Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 13 januari 2009

Samurajhugg mot Japan

Den japanska exportindustrin står inför extremt tuffa tider. Exportvolymerna med flygfrakt rasade enormt i december. Sony går mot sitt första förlustår på 14 år och Toyota mot sitt första på 67 år. Den globala konjunkturnedgången kombinerat med en starkare japansk yen slår hårt mot de japanska exportbolagen. I ett marknadsbrev på tisdagen rapporterar Citigroup att volymerna för den japanska flygfraktexporten mer än halverades i december jämfört med samma månad 2007. Exportutvecklingen mot övriga Asien är särskilt negativt med ett fall på 60 procent, något Citigroup tror beror på omfattande produktionsomställningar i den asiatiska teknologisektorn. Till Europa föll exporten med ungefär 50 procent, medan USA är ljuspunkten med ett tapp på "bara" knappt 40 procent.

Det är helt sjuka siffor som den är lågkonjunkturen har drabbat världen. Japan som alltid brukar kunna prestera trots dåliga tider och turbulens på hemmaplan. Hur Japan ska kunna vända den här svackan är svårt att se. Exporten är ju trots allt upparbetad unde flera års tid och för att komma tillbaka till samma siffror krävs 200% ökning av exporten.

Kinas export och import föll i december för andra månaden i rad, enligt statistik från regeringen. Exporten föll med 2,8 procent jämfört med ett år tidigare. Jämfört med tappen i grannländerna Taiwan och Sydkorea var den kinesiska nedgången dock liten. I Taiwan föll exporten med 42 procent i december och i Sydkorea föll exporten med 17,4 procent. Många ekonomiska bedömare tror dock att den vikande efterfrågan i USA och EU kommer att påverka även Kina mer inom kort, vilket sätter press på den kinesiska ledningen att ta nya steg för att skydda jobben inom den för landet viktiga exportindustrin. Importen sjönk i december med 21,3 procent

Spela Lotto Gratis!

Ricardo Ferreira da Silva, 24, hoppas ta vägen till det brasilianska landslaget – via Malmö FF. Jag hoppas gå samma väg som Afonso Alves, säger Ricardo. Brassen är kort, inte mer än 170 cm, och väger bara 69 kg. Min förebild är Roberto Carlos. Det är som han spelar jag vill spela, säger Ricardo. Meriterna är, jämfört med andra brassar som kommit till allsvenskan, utmärkta. 149 matcher i den högsta brasilianska ligan är mer än någon annan till allsvenskan värvad brasse haft i bagaget. Att brassen satt på ett utgående kontrakt har hållit kostnaderna nere. Den här värvningen ska enligt uppgift kosta Malmö FF mindre än fem miljoner kronor. Vi har gjort en bra affär, konstaterar Hasse Borg som inte vill gå in på ytterligare detaljer. Kontraktet löper till 2011.

Det vore kul med en riktigt bra brasse i allsvenskan, vi får se om Ricardo är det.


Konstnärer är en låginkomstgrupp i samhället. Deras löner ligger i genomsnitt 100.000 kronor lägre i årsinkomst än andra yrkens. Statistiska centralbyrån, SCB, har för Konstnärsnämndens räkning undersökt konstnärernas inkomster åren 2004-2005. Alla områden finns representerade i undersökningen, bild och form, dans, film, musik, litteratur och teater. Totalt har 21.500 konstnärer ingått i undersökningen. Man brukar räkna att Sverige har 30.000 professionellt yrkesverksamma konstnärer.

Hälfen av alla konstnärer har en måndsinkomst under 15.000 kronor. Var fjärde har mindre än 8.000 kr och var tionde mindre än 2.500 i månadsinkomst. Trots de låga inkomsterna får konstnärer inte mer stöd än andra från samhället i form av bidrag. Med ett undantag - arbetslöshetsersättningen. Men den är framför allt kopplad till korttidsanställda dansare, skådespelare och musikalartister. Undersökningen visar också att konstnärer är näringsidkare i långt högre grad än den övriga befolkningen, 44 procent mot 10.

VA har lyckats hitta en tilltalande aktie på en vikande börs. Net Entertainment utvecklar mjukvara för spel på internet och är en avknoppning från spelbolaget Betsson. Aktien har varit noterad på NGM-börsen sedan våren 2007. Börsvärdet är drygt 1 miljard kronor och bolaget har mycket fin lönsamhet. Under niomånadersperioden januari till september 2008 omsatte Net Entertainment 144 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 40 procent. Nettovinsten blev 53 miljoner kronor. Vd Johan Öhman har som mål att växa med drygt 20 procent per år och fortsätta hålla en rörelsemarginal på över 30 procent. Bolaget säljer sina spelsystem till speloperatörer på internet som betalar en licensavgift varje månad för att använda dem. Kasinospel är den största produkten.

Bland kunderna finns Unibet, Betsson, 24hPoker och över 20 av de största internetspelföretagen i Europa. Inriktningen på välkända, större kunder ger trygghet åt intäktströmmarna. Marknaden för internetbaserade spel i Europa förväntas växa med 20 procent per år de närmaste åren. Den kraftiga tillväxten för internetspel är en styrka för aktien. Net Entertainment har redan gått starkt och fördubblat kursen på NGM det senaste året. Räknat på en förväntad vinst om 1,69 kronor per aktie 2008 handlas aktien nu till ett p/e-tal närmare 18. Det är högre än för Betsson, men den goda vinstutvecklingen gör ändå kalkylen tilltalande. Förra året delade Net Entertainment ut 0,75 kronor per aktie. Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.

