Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 12 januari 2009

Motlut likt Mount Everest

Efterfrågan på hushållsnära tjänster väntas öka med 60 procent i år. Detta trots lågkonjunkturen. Det visar en undersökning från Demoskop som Ekot tagit del av. Undersökningen är gjord på uppdrag av arbetsgivarorganisationen Almega och visar att 5.5 procent eller 250.000 av de svenska hushållen köper hushållsnära tjänster. I april 2008 var motsvarande siffra 3.8 procent eller 185.000 hushåll. Demoskops undersökning visar också, enligt Ekot, att människor hellre väljer bort resor, nöjen och restaurangbesök än hushållsnära tjänster.

Han väntar fortfarande på rätt feeling i händerna.Men mentalt är Mats Sundin redan, efter blott tre matcher med Vancouver, i rätt sorts tillstånd. Fysiskt funkar det nästan bättre än jag hade vågat förvänta mig. Jag var lite orolig för det, men jag känner mig stark och kroppen har reagerat positivt på den här hårdkörningen. Vad gäller själva hockeyn känns det dock fortfarande som på en vanlig försäsong. Jag borde ha tagit vara på ytterligare någon chans mot Sharks, men det är inte riktigt som det ska i händerna ännu. Jag har inte tajmingen. Det kommer att ta ytterligare några matcher innan det sitter.

Har du 10000 kronor undanlagda för oförutsedda utgifter? Inte? Då är du inte ensam. Var tredje svensk står, enligt en undersökning Swedbank låtit göra, utan sådan buffert. Privatekonomerna Ylva Yngveson och Gunilla Nyström tipsar om vad man bör tänka på i sämre tider. Tjäna extra pengar!

1. Var med i en a-kassa.
2. Teckna egen inkomstbortfallsförsäkring för arbetslöshet.
3. Teckna betalskydd som täcker kostnaden för lån vid arbetslöshet och sjukdom.
4. Amortera på bolånen. Just nu faller räntorna till en betydligt lägre nivå än senaste åren. Då kan det vara läge att öka på amorteringarna. Det är bra att inte ha för stora lån i förhållande till bostadens värde. Skulle man bli tvungen att sälja gäller det att inte bli stående med lån kvar.
5. Teckna försäkring för dubbel boendekostnad . När du vill byta bostad, sälj din befintliga bostad först. Eller, om ny bostad redan är köpt, skaffa försäkring som kan täcka kostnader när det tar tid att sälja.
6. Var prismedveten. Gå igenom dina avtal och se om du kan få bättre pris, på internet finns prisjämförelsesajter att använda. Ta reda på hur dina inkomster förändras vid arbetslöshet, vilka skyddsnät omfattas du av?
7. Ta kontroll över ekonomin. Gå igenom din budget, för kassabok och styr upp genom att sätta av pengar för fasta utgifter, sparande och till exempel mat på separata konton.
8. Börja månadsspara . Ordna en automatisk överföring från ditt lönekonto till ett sparkonto/fondkonto samma dag som lönen kommer in. Om strategin är att spara det som finns kvar när månaden är slut är risken stor att det inte finns något kvar att spara.
9. Spara en buffert för oförutsedda utgifter . Bufferten sparar du på bäst på bankkonto eftersom det är pengar som du inte har råd att ta någon risk med. En lagom målsättning kan vara att bufferten ska vara minst två månadslöner.
10. Sprid riskerna i ditt långsiktiga sparande . Den del av ditt långsiktiga sparande som du väljer att ha i aktiefonder bör placeras i breda fonder, som Globalfond, Europafond, Nordamerikafond. Att ha en stor del av sparandet i en enda tillväxtekonomi är riskfyllt.Ola Toivonen kommer allt närmare PSV. Den holländska klubben räknar med att övergången blir klar inom kort. Enligt den holländska tidningen Algemeen Dagblad ska det nya budet ligga på strax under 40 miljoner kronor, en summa som kan bli ännu större om Toivonen spelar ett visst antal matcher eller om PSV blir ligamästare.

