Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 6 januari 2009

I år går börsen upp!

Den urstarka öppningen på börsåret bäddar för en stark börs under resten av 2009. Det visar en granskning av nära 30 års kursinformation som Affärsvärlden har gjort. Om de två första börsdagarna är starka blir hela börsåret starkt. Det visar en genomgång av börsstatistik från 1980 och framåt som Affärsvärlden har gjort. Årets börsöppning, där de två första börsdagarna har genererat en uppgång på över 5 procent i Affärsvärldens generalindex vid middagstid på måndagen, är den bästa januariöppningen under dessa 29 år.

2003 och 1993 var nästan lika starka med indexuppgångar på 4,6 respektive 4,3 procent under de första två dagarna. Tillväxten under de två helåren slutade på 30 respektive 54 procent. År med mycket starka börsinledningar, år med över 2,5 procents uppgång, har inträffat sex gånger under perioden. De har alla följts av helår med mycket god avkastning. Snittutvecklingen under året som följer efter de inledande januaridagarna är 42 procent. Dessa fem goda år är, utom 2003 och 1993, också 1986, 1996, 1998 och 1999 som givit årsavkastningar på 55, 38, 11 respektive 66 procent.

Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Om historiska erfarenheter ska gälla som utgångspunkt för framtida placeringar finns också annan information i Affärsvärldens genomgång som tyder på att 2009 blir ett starkt år på börsen. Vid 21 av de 29 åren har årets två första börsdagar slutat på plus eller 0. Vid 17 av dessa 21 tillfällen, sammantaget alltså vid fler än fyra tillfällen av fem, har sedan helåret slutat på plus. Den genomsnittliga kursutvecklingen under dessa gynnsamma år har varit 28 procent.

Omvänt visar också genomgången att en svag januariöppning bäddar för ett svagt helår. Av de åtta år som inletts med minus har fem slutat på negativ terräng under helåret. Bara tre av dessa inledande minusår har utvecklats väl under resten av året.
Djurgården förlorade i lördags hemma mot HV 71 men på måndagen var den förlusten historia. Djurgården slog på måndagskvällen Luleå på bortais med 6-2, vilket även var klubbens fjärde raka seger mot Luleå den här säsongen. Segern lyfte Stockholmslaget över kvalstrecket i tabellen. Trevligt, och vi ska ta oss upp några kliv till innan serien är slut, sade Djurgårdens tränare Tomas Montén.

En praktfull domarskandal i Ängelholm kan få vittgående konsekvenser för hur elitserien slutar: när Rögle besegrade HV71 med 6-5 gjordes segermålet en och en halv minut före slutet med en solklar spark av Rögles anfallare Chris Abbott. Domaren Alexander Vikström, som gjorde sin bara andra elitseriematch, var inte säker på att målet gått rätt till och valde att kontakta videodomaren. Under tiden vevades repriserna både på storbildskärmen och i Canal+. De visade tydligt att målet inte var korrekt, och därför inte borde godkännas. Videodomaren, en lokal funktionär, ansåg dock annat. Han meddelade domare Vikström att målet var korrekt.

Efter matchen erkände Rögles tränare Peter Johansson att målet kommit till på spark. När man ser det så här, så är det ju spark, sade Johansson till Canal+. HV:s tränare Kent Johansson var fly förbannad, och konstaterade att det hela var en skandal. Vad är det för mening med att ha videokameror om det får gå till så här, frågade Johansson.

Frånsett resultatet är HV-spelarna mycket nöjda med sin bortainsats. Fantastiskt bra match. Kul för oss att möta ett lag som bjuder upp till dans. Vi fick verkligen slita för att vara kvar i matchen. Känns bra att vi tar oss tillbaks men sen får den ett riktigt trist slut.

Chris Abbott till Canal plus: Jag tycker att domaren tog rätt beslut. Jag försökte bara gå på mål och är glad att pucken gick in. Enligt Canal Plus fick domartrion skydd av vakter efter matchen... Självklart skulle domaren Alexander Vikström ha tagit beslutet och ingen annan. Jag fattar egentligen inte ens varför han begärde videobedömning. Alla såg ju att pucken var inne i målet. Frågan var hur den hade kommit dit och det måste vara domarens sak att avgöra oavsett vad riktlinjerna för videobedömning säger i dag.

Videodomaren godkände Rögles segermål. Något som får övriga klubbar att rasa: Helt obegripligt, säger Södertäljes sportchef Stefan Nyman. Skellefteås tränare Hans Särkijärvi är lika upprörd: En klockren bredsida. Jag fattar inte hur han kan döma mål. Helt ofattbart. Vi har varit utsatta för en liknande grej den här säsongen, säger han.