Betsson har länge varit en favorit och jag har med NET eftersom det delades ut vid avknopningen. Det var bra att det knoppades av för då kan de bredda sig mot andra bolag och inte bara inom Betsson.
Det har alltid planerats för superarenor. Jag hoppas att Tottenham kan förverkliga sin superarena, det skulle klubben behöva. Men frågan är om klubben har råd? Det krävs nog kontinuerligt europaspel och det ser mörkt ut i år, enda chansen är att vinna Ligacupen eller FA-cupen. Om man inte vinner UEFA-cupen förstås...


Öppna planlösningar på kontoret är oftast av ondo, visar nya forskarrön. I 90 procent av de undersökta fallen fann forskarna belägg för att en öppen planlösning påverkar hälsan negativt. Följden blir enligt rapporten förhöjt blodtryck, snabb personalomsättning och höga stressnivåer, skriver TT. Faktorer som påverkar negativt är höga ljudnivåer som försämrar koncentrationen och produktiviteten, förlust av privatliv, tappad identitet, lägre arbetsproduktivitet, olika hälsofrågor, överstimulering och låg arbetstillfredsställelse när de arbetar i öppna arbetsmiljöer.

Jag avskyr öppna kontorslandskap, det finns inget bra med det. Man ska ha ett eget kontor och bra samlinsytor där det finns möjlighet för interaktion och utbyte. Men ett eget rum behövs för att kunna stänga ute den omgivande miljön och för att kunna lite eget privat liv.


SAS flygsiffror för december bekräftar att 2008 blev ett uselt år för det skandinaviska flygbolaget. Under julmånaden minskade antalet passagerare med 13 procent jämfört med december 2007. Antalet passagerare stannade på 2,2 miljoner. På helåret flög SAS-koncernen 38 miljoner vilket är 3 procent sämre än 2007.

Har du ett längre ringfinger än pekfinger? Grattis, du kommer tjäna mer pengar än dina kollegor. Jag vil ge långfingret åt sådana påståenden... Men mycket av manligt könshormon lär man nog behöva för att överleva på Wall Street...

Undrar om Bobbo kommer att få sparken från Malmö? Någon typ av förändring måste ju klubben göra, annars är det kört.


Bara två matchers avstängning för att bitas. Då är det bara att använda tänderna, tycker Detroit-legenden Chris Chelios. Själv använde han sig av metoden redan på 1980-talet mot Tomas Sandström. Jag minns det. Han var sjövild på den tiden, säger Sandström till sportbladet.se. Den 46-årige försvararen Chelios vet hur man gör. Han avslöjar för tidningen att han under sin tid i Montreal använde han tänderna mot Tomas Sandström. Vi slogs och Sandström försökte peta ut ögonen på mig. Det var en naturlig instinkt. Plus det faktum att det var han. Han var troligen en av de mest hatade killarna som spelade på den tiden, säger Chelios.

Ja Sandström var inte någon liten korggosse, bilden av chicken swedes raderade han och Robocop Samuelsson ut på ett föredömligt sätt. Det är inte konstigt att dom två var lekkamrater under uppväxten. De lärde nog varandra en hel del tjuvtricks både på och utan för rinken...


Lars Lagerbäcks dagar i landslaget kan vara räknade om landslaget missar VM 2010. Nu har ett spelbolag tagit fram oddsen på 17 namn som kan ta över. Favorit – Roland Nilsson. Jämför spelbolagen på nätet


När världscupen drar vidare till Kanada åker Charlotte Kalla till den schweiziska alpvärlden. Hård träning på 1800 meters höjd ska hjälpa Charlotte att bygga upp VM-formen. Charlotte Kalla, Anna Haag, Marcus Hellner och Johan Olsson åker till Pontresina i Schweiz för ett tufft höghöjdsläger. Hård träning under fina yttre förutsättningar är precis vad dessa fyra åkare behöver nu, säger Joakim Abrahamsson. Nu riktas allt fokus på VM som startar den 19 februari.


För första gången på nära tio år kommer ett allsvenskt stockholmsderby att spelas på en söndag. Enligt det preliminära förslag som lagts fram, och som ska spikas på onsdag, spelas AIK–Hammarby klockan 17 den 31 maj. Vi ser positivt på söndagsderbyn. Det ger oss möjlighet att nå fler publikgrupper, säger Hammarbys informationschef Urban Rybrink.

Man kan ju ha heta matcher på dagtid på kontinenten så det borde gå även här. Supportergrupperna borde inse att det är bra för klubbarna och förhindra bråk så långt det är möjligt.


Frölunda stänger inte av andretränaren Jan Karlsson, 50. I går var Jan Karlsson inkallad till Frölundas klubbledning där han fick förklara vad som hänt och vilka diskussioner han har haft med HV71. Därefter har Frölunda bestämt att inte göra någon förändring gällande tränare Karlsson. Han får fortsätta arbeta precis som tidigare, trots att han om några månader kan jobba för att ärkerivalen HV71 ska vinna SM-guld.

Frölunda har åkt på samma smäll som de själva brukar använda. De har ju kontaktat ett flertal spelare utan att de beörda klubbarna har vetat om det.Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

13 blev turtal...
Tradition att missa öppna mål...
Stringfillingar är ett måste för överlevnad...
Ara Abrahamian inför domstol
Ta en oskuld för 30 miljoner...
Rätt med sparken...
Maffian breder ut sig
Samurajhugg mot Japan
Den som väntar på någonting gott...
ROTen till något gott
Långt ringfinger = framgång
Homosexuell eller inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!