Det vore dumt av MFF att inte släppa Ola för den övergångssumman.

Malmö FF får en förstärkning från Brasilien till årets fotbollssäsong, uppger Malmötidningarna. Det handlar om 24-åringen Ricardo Ferreira da Silva, Ricardinho, som spelat både som vänsterback och vänsterytter i brasilianska ligan.

Över 9000 personer sökte till ”Robinson 2009”. 18 blev utvalda. Men den sedvanliga söderhavsön har bytts ut mot ett stinkande träsk.Jag har varit dyngsur och frusen sedan jag kom hit. Jag föreställde mig äventyr på en paradisstrand och har hamnat i helvetet på jorden, berättar en deltagare.

Äntlligen kan Robinson bli en utmaning, det har varit alldeles för soft förut...

Kinesiska elbilstillverkaren Byd har målet att bli världens största bilmärke år 2025. I december lanserades deras plug in-bil – före både GM och Toyota. Byd är ett relativt okänt märke även i Kina, Ändå har de satt målet att bli världens största bilproducent inom 17 år. Självförtroendet beror på att moderbolaget i dag är världens näst största producent av laddningsbara batterier. En som tror på kineserna är investerargurun Warren Buffett som i höstas köpte in sig med 10 procent.

I morgon i Lausanne ska Court of Arbitration for Sport, Cas, meddela slutgiltig dom över den svenske brottaren Ara Abrahamians uppträdande i Peking.


New York Times har gjort en lista över resmåsten under 2009. Där återfinns två svenska resmål – Fjällnäs och Stockholm. Fjällnäs är ett lyxhotell mitt ute i ödemarken i Härjedalen, vid gränsen till Norge och som letats sig upp ända till en sjätteplats på listan. Ja, jag hörde det. Det är ju jättekul, säger medarbetaren Cecilia Jansson till affärsvärlden.se. Stockholm hamnar också på listan men först på 41:a plats. Här är det framförallt utelivet på Stureplan som hyllas.

Jag var säker på att det skulle vara Fjällhotellet men där blev det lång näsa. Fjällnäs!? Jag har varit dit men så fantastiskt är det inte. Undrar om reporten har Googlat via Google Earth för att få fram platserna.

Se hela listan på världens resmåsten 2009!

Måndagar är lika med broilers. Det är inte många matcher att spela på idag och kanke är det tur med atnke på hur det har gått på slutet. Motlutet liknar Mount Everest och ingen ljusning synes ligga framför.

Spela på Unibet och få 1000 Kr i bonus!


De matcher som finns är inte speciellt bra heller, men jag måste förska göra ett urval trots allt. Hitta de hetaste spelobjekten

AIK känns som dagens säkraste. De är starka på hemmaplan och ska vinna mot Umeå.

MK Dons är två i League One. De möter ett Colchester Utd som har spelat bra på slutet. Jag tror att hemmaplan avgör det här mötet. Spela Live på Fotboll - Klicka här!

Modo är på gång men det är även Timrå, det här derbyt kan gå hur som helst och jag avstår från spel. Spela Live på Hockey - Klicka här!

Dallas kan vara ett alternativ, laget är mycket bättre hemma och vill ha revansch för bortaförlusten. Detroit Red Wings närmar sig också årets första förlust. Dock är det för mycket som är osäkert.

Det blir en dubbel med MK dons och AIK. Det blir inte mycket...

Jämför spelbolagen på nätet

115 AIK IBF - Umea City IBK - 1 - 1,15
117 MK Dons - Colchester Utd - 1 - 1,55
----------------------------------------------
Dubbel summa odds 1,78 = Ev vinst 1,78 x 200 = 357

Saldo efter dagens spel 500 kr
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Äntligen någon som tar fajten!
Hanterar det med Glans!
Vampyrer känner skräck för det eviga
Jänkarna är inte lika kaxiga nu...
Vulgo Snövit dansar loss
Motlut likt Mount Everest
Allvarligare att visa ena tutten...
Besvikelse som får upprättelse i år?
Brajja
Maxi(mal) tur


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!