nokia och Securitas inleder ett samarbete om trygghetstjänster med hjälp av mobiltelefoner med gps-funktion. Tjänsterna går ut på att personer med hjälp av sin mobiltelefon med gps-funktion lätt ska kunna lokaliseras och även komma i kontakt med Securitas larmcentral. Tjänsterna kommer att lanseras kommersiellt under första halvåret 2009 i Sverige och i andra europeiska länder senare under året. Det framgår av ett gemensamt pressmeddelande.

Fördelarna med Nokias och Securitas tjänst är att föräldrarna kan veta var barnen är och nackdelen är att lagstiftarna kanske får idén att utöka FRA-lagen och lagra geografisk information om var medborgarna befinner sig, menar Pär Ström, integritetsombudsman på Den Nya Välfärden. För fem år sen var det ingen som trodde att man skulle lagra all sms- och telefontrafik i Sverige, så varför skulle man inte lagra geografisk information om fem år, säger Pär Ström till DN.se. Han tror också att många kommer att känna sig pressade till att installera tjänsten på sin mobiltelefon. Arbetsgivaren vill veta var sina anställda är eller den ena partnern i en relation vill ha tjänsten. Då svarar Nokia att man kan stänga av tjänsten men jag vill varna för att det kommer att bli svårt att säga nej. Om man stänger av positioneringen uppfattas det väl som om man har något suspekt för sig och så måste man svara på varför man stängde av, säger Pär Ström.

Vi anklagar regeringen för att FRA-lagen är som den är. Samtidigt tillåter vi oss självmant att bli bevakade dygnet runt. Nokias samarbete med Securitas är bara det första steget. Aftonbladet her ju redan börjat med en tjänst där man kan geotagga varandra. Naturligtvis bara på skoj, men det är där det börjar. Först kommer det att bara var på skoj, näst steget blir på blodigt allvar. Det kommer att bli storebrors övervakande över var vi är, vad vid gör osv. Många kan tycka att jag är dum i min förutsägelse, men det är ganska tydligt vilken väg vi går. Personligen tycker jag det är ytterst obehagligt, men jag vet att vi alla kommer att uppskatta "servicen", särskilt när den kommer att börja praktiseras på allvar. Nästa steget kommer att bli att tex fångar på fängelser kommer att utrustas med en sökare för att kunna finna dom om de rymmer. Utopi? Nej. Verklighet inom en snar framtid.

Det dröjer inte länge innan vi kommer att få ett datachip i armen som gör det möjligt att registrera det mesta av vår aktivitet, mobiltelefonens GPS kommer vara onödig, identifiering kommer att ske i våra ögon, eftersom det är det mest tillförlitliga sättet att registrera identitet. Ni vet väl om att tex Kuwait redan har det på sin flygplats, allt för att registera att illegala invandrare, brottslingar osv inte ska komma in. Man behöver inte visa passet. De registrerar direkt via ögonen. Om ni undrar varför de är så noga när man ska förnya sitt körkort att ögonen ska synas så är det av samma orsak. Ögat är det bästa sättet att identfiera någon.Läs Dagens Inlägg:

Kalla(r) sig numer Jerringprissegrare...
Otroligt Doderbra!
Snart har du ett chip i armen...
Porrkungens strid i rätten
Obamamania
Två helt sanna norgehistorier...
Snart kommer den största boomen i världshistorien!
Zlatan knäckt av ryttare...
Tv har blivit amatörernas afton

1 kommentar:

  1. Nu finns det en ny tennisblogg med liveuppdateringar från AO och rapporter från ATP-touren med personlig touch och mycket entusiasm. Och en hel del trams.

    http://gulinstinkt.blogspot.com/

    SvaraRadera

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!