Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 12 januari 2009

Allvarligare att visa ena tutten...

Ingen Golden Globe till Troell. ”Maria Larsson eviga ögonblick” vann inte. Den utländska statyn gick till animerade israleiska "Waltz with Bashir". "Mamma mia!" blev utan. Bästa komedi blev istället Woody Allens "Vicky Christina Barcelona".Den store vinnaren blev istället Heath Ledger och Golden Globe. Heath Ledger hyllades på Golden Globe-galan i natt. Den avlidne skådespelaren fick priset för bästa manliga biroll efter rollen som Jokern i batman-filmen ”The Dark Knight”. På grund av författarstrejken ställdes ju Golden Globe-galan in förra året. Så drömfabriken spände musklerna lite extra – i år slog man rekord i glamour. Superkändisarna minglade runt i couture och visade upp de senaste trenderna. Med tanke på förra årets inställda gala på grund av strejk så var årets tillställning en rejäl comeback för glamouren. Gratis biobiljetter!

På tal om guld...Privatpersoner hamstrar guldtackor, pantbankerna fylls med guld och villor länsas på smycken. En ny guldrusch har nått Sverige. Det råder guldfeber just nu, säger Christer Granath, vd på Guldcentralen som är en av Skandinaviens största säljare av investeringsguld.

Gula tänder? - Vi har lösningen!

Familjen bakom det konkursade finansbolaget Acme är igång med nya affärer. Den nya koncernen, som bland annat handlar med guld och snabba sms-lån, kontrolleras av föräldrarna via ett brittiskt bolag medan barnen står för verksamheten i Sverige. Nu är familjen bakom Acme, bland annat en tidigare dömd ekobrottsling, i gång med affärer igen. Parets barn fungerar som formell ledning i koncernen, som sysslar med guldhandel och sms-lån, men den som följer spår till England hittar ägarbolaget som kontrolleras av kvinnan som ledde Acme till strax före konkursen och mannen som hela tiden funnits i kulisserna. Strukturen i den nya koncernen liknar den som fanns i den gamla. Några misstankar om brott i den nya verksamheten finns inte.

Det pågår ingen förundersökning kring detta, säger Karin Henriksson. Hon säger att hon ändå har förståelse för att människor undrar, särskilt de småsparare som sett sina pengar försvinna i Acmeskandalen.

Hm, jag skulle nog vara väldigt försiktig vid kontakten med det nya bolaget.

Analyshuset Nomura bedömer att de globala aktiemarknaderna kommer att stiga med ungefär 25 procent under 2009, vilket kan jämföras med ett tapp i vinsterna på 21 procent. Analyshuset rekommenderar övervikt för utvecklingsmarknaderna samt Asien borträknat Japan. Nomura rekommenderar investerare att undervikta 2008 års valutaunderpresterare - USA och Japan. När det gäller europeiska aktier har Nomura en neutral rekommendation på regionen. Sektorsvis rekommenderar analyshuset övervikt på cykliska bolag samt finansföretag. Nomuras finansexponering riktas emellertid mot utvecklingsmarknaderna samt Asien samtidigt som den cykliska exponeringen ligger mot bolag som ligger tidigt i konjunkturcykeln.Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag


Den europeiska investmentbanken Credit Suisse nedgraderar teleoperatörer som grupp från övervikt till neutral. Sektorn har gått 19 procent bättre än övriga sektorer sedan investmentbanken uppgraderade sektorn den 27 juni 2008. Men nu ser banken en nedsida på 15 procent under 2009 från marknadens förväntningar.


För tolvmånadersperioden till och med december gick statens betalningar med ett överskott på 135,0 miljarder kronor. Statsskulden uppgick till 1.119 miljarder kronor den 31 december. Skillnaden mellan utfall och prognos i december, 24,2 miljarder kronor, beror främst på större utbetalningar från regeringskansliet, större återbetalningar av skatt och högre nettoutlåning till myndigheter.


Nokias enda apparat för mobilstandarden wimax har bara sålts under några månader. Nu läggs tillverkningen ner. Några andra wimax-produkter finns inte i planerade. Oskar Södergren försäkrar att tillverkningsstoppet inte betyder att Nokia bestämt sig för att överge satsningen på wimax-mobiler. När wimaxnäten får en större täckning, så kommer vi titta på frågan igen, fortsätter han.

