Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 16 januari 2009

Nattens brutala uppvaknande

På tisdag får USA en ny president, därmed också en ny ”first lady” – och dessutom en ny ”first grandmother”. Michelle Obamas mamma, Marian Robinson, 71, kommer nämligen att flytta in i Vita huset tillsammans med den nya presidentfamiljen.

De amerikanska börserna noterade på torsdagen en handelsdag med rejäla svängningar. Inledande nedgångar förvärrades fram till det att dryga handelsdagen passerat då en rejäl återhämtning inleddes.Dow Jones Industrial Average-index slutade 0,2 procent högre, på 8.212. S&P 500-index steg med 0,1 procent, till 844, medan Nasdaq Composite noterades 1,9 procent högre, på 1.512.

Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.

Varning för nyemissioner till rekordlåga kurser som späder ut aktievärdet. VA har listan på bolagen som ligger i farozonen. Eniro, Boliden och SAS, Autoliv och Trelleborg, Hexagon, Husqvarna och Volvo, Aarhus Karlshamn samt köksbolaget Nobia.


När den holländska ligan i kväll startar igen efter juluppehållet gör den det troligen med en svensk debutant på planen. Viktor Elm har gjort ett gott intryck i träningsmatcherna och ska nu se till att Heerenveen sänker Feyenoord på hemmaplan. Han har hunnit med två träningsmatcher för Heerenveen då de under uppehållet var på träningsläger i Turkiet. Och han har snabbt gjort ett bra intryck. Han har visat upp sig både som mittfältare och anfallare hos oss, till belåtenhet i båda rollerna. Hans potential syns direkt, säger Heerenveens sportchef Ymi Kuiper. Patrik Ingelsten finns dock inte med i truppen till kvällens match mot Feyenoord. Enligt sportchefen Ymi Kuiper beror det på att Ingelsten vilat längre från matchspel och därför måste trimma formen mer. Han har en del att jobba på under träningarna, säger Ymi Kuiper.

Krisande amerikanska biljätten General Motors (GM) skriver nu ytterligare ner sin försäljningsprognos för USA-marknaden i år. Tidigare trodde GM på 12 miljoner sålda fordon i USA 2009, men nu sätts antalet till 10,5 miljoner. Företagets högste chef Rick Wagoner släppte prognosen i Detroit på torsdagen. I fjol, när finanskrisen slog igenom, sålde GM 13,5 miljoner fordon i USA, en brant nedgång från 16,2 miljoner året före. Om GM:s prognos för 2009 slår in blir det den lägsta försäljningen sedan 1982.

Saabs nya 9-5-modell kan komma att byggas i Trollhättan och inte i Tyskland. De diskussioner vi har fört med GM och den svenska regeringen under bilmässan i Detroit har varit mycket konstruktiva, säger Eric Geers, informationsdirektör på Saab, till Ny Teknik. GM:s Europachef, Carl-Peter Forster, sade i en intervju med TT under bilmässan att det finns en plan för Trollhättan som man diskuterar med den svenska regeringen. Han uttalade då även att tanken var att Saab framöver ska få en mer självständig ställning inom GM-sfären. Hans G Pettersson, kansliråd på näringsdepartementet, bekräftar för Ny Teknik att samtalen mellan GM och regeringen varit konstruktiva. Han kommenterar inte uppgiften att nya 9-5 ska byggas i Sverige, men säger att det är ett scenario som man tittat på. Att låta tillverkningen av nya Saab 9-5 vara kvar i Sverige gör det lättare för regeringen att ge stöd till tillverkningen av produktionsverktyg till bilen, skriver Ny Teknik.


NHL:s bäste rookie-målskytt är en svensk. Patrik Berglund inledde målskyttet för St Louis Blues i hemmamatchen mot Colorado Avalanche. Det var den förre Västeråsspelarens fjortonde mål för säsongen, med det är han bäst bland NHL:s nykomlingar.

Berglund har blivit bara bättre och bättre. Imponerande att klara av att ta steget från Västerås till NHL.

Skicka Gratis SMS!

Vancouver åkte på stryk i natt igen och buades ut av hemmapubliken. Men en svensk hade roligt i GM Place: Phoenix Joakim Lindström, som gjorde två mål på Roberto Luongo. Kul, han är en av världens bästa målvakter, säger den svenske doldisen.

Det är värst vilken kräftgång Vancouver är inne i. Det liknar verkligen Skellefteå till 100 procent. Stor stjärna som inte gör succé och laget som bara förlorar. Men det mest anmärkningsvärda var att Luongo stod i målet och ändå torskade laget med klara 1-4. Det ser inte bra ut för Cunucks. Formsvackan verkar vara riktigt djup. Det andra är att laget spräckte mitt spel och det är ju det värsta...


Detroit gjorde processen kort med Los Angeles Kings i natt. Utklassningssiffrorna 4-0 var i underkant. De klev ut på Staple Center-isen och körde över stackars Kings – för kvällen utan Erik Ersberg i kassen. Johan Franzén gjorde ett mål och Mikael Samuelsson, magnifikt framspelad av Jiri Hudler, ett. Dessutom hade Henrik Zetterberg en assist.
Det stora skrällgänget i Bundesliga, Hoffenheim, har drabbats av ett mycket hårt avbräck. Skadan på skyttekungen Vedad Ibisevic var så allvarlig som klubben befarade och anfallaren blir borta i flera månader. Det är ett inre ledband i hans högra knä som trasats sönder. Skadan uppstod under onsdagens träningsmatch mellan Hoffenheim och Hamburg i Spanien. Vedad Ibisevic har den här säsongen gjort 18 mål på 17 matcher och leder därmed skyttligan i Tyskland. Hoffenheim kommer nu enligt tränaren Ralf Rangnick att försöka värva en ersättare för Ibisevic under transferperioden i januari.

Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner

Hamburgerkedjan Max med sina rötter i Norrbotten, redovisar ett rekordresultat för räkenskapsåret 2008. Max-restaurangerna passerade 1 miljard i omsättning och gjorde en vinst på 85 miljoner kronor. På åtta år har Max fördubblat omsättningen och takten ökar nu ytterligare. Om fem år ska Max-kedjan ha passerat 2-miljardersvallen och ha öppnat sina första hamburgerrestauranger utanför Sverige, sannolikt i Saudiarabien. Vi har förberett en utlandsexpansion i ett par år och som det ser ut just nu ligger det bäst till att de första Max-restaurangerna utanför Sverige öppnar i Saudiarabien, säger Richard Bergfors, vd i Max Hamburgerrestauranger. Den ursprungliga planen, som har blivit förskjuten åtminstone något år på grund av finanskrisen, gäller etableringar i Norge och Danmark. Det har blivit svårare för våra partner i Danmark och Norge att hitta finansiering och därför förskjuts planen. Pengar är dock inget problem i Saudi så därför är den planen mer aktuell. Jag räknar med att vi har ett definitivt besked om hur det går med det projektet om någon månad, äger Richard Bergfors.

Expansionen i Sverige har företaget klarat med hjälp av eget kapital och lån. Alla 68 restaurangerna, som nu finns i hela Sverige, ägs av Max men när det gäller etableringarna utanför Sverige byter man affärsmodell och låter franchisetagare göra investeringarna. Vi vill vara lite försiktiga när vi ger oss in på främmande marknader. En ny restaurang kostar i storleksordningen 20-25 miljoner kronor och det innebär att vi skulle ta på oss för stor risk om vi gjorde utlandsexpansionen på egen hand, säger Richard Bergfors. Richard Bergfors bubblar över fjolårsresultatet och att det nåddes samma år som den familjeägda kedjan firade 40-årsjubileum. Någon avmattning i snabbmatsätandet har han inte märkt trots finans- och konjunkturproblemen. Nej, möjligen skulle jag kunna säga att det har gått från extremt bra till bra, men det är fråga om en gradskillnad. I januari hade vi fler gäster än under samma månad förra året, räknat på befintliga restauranger. En del av framgången för Max-kedjan tror Richard Bergfors beror på satsningen på klimat och miljö som företaget gör. Allt som säljs är klimat- och miljömärkt och kompenseras i de fall det är möjligt.


Europeiska återuppbyggnads- och utvecklingsbanken (ERBD) skriver ner prognosen för tillväxt i före detta kommuniststater. ERBD:s chefsekonom Erik Berglöf sade att tillväxten i det forna östblocket ser ut att bli mindre än 2,0 procent i år. Tidigare har banken förutspått en tillväxt på 3,0 procent.

Ikea har planer på att öppna en ny fabrik i Polen. Möbeljätten har redan 14 fabriker i Polen och en ny fabrik skulle kunna innebära upp till 2 000 nya jobb, skriver AFP.


Bank of America får 20 miljarder dollar (167 miljarder kronor) i kapital för att stabilisera företaget efter förvärvet av investmentbanken Merrill Lynch, meddelar USA:s finansdepartement. Den amerikanska staten utfärdar också en garanti på uppemot 100 miljarder dollar, över 800 miljarder kronor, för att förhindra att Bank of America gör förluster på dåliga tillgångar. Räddningspaketet gör Bank of America till den största mottagaren av skattepengar vid sidan av Citigroup.

Vill du ha gratis biobiljetter?

Under årets stjärnsprakande prisutdelning på Idrottsgalan räknar SVT med att Zlatan Ibrahimovic står på en ny position: Nämligen 250 mil bort, på en helt annan gala i Italien. I Italien hålls den så kallade Oscar di calcio-galan, där Ibrahimovic, Adrian Mutu och Kaká är nominerade till årets utlänning i Serie A. Vinner han där blir han den tredje genom tiderna att ha två sådana priser. Nomineringarna är ärofyllda, men ligger också till grund för problemet. För både den italienska galan och Idrottsgalan går samma dag, nästan exakt samma tid, vilket gör det omöjligt att välja båda. För Zlatan var det då självskrivet vilken fest som fick stryka på foten. Ja, det verkar som att spelarna typ är straffkommenderade till den där galan i Italien, så han kunde inte komma ifrån även om han skulle ha velat. Så förstod jag det, säger Idrottsgalans VD Stephan Rimér.

Se Dagens Spel av mig: Riggad omröstning fällde

Läs Dagens Inlägg:

Godnatt Linda
8,9,10 and KO!
Sexchocken?
En sedel på 100 biljoner...
Älskad och hatad
Riggad omröstning fällde
Ofattbar hysteri
Monstruöst bud
Stjärten dallrade riktigt bra...
Skandalläge?
Nattens brutala uppvaknande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!