Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 9 januari 2009

Cash is King

Vostok Naftas beräknade substansvärde per den 31 december uppgick till 46:30 kronor per aktie. Räknat i dollar minskade substansvärdet med 5,5 procent under månaden medan RTS-index minskade med 4,0 procent. Substansen var i dollar 271 miljoner, vilket motsvarar drygt 2,1 miljarder kronor. Nettoskulden var samtidigt 50,3 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.


Sveriges Davis Cup-kapten Mats Wilander känner olust inför matchen mot Israel. –Det är tungt att möta ett land som befinner sig i en sådan situation som Israel gör, säger Wilander till SvD. Den forne världsettan understryker att han inte tar politisk ställning i kriget mellan Israel och Hamas. Inte därför att han skulle vara rädd att torgföra en bestämd åsikt utan därför att han inte har någon i denna fråga. Vi får information genom media men vad säger att den bilden är rätt? Jag har upplevt hur olika media haft totalt olika skildringar av andra stora konflikter. Det enda jag vet är att jag lider med alla människor som drabbas på båda sidor, säger Mats Wilander. Däremot är han mycket bestämd i sin uppfattning om att ingen skugga ska falla över det israeliska Davis Cup-lag.

Att vara idrottare för ett land som Israel har nog alltid varit komplicerat. Historien har ju alltid varit kantad med stridigheter med araber och palestinier. Det finns ingen anledning att utkräva skuld av idrottare som inte har något med politik att göra. Dessutom tenderar raporteringen och nyhetsbevakningen att bli ensidig när det gäller Israelkonflikten.


Familjen Lundins storaffär med Hudbay kan dra ut på tiden. En utomstående aktör sätter käppar i hjulen. En tredje part vill att Ontario Securities Commission, OSC, ska se över Torontobörsens beslut att inte kräva en extrastämma i Hudbay i samband med det föreslagna samgåendet mellan gruvföretagen Hudbay och det familjen Lundin-kontrollerade Lundin Mining. Det framgår av ett pressmeddelande från Hudbay. Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.


Glädjen för kartläsaren Tina Thörner efter torsdagens etappseger i Dakarrallyt grumlades snabbt. Duon som vunnit både den första och tredje sträckan missade nio obligatoriska passager på vägen från San Rafael till Mendoza i västra Argentina. Tävlingsreglerna säger att varje missad obligatorisk passage, upp till den fjärde, leder till tvåtimmars tidstillägg. En femte missad passage betyder uteslutning. Sent på torsdagen diskades nämligen hon och föraren Nasser Al Attiyah på grund av att de missat ett flertal kontrollstationer på torsdagens sträcka.Artistskatten kan skrotas i sommar. Finansdepartementet vill införa sociala avgifter - 31,42 procent - på lönen för den grupp som under begränsad tid arbetar i Sverige. Lagändringen är tänkt att träda i kraft den 1 juli i år. Om så sker blir det konsekvenser för många svenska idrotter och klubbar. Det slår hårt mot svensk elitbasket. Går förslaget igenom kan antalet utländska spelare i de högsta ligorna halveras, säger basketförbundets generalsekreterare Lena Wallin-Kantzy till Svenska Dagbladet. Jag tror att hälften av de utländska spelarna försvinner om det här blir verklighet. Det är självklart inte bra. Men vill man försöka hitta något positivt vore det att fler av våra egna talanger skulle få möjlighet att utvecklas, säger Lena Wallin-Kantzy.

Artistskatten är en konstgjord skattelösning, men faktum är att den är nödvändig. Det skulle införas en lösning för idrottsutövare som möjliggjorde att idrottare på en viss nivå kunde få reducerad skatt. Hur det ska gå till är naturligtvis en komplicerad fråga att lösa. Varför det är nödvändigt är för att inte totalt urholka den sportsliga nivån. Om Sverige kunde ha en bättre skattesits för idrottare så skulle tex svenska fotbollslag ha en bättre standard.


Krisdrabbade General Motors, GM, hittar ingen köpare till Saab Automobile, uppger källor i USA. GM har hört sig för inom branschen, men ingen intresserad har dykt upp. GM tillbakavisade dock uppgifterna. Det är fortfarande tidigt i processen. Det tar tid, sade en GM-företrädare med insyn till nyhetsbyrån AFP.

Saab Automobile hade ett dystert 2008. Försäljningen sjönk med 25 procent, enligt preliminära siffror. När det gäller försäljningssiffrorna för 2008 blev det ett dystert år för Saab. Företaget, som brukar pendla mellan 120 000 och 130 000 bilar, sålde bara 93 388 bilar under året, skriver TTELA. Det är klart att 2008 var tufft. Och 2009 lär inte bli mycket lättare, åtminstone inte till en början, säger Saabs informationschef Eric Geers.


