Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

lördag 10 januari 2009

Sluta nu!

Nu fyller Tintin 80 år. Och snart blir han kött och blod på filmdukar världen över. Nästa månad inleds arbetet med att för första gången föra över Tintin till biodukarna. Regissörerna Steven Spielberg och Peter Jackson ska göra film av Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet och Rackham den rödes skatt.

Det ser jag fram emot. Toppen att Jackson och Speilberg ska göra Tintin, det låter som en toppenrulle. Risken är väl bara att man har för höga förhoppningar...

Mikael Backlund valde att stanna i Nordamerika efter junior-VM. Det har rört upp känslorna rejält i hans svenska klubb Västerås IK. Enligt klubben hade Backlund inte tillstånd att spela i någon annan klubb utomlands. Huruvida det är ett rent kontrakts- eller regelbrott får Internationella Ishockeyförbundet avgöra, säger klubbchefen Anders Eklund till vik.se. Eklund håller inte inne med besvikelsen över Backlunds agerande och menar att han inte har kört med öppna kort. Nu tar klubben ärendet vidare till högre instans.

Jag trodde att Backlund spelade i Västerås istället för i en farmarklubb, men tydligen inte. Annars kan jag tycka att Västerås kan släppa honom om de får betalt. Han är ju så pass ung så att det vore lite surt att stoppa honom från spel.


Synden straffar sig själv, det passar in på kaparna som sjönk med lösensumman från Sirius...


Som ensam svensk körde Markus Larsson det andra åket i världscuptävlingen i storslalom i Adelboden. Men tiondeplatsen från förstaåket blev till en 18:e plats – efter att glasögonen åkt av. Men jag riskerade i alla fall allt, säger Larsson till TT.

Som ett gammaldags munskydd inom banyn åkt hans glasögon ned till. Det såg gansk festligt ut men det förstörde hans chanser till en bra placering, det var synd.


Henrik Larsson tackade nej till fotbollslandslagets USA-turné, men fortsätter spela innebandy i FC Helsingborg. Efter lördagens innebandyträning förklarar han sitt beslut för Helsingborgs Dagblads nätupplaga. Jag har inte valt bort något och att jag inte följer med har ingenting med innebandyn att göra, säger han till HD. Jag har inte rört en fotboll sedan landskampen mot Holland och känner mig således inte hundraprocentig. Först och främst måste jag få tillbaka suget efter fotboll. Vi får se vad som händer.

Jag har sagt det förut och säger det igen, lägg skorna på hyllan och fortsätt som en innebandymotionär.

Aftonbladet har utdelat plus till några nya plattor:
+ Kylie-remixarna totalt misslyckade
+++ Wiley viker av från sin genre
+++ Saxon fortfarande drägligt fräscha och levande
Charlotte Kallas senaste tävling före skiathlonloppet i Östersund (7,5 km klassiskt och 7,5 km fristil) var världscupen i Davos den 14 december. På julafton kom förkylningen som ödelade chanserna att försvara titeln i Tour de ski. Men med segern i Östersund visade Kalla att hon har tränat i kapp igen. Det kändes bra, tycker jag. Jag är absolut i den träningsform som jag vill vara. Lite tävlingar på det så kommer jag få bättre mjölksyratålighet också, sade Kalla.

En Kalla i praktslag i VM kan sopa banan med konkurrenterna, men frågan är om hon kommer att vara i praktslag? Det lutar åt en medalj, kanske två som max.


Johan Olsson vann det nationella tremilsloppet, 15 km klassiskt följt av 15 km fristil, med 1.46 minuter före skrälltvåan Thobias Fredriksson. Visserligen saknades landslagskolleger som Anders Södergren, Marcus Hellner och Mathias Fredriksson - men Olssons uppvisning var ändå imponerande. Jag har mest tränat ensam här i Östersund under julen och har inte tävlat sedan jag vann i Davos, så det känns skönt att kroppen fungerar så bra. Nu kan man bygga vidare med bra självförtroende, sade Johan Olsson i telefon till TT efter sin seger.

Medalj i VM kanske?


Efter en viss återhämtning de senaste månaderna har di.se-läsarnas aktieportfölj tagit igen Stockholmsbörsens försprång och ligger nu lika med index när ett år snart gått. Fortfarande ligger dock bara två aktier på plus. När det nu gått snart ett år kan man konstatera att endast två av de 30 aktier som läsarna valde lyckades hamna på plus – bioteknikbolaget Karo Bio och rederiet Broström. Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Den 31 januari i fjol publicerade di.se läsarnas 30 favoritaktier för 2008. Läsarna skulle tipsa om 3 aktier som de trodde skulle klara av året på ett bra sätt. 30.000 investerade kronor vid det tillfället – 1.000 kronor i varje aktie – skulle i dag har krympt till 20.700 kronor. Det är en nedgång med cirka 31 procent vilket är lika mycket som Stockholmsbörsens breda index backat under samma period.

Det visar att den genomsnittlige läsaren är lika bra eller dålig placerare som vilken fondförvaltare som helst. Det skulle tom kunna sägas att de är bättre än de flesta förvaltare eftersom det är få fonder som slår index på lång sikt.

Börsen har, med ett undantag, inte en chans att matcha den avkastning som ett sparande på Riksgälden har genererat. Och vi talar inte bara om korta tidsintervaller utan även på riktigt lång sikt. Mätt under de senaste 10 och 20 åren får börsen storstryk. Det har helt enkelt varit ett kusligt årtionde för aktiesparare. De vedertagna ekonomiska teorierna tycks inte längre hålla – att aktier över tid ger den bästa avkastningen.

Har man följt börsindex eller sparat i indexfonder är de senaste tio åren definitivt ett förlorat årtionde, säger Peggy Bruzelius, styrelseproffs och ledamot i bland annat Scania och Electrolux. Hon påminner dock om att för enskilda aktier i stabila bolag kan bilden mycket väl vara en annan.


Många av Region Skånes datorer på sjukhus och andra verksamheter har smittats med ett virus som är svårt att bli av med eftersom det ändrar form och dyker upp på nytt. Anställda har haft svårt att utföra arbetsuppgifter på datorerna och även viss medicinteknisk utrustning som patientövervakningssystem, röntgen- och labutrustning har drabbats på universitetssjukhuset i Lund och Hässleholms sjukhus.

Fram med pencilinet... Behöver du ett effektivt och bra antivirusprogram ? Prova NOD32 nu.Se Dagens Spel av mig

Läsa Dagens Inlägg:

Svaga insatser
Skitlördag
You are fired!
Död på två sekunder
Tur bara tur...
Sluta nu!
Diarré - Skitigt värre
Smäll på käften
Det finns inga homosexuella...
Fiasko på gång?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!