Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 14 januari 2009

Värre än befarat

Washington har plötsligt hamnat i en svacka. ”Bäckis” & co åkte på tredje raka förlusten när Edmonton i natt besökte Verizon Center. Enligt coachen Bruce Boedreau har det smugit sig in ett mått av bekvämlighet i det unga lagets spel. Alla vill göra mål och ingen vill göra grovjobbet, säger han besviket till AP. Då vinner man inga matcher.


Efter ett grymt fall i Dakarrallyt ligger spanjoren Cristobel Guerrero i koma, en etapp som kortades pga dimma.

Jonas Nordquist är allvarligare skadad än man först befarade. Nordquist tacklades av Jan Sandström i mittzonen och flög ordentligt innan han landade och smällde knät i isen. Det är svårta att spekulera, men sannolikt rör det sig om en skada på det främre korsbandet. Det kan dessutom vara andra ledband i knät som är skadade, säger Frölundas läkare Fredrik Bergström.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

De svenska storbankerna nådde under gårdagen nya bottennivåer. Risken är överhängande att sektorn än en gång drar med sig resten av börsen nedåt. Bankernas svaghet är ett tydligt varningstecken för resten av Stockholmsbörsen och ger ett negativt tolkningsföreträde för övriga sektorer. Därmed gäller det att vara på sin vakt mot till exempel Teliasonera, Tele2 och H&M, aktier som visat relativ styrka den gångna veckan. Detsamma kan sägas om förra veckans affärsförslag i Securitas. Aktien har den senaste veckan rört sig i sidled men nådde aldrig ned till angiven köp-nivå vid 63 kronor. Aktien befinner sig fortsatt över sitt 200-dagars glidande medelvärde och ger ett stabilt intryck men det är osäkert om den kan stå emot en större allmän nedgång. Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag


Vid stängning var Dow Jones Industrial Average 0,3 procent ned, till 8.448. S&P 500 gick upp med 0,2 procent, till 871,7. Nasdaq Composite gick upp med 0,5 procent, till 1.546. Dåliga nyheter från General Electric pressade kurserna samtidigt som banker och oljebolag såg till att ge stöd.


Carol Bartz, före detta vd för programvaruföretaget Autodesk, tar över som ny vd för Yahoo. Carol Bartz byggde upp Autodesk, som utvecklar design- och konstruktionsprogram för ingenjörer, under sin tid som vd 1992-2006. När Bartx tog över rodret på Autodesk omsatte bolaget knappt 350 miljoner dollar; när hon avgick fjorton år senare hade omsättningen närapå femfaldigast till 1,5 miljarder dollar. Carol Bartz beskrivs som rak, väldigt tuff och marknadsorienterad. Hon möter stor respekt i Silicon Valley. En av hennes styrkor anses vara att driva ett stort företags effektivt, till låga kostnader.

Mycket talar nu för att förhandlingarna med Microsoft om någon sorts strukturaffär kring Yahoos sökmotor kan återupptas. Steve Ballmer har tidigare antytt att nya förhandlingar skulle kunna inledas efter ett chefsbyte. Det lär dock inte handla om ett regelrätt uppköp, utan det mest troliga scenariot är att Microsoft tar över Yahoos sökteknologi och integrerar den i Windows Live och nya operativsystemet Windows 7.Även GM:s högste chef Rick Wagoner ser nedläggning av Saab som en av många möjligheter – men han vill hellre sälja. Han brottas just nu med att spara ytterligare i det redan kristyngda GM. Jag kan inte utesluta några alternativ, men förhoppningsvis ska vi hitta en lösning där man strukturerar Saab på ett långsiktigt hållbart sätt och hittar finansiering så att bolaget överlever och blomstrar. Vad tillför Saab GM och vad kan GM tillföra Saab, det är det vi tittar på just nu, säger han.


I fjol annonserades varor och tjänster för 193 miljarder kronor ut på köp- och säljsajten Blocket - 20 procent mer än 2007. Det mesta säljs på en gång. En undersökning vi har gjort visar att 61 procent av varorna som privatpersoner annonserar ut säljs på mindre än en vecka, säger Blockets marknadschef Anna Björklund till TT. Enligt Björklund finns det flera skäl till ökningen. Ett är att fler och fler upptäcker nätförsäljningen – även i äldre åldersgrupper. Ett annat är höstens ekonomiska kris. Det är säkert många som just den här hösten fått upp ögonen för att köpa och sälja begagnat. Många har saker hemma som de inte behöver, saker som är värdefulla, säger hon.


Chrysler, en av USA:s tre krisdrabbade biljättar, för samtal om att sälja nyckeltillgångar till Nissan-Renault och bilkomponentföretaget Magna. Bland annat ska samtalen ha handlat om en försäljning av Chryslers legendariska varumärke Jeep.


Air France-KLM har blivit kontaktat av SAS i det skandinaviska bolagets process att finna en bättre struktur. Det uppger källor för den franska tidningen La Tribune, skriver Reuters. Vi bekräftar, som vi har gjort tidigare, att vi befinner oss i en process där vi söker strukturella möjligheter och att dessa diskussioner förs löpande, säger Elisabeth Manzi, taleskvinna för SAS.Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

Världen darrar över raset
Domaren: Så stora bröst har du inte...
Skål på er!
Bra med finanskris
Lyx yacht säljes
Smisk, smisk och åter smisk.
Inbördeskrig i Övik
Alex Schulman mobbad av AIK-tränare
SAAB till salu på eBay...
Cha Cha Cha med döden...
Värre än befarat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!