Malmö FF har länge haft ögonen på Thanda Royal Zulus anfallare Bernard Parker. Nu kan klubben sluta med det. Sydafrikanen hamnar med största sannolikhet i Serbien istället för Skåne. Sydafrikanske anfallsstjärnan Bernard Parker väljer spel i Röda Stjärnan.


Fransmannen Gael Monfils, 22 år, besegrade den jämnårige världsettan Rafael Nadal med 6-4, 6-4 i kvartsfinalen i Qatars ATP-turnering. Robin Söderling förlorade i kvartsfinalen i tennisturneringen Brisbane International mot tjecken Radek Stepanek med setsiffrorna 6-2, 4-6, 3-6.

Supertalangen Victor Hedman var tillbaka i vardagen efter JVM och överglänste backstjärnorna Kenny Jönsson och Mattias Timander i Modos 5–2-seger mot Rögle. Victor Hedman matchades hårt och stod för förarbetet då Patrick Yetman utökade till 4–2 tre minuter och 16 sekunder in på tredje perioden.


Nytt sparkmål och nya diskussioner. HV71 har varit inblant båda gångerna men Timrå får ta en tung smäll för tappade poäng. Vi hade legat på slutspelsplats om de här målen hade dömts korrekt, säger Challe Berglund, tränare i Timrå. Huvuddomaren Niklas Persson är stensäker på att det var korrekt dömt. Jag var uppe och kollade på materialet efter matchen och det har blivit ett riktigt bra beslut, säger han.

Lasse Anrell på Sportbladet tycker, en gång är ingen gång. Två måldomartavlor i rad är en jätteskandal. Elitserien är ibland skrattretande amatörmässig.

Det måste ända ha varit maximal otur. Men sparkregeln måste ändras, som jag skrev igår så är det bästa att man får göra mål nästan hur som helst bara man inte kastar in pucken med handen. Det hålls ändå i så många klubbor som skulle varit holdingutvisningar och att då sparka in pucken istället tycker jag bra är ok.


Storbankerna riskerar bakslag i mångmiljardklassen på sina lån till riskkapitalbolagens högriskaffärer. De svenska storbankerna har lånat ut minst 100 miljarder kronor till riskkapitalbolagen, visar SvD Näringslivs granskning. Att bankerna kommer att göra kreditförluster på sin utlåning till riskkapitalbolag är ställt bortom allt tvivel. Frågan är bara hur omfattande förlusterna kommer att bli, säger Jens Bengtsson, partner och ansvarig för området riskkapitalbolag på advokatfirman Roschier.

Några exakta siffror över hur mycket de svenska bankerna har lånat ut till riskkapitalbolagen är svårt att få fram. En undersökning som Finansinspektionen gjorde 2007 visade att de fyra storbankerna plus Carnegie och Kaupthing vid utgången av 2006 hade 78 miljarder kronor utlånade till riskkapitalbolag, eller 0,9 procent av balansomslutningen. Motsvarande siffra beräknad på bankernas balansomslutning idag tyder på att summan är uppe i 100 miljarder kronor. Den kan vara högre. Mellan 2005 och 2007 investerade nordiska riskkapitalbolag sammanlagt 142 miljarder kronor.

Räknat på att riskkapitalbolagen satsar 30 procent av köpeskillingen och lånar resten, vilket varit standard, motsvarar det bolagsköp för i storleksordningen 470 miljarder kronor varav över 330 miljarder finansierats med lån. Utländska storbanker står dock för en del av pengarna. Nordea och SEB pekas ut som de svenska banker som de senaste åren varit mest aktiva. Men även Swedbank och Handelsbanken finns med på riskkapitalmarknaden. Swedbank är den enda bank som vill uppge någon siffra över sin exponering, som är totalt 15,6 miljarder kronor.

Lånefinansieringsreglerna måste ses över för att förhindra framtida större krascher. Det håller inte i längden att bara vara finansierad med 20-30 procent och resten lån. Den eviga spiralen uppåt finns inte. Vi måste komma tillbaka till att "Cash är King". Reda pengar måste värderas högre för att kunna få ordning på det finansiella systemet.Läs Dagens Inlägg:

New birth of Freedom!
Det spökar...
Sopigt...
Få pengar om brudgummen pyser...
Vakna till verkligheten!
Cash is King
Polisen som trashtalkar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!