Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 8 januari 2009

Terrorattack i Malmö...

Liksom mot Pittsburgh i måndags svarade Rangers för en riktigt fin insats inför publiken hemma på Madison Square Garden. Henrik Lundqvist hade en rätt tung kväll i sin kasse begick några misstag man sällan ser honom göra – och tar på sig förlusten. Lundqvist, som höll nollan i förra matchen, släppte in ett tidigt mål efter att han gjort en dålig backhandpassning som snappades upp av motståndarna. Lundqvists andra stora misstag var att släppa en lätt retur när bortalaget återtog ledningen med 2-1 genom Guillaume Latendresse. Som lag spelade vi riktigt bra, säger han till AP. Men vi kan inte förvänta oss att vinna om jag släpper in fem mål. Även Markus Näslund, som noterades för ytterligare en assist, är besviken. Vi förtjänade bättre, säger han till AP.


Sverige mot Israel. Davis Cup-mötet i Malmö är politiskt laddat och en högriskmatch.
Situationen är självklart mycket oroande, säger evenemangschefen Per-Olov Bergqvist till SvD. Polisens underrättelsetjänst i Malmö arbetar sedan några dagar med att kartlägga vilka hotbilder som kan bli verklighet i samband med matchen i Baltiska hallen 6–8 mars. Det som hänt förändrar upplägget av vårt arbete och vår taktik men hur kan jag inte gå in på, säger Thim Gren, vikarierande kommissarie på citypolisen i Malmö.

Om israelerna anser att Sverige inte uppfyller säkerhetskraven kan de begära att matchen flyttas. Men det är föga sannolikt att Internationella tennisförbundet (ITF) skulle bevilja en sådan begäran.


Ekonomin är i väldigt, väldigt dålig form, säger Richard Clarida, strategisk rådgivare på Pacific Investment Management, till Bloomberg News. "Det finns ingenstans i ekonomin, varken i USA eller globalt, där man kan peka på någon form av styrka."

USA:s ekonomiska utsikter under första halvåret 2009 är "bistra", och de första tecknen på en återhämtning kan dröja med att visa sig till tredje kvartalet. Det sade Fed-chefen i Kansas City, Thomas Hoenig, i ett tal efter svensk stängning på onsdagen, enligt Bloomberg News.
Uppvärmingsturneringen inför handbolls-VM i Kroatien slutade med svensk seger. På något annat sätt kunde det inte gå eftersom såväl Sverige 1 som Sverige 2 lyckades ta sig hela vägen till onsdagens final i Malmö. Att vilja slår klass besannades än en gång i denna märkliga final mellan två svenska lag i en internationell turnering. Att ungtupparna i andralaget vann var kanske inte så konstigt, det var mera sättet det gick till på. Fick förbundskaptenerna något ut av detta?

En sådan här förlust är alltid en väckarklocka. Det kan vara nyttigt att ta något steg tillbaka ibland, kommenterade Staffan Olsson. Ola Lindgren: Det här visade att vi inte har ett färdigt lag. Vid 30–27 ska vi förstås köra hem det här. Spelarna hade en känsla av att det grejar sig ändå till slut, sade Ola Lindgren kritiskt. Det aggresiva försvaret, andravågen måste också bli bättre och dessutom måste tålamodet i anfallet bli bättre.

Nu var ändå inte resultatet det viktiga, som förbundskaptenerna påpekade, utan den samlade prestationen i turneringen. Att de etablerade spelarna helst lämnade över ansvaret till någon annan denna gång var inget bra tecken, inte heller att intensiteten i försvaret var låg. Mumma för kroater, spanjorer och andra toppnationer om det fortsätter.


Bolåneföretaget SBAB sänker räntorna med mellan 0,05 och 0,15 procentenheter. Efter sänkningen får ett lån med en bindningstid på två år en ränta på 3,70 procent och ett lån bundet i fyra år får en ränta på 4,22 procent.


Finländska varuhusgruppen Stockmann, som bland annat äger Lindex, redovisar preliminära siffror för helåret 2008. Försäljningen uppgick till 2 265 miljoner euro, en ökning med 36 procent. I december uppgick försäljningen till 247 miljoner euro, 5,3 procent mindre än i december året innan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Två svenska bolag, Taurus Energy och Sekab, är bland de hetaste bioenergiföretagen i världen. Detta enligt den amerikanska branschtidningen Biofuels Digest som rankat de 50 mest intressanta och lovande bioenergiföretagen just nu. Tidningen har utgått från företagens prestationer och innovationer under 2008 samt tittat på deras ekonomi och hur pass unik verksamheten är, skriver Ny Teknik.

Taurus Energy och Sekab, som båda utvecklar etanol ur skogs- och jordbruksavfall, knep plats 30 respektive 39 på listan. Den toppas av amerikanska Coskata som tillverkar etanol av i stort sett vad som helst för rekordbilliga 2,10 kronor per liter. Taurus Energy har länge varit på min lista, jag har väntat på genombrottet, kan det snart vara dags?

Ingen lön på två månader och stjärnspelare som flyr. Magnus Wislander, 44, tränar en klubb i kaos. Visst är jag orolig, men det får jag leva med. Det har snackats om dålig ekonomi i flera år, Men jag har aldrig upplevt det lika akut som nu. Man märker att många spelare är väldigt oroliga men det är inte lätt att få klart med nya klubbar mitt i säsong. Magnus Wislander, svensk handbolls största spelare genom tiderna, har själv inte fått ut sin lön men har ändå inga planer på att hoppa av. Istället väjdar han om lugn.

Smällen som fick RIK att hamna i djup kris är flera år gammal och startade redan 2003 när RIK drog på sig stora skulder under resorna i Europacupspelet, där RIK slutade tvåa. Jag tror vi klarar säsongen ut, men sedan vet jag inte hur det går, erkänner ordf Hans Strömsnes, som medger att förslaget om att begära klubben i konkurs diskuterats i styrelsen. Det är det enda alternativet om vi inte får in pengarna som behövs. Det vore oerhört tråkigt och jag tror att övriga klubbar skulle sakna Redbergslid, med all sin historia, om vi tvingas börja om i seriesystemet.

Det vore tragiskt om Sveriges kanske mest anrika klubb inom handbollen går i knokurs.


Svenske Jan Jönsson, 48, pekas ut som en kandidat till jobbet som Norges nye förbundskapten i fotboll. Enligt norska VG har det norska fotbollsförbundet kontaktat Jönssons norska klubb Stabaek. Vissa kritiker har hävdat att Jan Jönsson inte är tillräckligt kompetent för jobbet och att han saknar viktig internationell rutin för att leda ett landslag. Kritik som Nannskog fnyser av som struntprat.

Snacket om att han inte skulle vara tillräckligt kompetent, det tycker jag är rent skitsnack. Det finns inte många som kan norsk fotboll så bra som Janne, säger Nannskog. Jan Jönsson har ett kontrakt med Stabaek som går ut efter nästa säsong.

Solcellspaneltillverkaren PV Enterprise i Vilshult i Olofströms kommun har tecknat ett ramavtal värt 200 miljoner kronor med en tysk återförsäljare, skriver Blekinge Läns Tidning.Se Dagens Spel av mig här

Läs Dagens Inlägg:

Mål med baken...
Vem är det som darrar?
Robinson är på G...
Det krävs mer sex!
Atomprocessor ger möjligheter
Mormorstrosor - sexiga underpants
Patetiskt
Dödlig propp
Terrorattack i Malmö...
Skamliga förslag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!