Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 11 januari 2009

Homofob

Trött på tv-reklam? Nu kommer fler program som smyger in den bakvägen. Kraven på billigare tv, dokusåpa-trenden och företagens vilja att ta sig förbi tittarnas reklamradar har öppnat för kommersiella yrkessåpor. I stället för att köpa reklamplats för traditionell tv-reklam betalar företagen för hela program, som ska gynna ett visst syfte. I Sverige är det mest klassiska exemplet Kanal 5:s "Roomservice". Ett par branschorganisationer för målare tyckte att det målades för lite, och att för få ville satsa på yrket.

Det finns fler exempel på programming: TV4:s "När och fjärran" hade en julspecial på Kanarieöarna, finansierad av en spansk turistmyndighet. Samma bolags matprogram "Leilas jul" (TV4+) finansierades delvis av glas- och porslinsbranschen efter "Roomservice"-konceptet. I "Leilas jul" hänvisade man till TV 4:s nätsidor, där de produkter som programledaren använde beskrevs. Cervera, Duka och de andra butikskedjorna skulle stå beredda med produkterna och särskild skyltning inför anstormningen till butikerna. Ytterligare exempel är "Pokermiljonen" (TV 4) där kändisar spelade poker mot varandra, sponsrade av spelbolaget Unibet,"Drickbart" (Kanal 5, sponsrat av dryckesleverantörer) och syprogrammet "Sick-Sack" (TV 4+), sponsrat av symaskinstillverkaren Husqvarna.

En annan tv-trend som nu parat sig med programming är reality-tv. Trots att dokusåpan dödförklarats åtskilliga gånger dyker den ständigt upp i nya varianter. Yrkessåpor som "Kustbevakarna" och "Barnmorskorna" som lockade med dramatik, men som inte var ett led i att marknadsföra ett företag, har tagits ett steg längre med Kanal 5-produktionen "Färjan" - som spelas in på Finlandsbåten "Cinderella" och varit höstens braksuccé. För Viking Line, som betalar för produktionen, var det en tydlig satsning på marknadsföring: Man måste söka nya vägar, precis som internet blivit en del i vår marknadsföring. Det är inte bara exponering, du får med så mycket mer. Våra mätningar hittills visar att det har haft positiva effekter på vårt varumärke, man har uppmärksammat programmet och tyckt att det varit bra, säger marknadschefen Per Jute.

Försäljningen av resor med Viking Line ökade under hösten - dels på grund av att karaktärerna i "Färjan" blivit så populära att folk vill se dem på riktigt, och man fick också 400 ansökningar från tittare som ville jobba på Cinderella, effekter som man inte räknat med. Per Jute anser dock att "Färjan" är en journalistisk produkt, och Viking Line kan inte förbjuda innehållet i avsnitten, även om frågan aldrig drivits till sin spets. En del avsnitt skulle vi inte ha sänt om vi gjort dem själva. Men de måste finnas kvar för trovärdighetens skull, det är produktionsbolaget och i sista hand Kanal 5 som bestämmer, annars skulle programmet tappa sin laddning, säger Per Jute.

När kommr det en betald såpa om sopgubbar för att locka fler att bli sophämtare? Eller varför inte en såpa om tennispelare för Sverige skulle behöva fler tennisspelare av klass...


Förstemålvakten Björn Bjurling i Södertälje petades mot Modo. Enligt tränaren Jim Brithén beror det på dåliga träningar.

Det är kaos i Södertälje, det var ett stort misstag att ta in Brithen istället för Strömberg, men Brithen kommer snart att få sparken när Södertälje tappar i Kvalserien..Det indiska it-företaget Satyams förre styrelseordförande Ramalinga Raju häktades på lördagen. Han har erkänt en miljardbluff som skakat det indiska näringslivet.
Raju överlämnade sig natten till lördagen till polisen i staden Hyderabad, där Satyam har sitt huvudkontor, och häktades senare på dagen av en domare. Även hans bror Rama Raju, tidigare direktör vid Satyam, häktades. Finanschefen Vadlamani Srinivas greps också av polisen.


Sent i går kväll enades Mikael Backlund och Västerås. Klubben ger honom nu tillåtelse att fortsätta spela i NHL.


Att sälja och köpa second hand på internet är Sveriges nya folkrörelse. Varje dag ligger minst en halv miljon annonser ute och tiotusentals affärer görs upp. Enbart den mest besökta sajten, Blocket.se, omsatte 2007 varor för 161 miljarder kronor, 5 procent av Sveriges BNP. Tvåan, auktionssajten Tradera.com, har varje dag en miljon auktioner igång. Till det kommer hundratals mindre köp- och säljsajter.

SÅ SÄLJER DU SMART – FAMILJEN DAHLS 5 BÄSTA TIPS i Aftonbladet:

1 Sätt priset rätt. ”Jag gör det enklaste, kollar vad andra tar och lägger mig lite under”, säger Margareta Dahl.
2 Spara annonskostnad. ”Barnprylar och liknande lägger vi in på en bild som en annons, och förklarar under vad varje sak kostar.”
3 Lägg på prutmån på bilar. ”Just fordon vill alla pruta på. Annat får man som regel begärt pris.”
4 Missa inte måtten. ”Jeans och andra kläder går jättebra att sälja om man är noga med att ange storlekar.”
5 Större grejor kan skickas billigt med bussgods. ”Du får i väg en hel barnvagn till Kiruna för 220 kronor”, säger Margareta.

Det viktigaste är att priset är rätt, men man kan också bli tokig på annoser som inte ger rätt uppgifter.

I Stockholm pratas det redan om kommande kvalseriederbyn mot AIK. Det får vi väl se, det, säger Mikael Johansson. Vi ska försöka ta de trepoängare som krävs för att kravla oss över strecket och vi har många skadade spelare på väg tillbaka.

Det går inte Djurgården, men ni får hoppas att det inte blir degradering till allsvenskan...


Miljardären Philip Anschutz beskrivs som en ”hårdför homofob” – och nu erkänner Stockholms Stad och Hammarby att läget inte är optimalt. Hans åsikter är oerhört obehagliga, men vem som står för pengarna är inte avgörande för Stockholms Stad, säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp). Philip Anschutz sympatiserar med den kristna extremhögern i hemlandet USA och donerar stora belopp till uttalat homofobiska organisationer som jobbar för att inskränka rättigheterna för homosexuella. Hammarbys värderingar är solklara och homosexuellas rättigheter är en grundläggande del i dem. Är det så att det i dag finns omständigheter, till exempel bidrag som är helt olämpliga, som strider mot Hammarbys värdegrund och gör ett partnerskap omöjligt så får vi sätta oss ned och titta på det, säger Jan Friedman, styrelseordförande i Hammarby Fotboll AB.

Lolo Chankos höftskada har inte läkt. Nu riskerar mittfältaren att missa Hammarbys träningsläger i USA. Vi förstod inte att det var så allvarligt, säger han.

Socialdemokraterna, miljöpartiet och vänstern ökar ledningen över alliansregeringen, visar en väljarbarometer från Skop.
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

Erotik i luften?
2 Sexy for u
Skär tänder av ilska
Ruggigt starkt
Homofob
Lever inte längre i synd
Har Tintin mördat sin föräldrar?
Badar i champagne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!