Hur mycket är bilen värd? Köpa, sälja eller endast nyfiken. Fordonsvärderingen ger dig svaret.

Södertälje är i desperat behov av poäng. Men Linköping kunde enkelt vinna måndagens rivalmöte med 4–2. Spelarna gör sitt bästa, säger SSK-tränaren Jim Brithén.

Karlstad har blivit en skräckstad för Brynäs. Gävlelaget är nu uppe i elva raka förluster i Karlstad sedan Färjestad vunnit med 3–2 på trettondagsafton. Det är dessutom, totalt sett, inga småsiffror som Brynäs har förlorat med när man gästat Karlstad. Målskillnaden på elva senaste matcherna är förkrossande 55–18 till Färjestad. Och det är svårt för Brynäs att förklara bort. Statistiken ser inte alls bra ut, sade Brynäsveteranen Ove Molin.


Här är något som kandiderar till årets tavla. Frölundas målvakt Ari Ahonen släppte in en puck från mittlinjen. När han byttes ut kastade han vattenflaskan i raseri. Frölundas tränare Ulf Dahlén bytte ut Ari Ahonen – som i frustration och ilska kastade vattenflaskan i avbytarbåset. Det var mitt val. Det var inte Aris fel, men när pucken studsade in och det blev två snabba mål behövdes en förändring, sa Dahlén till ppv inför tredje perioden. Ulf Dahlén chansade sedan vilt och plockade ut målvakten med fyra minuter kvar. Lars Eller reducerade till 5–3 – men närmare än så kom inte Dahléns manskap.

Skellefteå har ett bra anfallsspel. som kompenserar bristerna i defensiven än så länge...


Timrå tryckte ner Modo till en kvalserieplats i det prestigeladdade länsderbyt. Skadedrabbade Timrå tog sig samman – och vann ”Slaget om Västernorrland” med 4–1. Vi jobbade hårdare än vad de gjorde, säger Timrås målvakt Magnus Åkerlund.


Henrik Lundqvist höll till exempel säsongens första nolla – och blev samtidigt blott den femte målvakten i NHL-historien att vinna 20 matcher under sina första fyra säsonger. Skönt. Det var på tiden att jag höll nollan, säger han lättat till Sportbladet efter 4-0-segern mot Pittsburgh. Lundqvist har dragits med magsjuka och missade matchen mot Washington i söndags, så hans medverkan var länge osäker. Rangers coach Tom Renney hyllade efteråt svensken och sade att han trodde att Lundqvist skulle sluta som en av de största Rangersspelarna i historien.Trots den amerikanska centralbanken Federal Reserves räntesänkning i mitten på december till nollränta är dollarn fortsatt stark i förhållande till kronan. Den svenska kronan har sedan slutet på maj fallit med cirka 15 procent mot de viktigaste konkurrentländernas valutor, samtidigt som den fallit med 25 procent mot dollarn.

Enligt Robert Bergqvist, chefekonom på SEB, har den allmänna oron och instabilitet på marknaden pressat ner den svenska kronan. "Det finns utrymmen för att kronan ska stärkas, just nu är den på exceptionellt svaga nivåer som inte är rimliga", säger han till VA.

Riksgälden har gjort samma bedömning och kommer under första kvartalet 2009 öka andelen skuld i utländsk valuta för att sänka kostnaderna för statsskulden. Kronan har försvagats kraftigt under hösten och bör på sikt kunna stärkas väsentligt, resonerade riksgäldsdirektör Bo Lundgren.

Scandinavium i Göteborg kan bli spelplats för junior-VM i ishockey 2013. En delegation från Gotevent är på plats i Ottawa och ser positivt på en ansökan. Jag tycker absolut att vi ska kunna arrangera ett junior-VM. Vi har tittat på bland annat hallar, transporter och mediautrymmen för att se om det skulle fungera. Och det gör det, säger Thomas Torkelsson, vd på Gotevent, till TT. Kanada arrangerar tre turneringar på fyra år och har evenemanget nästa år och 2012 medan USA står som värd 2011. Ryssland har sedan tidigare planer på att också söka 2013. Senast i början av nästa år måste Svenska ishockeyförbundet, som formellt står bakom ansökan, bestämma om man ska söka arrangörskapet.Läs Dagens Artiklar:

Självmord när det rasade...
Jiddrat och tjatat och ältat...
Sänkt skatt med 2000 miljarder...
Obegränsad kredit!
Jag behöver minst tre transferfönster...
I år går börsen upp!
Fimpade en cigarr i ögat på killen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!