Adolf Merckle har gett finanskrisen ett ansikte. För en vecka sedan kastade sig 74-åringen framför tåget. I dag begravs han i sin sydtyska hemstad Blaubeuren, de som inte kan närvara i kyrkan kan följa högtiden på en storbildsskärm i stadshallen. Adolf Merckle var den lilla stadens store man och hedersmedborgare, till synes precis så anspråkslös som det anstår en man från Schwaben - landskapet är Tysklands svar på Skottland eller vårt eget Småland. Sparsamhet är en dygd i Schwaben och Adolf Merckle föll väl in i ramen. Mannen som före krisen räknades till den femte rikaste i Tyskland körde en Mercedes från 90-talet, han tog cykeln till jobbet och huset där de fyra barnen växt upp var inte överdådigt. Han och hans fru Ruth älskade att vandra i bergen och att bestiga höga toppar. Adolf Merckle var en patriark och dessutom en mecenat som gärna hjälpte till med pengar till välgörande ändamål när så behövdes.

Det fanns en annan sida också. Adolf Merckle var en stenhård, förslagen affärsman som förde bankerna bakom ljuset och det affärsimperium han byggt upp liknade ett korthus när krisen slog till. Hans utsatta läge blev känt i höstas. Adolf Merckle hörde till dem som förlorat miljoner, kanske miljarder, på VW-aktien - han hade spekulerat i en fallande kurs och när kursen i stället vände brant uppåt blev förlusten skyhög. Den gamle mannen kallades plötsligt för "zocker" (spekulant) i tidningar och talk-shower och ingen visade något medlidande. Krisen avslöjade också att Merckles imperium med 100.000 anställda och 35 miljarder euro (drygt 350 miljarder kronor) i sammanlagd omsättning vilade på en osäker grund, lån hade tagits med aktier som säkerhet och när kurserna började falla blev fordringsägarna förstås nervösa. Det visade sig att Adolf Merckle satt i system att förhandla med ett otal banker, ingen av dem kunde överblicka imperiets sammelsurium. Till slut visade det sig att ett 30-tal banker hade affärer med Merckle och att imperiet hade skulder på 20 miljarder euro.


Djurgården och Södertälje är på väg ner i kvalserien. Därmed riskerar Stockholm att bli utan lag i högsta serien. Det skulle kännas oerhört märkligt om vi inte hade ett lag från Stockholm i elitserien, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund till DN. Om vi inte har något lag från Stockholm i elitserien skulle det totala intresset för ishockeyn minska. Titta bara hur fotbollen exponeras i Stockholmsmedierna, säger Christer Englund.

Om Sveriges stösta stad inte har ett ishockeylag i högsta serien så är det en ren och skär skandal. Då måste politikerna och klubbarna gemensamt sätta sig ned och utforma en plan för ishockeyns överlevnad. Det är trots allt Sveriges nästa största sport.


Daniel Mobaeck, 28, har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Det mesta talar ändå för att han inte behöver missa en enda match i årets allsvenska. Anledningen: Om vi inte överklagar domen kommer vi begära att han får fotboja, då behöver han inte missa några matcher, säger hans advokat Martin Klette till sportbladet.se. En månads fängelse för grovt rattfylleri. Det straffet räcker, tycker Elfsborg. Vi tänker inte bestraffa Daniel ytterligare men vi fördömer handlingen, säger klubbens ordförande Bo Johansson. Det var en väntad dom utifrån vad som hänt. Daniel har sagt att han är beredd att ta sitt straff, säger Johansson.

På tal om idrottspersonligheter och domar så måste man säga att Max Grindall på TV4 fick verkligen komma tillbaka fort till sitt jobb och tämligen tyst har det varit också om hans misshandelsdom. Det verkar visst vara allvarligare att visa ena tutten som Tone bekkestad gjorde än att dunka sin flickväns huvud i golvet...


Med bara 21 dagar kvar till vintersportens supermånad (3 februari– 1 mars) – med tre VM i alpint, skidskytte och längd – toppar Jonsson Sportbladets rankning över våra medaljhopp. Ojdå! Det är bara kul att folk tror på mig, säger den 24-åriga Östersundsbon.

Hon är ett medaljhopp, men det är inte mer. I skidskytte är det verkligen små marginaler och jag tror vi får vara glada om hon tar en medalj. Se hur det gick vid förra VM:et. Det var upphausat då också men det slutade med en bom...Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Äntligen någon som tar fajten!
Hanterar det med Glans!
Vampyrer känner skräck för det eviga
Jänkarna är inte lika kaxiga nu...
Vulgo Snövit dansar loss
Motlut likt Mount Everest
Allvarligare att visa ena tutten...
Besvikelse som får upprättelse i år?
Brajja
Maxi(mal) tur

1 kommentar:

  1. Ang: "Familjen bakom det konkursade finansbolaget Acme"

    Sen är det lustigt hur folket bakom bolaget springer runt och byter efternamn hela tiden. De har gått från Guteskiöld till Johansson och nu Clewehielm. Måste vara generna......

    SvaraRadera

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!