Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 6 januari 2009

Jiddrat och tjatat och ältat...

Robin Söderling fortsätter att övertyga i inledningen av det nya tennisåret. En enkel vinst mot Julien Benneteau, (6–3, 6–3), betyder att Söderling är klar för kvartsfinal i ATP-turneringen i Brisbane, Australien.

Efter mycket spekulationer verkar det nu som att Lexus håller tidsplanen och släpper nya supersportbilen LF-A i år, skriver norska DN.no. Konceptbilen har en V10-motor som ger runt 500 hästkrafter och har en toppfart på 320 km/h. Priset väntas ligga på motsvarande 1,7 Mkr.

Planer på fler stimulanspaket för ekonomin fick de stora europeiska börserna att stiga för sjätte dagen i rad på tisdagen. I London steg FTSE-index med 1,3 procent till 4.638,9. I Paris var börsens CAC-index upp med 1,1 procent till 3.396,2 och Frankfurtbörsens DAX-index steg med 0,9 procent till 5.026,3.

Reportageboken "Mia, sanningen om Gömda" har efter endast tre veckor sålt så bra att att förlaget Blue Media beställt en tredje upplaga om 3.000 böcker, skriver Dagens Media.
Sirius fortsätter att ställa till problem för storlagen i bandyns elitserie, inte minst för Hammarby. Efter 6-5-segern på Zinken på annandagen blev det seger med 5-4 på trettondagen sedan Alexander Mayborn avgjort i slutminuten. Sirius hade kommandot i stort sett hela matchen inför drygt 4.000 åskådare på Studenternas. Erik Sundin och Alexander Mayborn hade med varsitt mål gett Sirius en 2-0-ledning redan efter nio minuters spel. Hammarbys David Karlsson reducerade sedan på hörna, men två nya mål för hemmalaget från Pierre Roos och Andreas Werners klubba innebar 4-1.

Hammarby kom dock tillbaka och reducerade först genom Andreas Hammarbäck och i den 59:e minuten klippte Kalle Spjuth in Hammarbys tredje mål i matchen. Med fem minuter kvar lyckades även Hammarby kvittera sedan Hammarbäck gjort sitt andra mål i matchen. Men i slutminuten avgjorde sedan Mayborn. Segern innebär att Sirius befäster sin tredjeplats i tabellen medan Hammarby ligger kvar på åttonde och sista slutspelsplatsen. Efter segern mot Hammarby på Studenternas har Sirius tio raka segrar.

35-årige Ryan Giggs kontrakt med Manchester United löper ut i maj – och inga diskussioner har förts om en förlängning. Den snabbfotade vänsteryttern Ryan Giggs från Wales gör sin 19:e raka säsong i Manchester United och är en ikon i klubben. Men efter den här säsongen kan det vara dags att lägga fotbollsskorna på hyllan.

Jag spelar så länge jag tycker att det är kul, jag är frisk och managern vill ha mig. Om någon av de tre faktorerna inte uppfylls ska jag tänka på att lägga av, säger han till The Sun. Även anfallaren Carlos Tevez kan vara på väg bort från klubben. Argentinaren slår nu tillbaka mot uppgifterna om att han ställt orimliga lönekrav – och hävdar att United inte ens har erbjudit honom ett nytt kontrakt.

I Tottenham kommer Defoe återigen att få Harry Redknapp som tränare. Det var Redknapp som tränade Portsmouth då Defoe flyttade dit för ett år sedan...

Lukas Podolskis framtid i Bayern München är oviss. Nu sätter anfallaren press på klubben. Jag vill ha ett beslut så fort som möjligt, säger han. Bayern München säger sig inte ha några planer på att släppa Podolski den här månaden. Men spekulationerna om att Podolskis tid i den regerande mästarklubben snart är över späs på då klubben uppges vilja värva kroatiska landslagsanfallaren Ivica Olic, 29, från Hamburg.


Allt eftersom har de nominerade till Grammisgalan blivit färre och färre. På onsdag kväll är det till slut dags för vinnarna att koras.Chans till flest priser har Kleerup som sitter på sex egna nomineringar, album, manlig artist, låt, nykomling, kompositör och producent. Tätt i hälarna följer Veronica Maggio med fyra egna och en för sin producent Kihlen, därefter Hello Saferide och Håkan Hellström, som har fyra nomineringar var. Annika Norlin/Hello Saferide har återigen chans att bli årets kvinnliga artist, ett pris hon förra året vann som Säkert och i tacktalet något syrligt kritiserade för det onödiga i uppdelningen i könskategorier. För möjligheten att få bli "bästa artist" rakt upp och ner får hon vänta tills P 3 Guld - som valt att slopa "bästa manliga" och "bästa kvinnliga" för en ensam kategori. Hur många Grammisar får Kleerup? Han är bland oddsfavoriterna. Hitta de bästa oddsen


Juniorkronorna var lysande - efter finalen, tycker DN:s Jonas Esk. Så länge som de unga hockeytalangerna inte lyssnar på gammalt gnäll och klagan. Så länge som de hör på sig själva. Så länge är den ljusnande hockeyframtiden svensk. När Wikegård och Lehmann och Härenstam och Mårts och hela tjocka släkten jiddrat och tjatat och ältat det gamla vanliga, hur dumma domarna varit och hur korkat Kanada spelat.

Då, direkt efter den tunga 1-5-förlusten, pratade de unga spelarna i mikrofonen. Om sig själva. Sina egna fel. Sina egna brister. Och det var underbart, befriande men också viktigt att höra. En det-var-inte-vårt-fel-inställning kan aldrig leda någonstans. Inte i någon sport. Inte för något lag.Läs Dagens Artiklar:

Självmord när det rasade...
Jiddrat och tjatat och ältat...
Sänkt skatt med 2000 miljarder...
Obegränsad kredit!
Jag behöver minst tre transferfönster...
I år går börsen upp!
Fimpade en cigarr i ögat på killen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!