Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 18 januari 2009

Slutet på en era...

Tabellettan Inter kollapsade fullständigt i hällregnet på Atleti Azzurri-stadion. Det måste ha varit evigheter sedan de regerande mästarna släppte in tre mål på en kvart. Dessutom gjorde Zlatan självmål. Svensken styrde in en boll i eget mål, drog på sig ett gult kort för snack och Inter föll mot Atalanta med 3–1. Zlatan nätade förvisso på tilläggstid – men det var en klen tröst. José Mourinho försökte väcka sitt lag genom att förbruka samtliga tre byten innan andra halvleken startade. Men vid det laget ledde Atalanta redan med 3–0. Jag kan inte förklara det, säger Mourinho till Sky Sport Italia.

Vilket bottennapp från Inter! Zlatans självmål är sådant som händer, men Inters kollaps med 0-3 på en kvart var länge man såg från Inter. Men det brukar komma någon sådan här match varje år. Minns hur det var i CL i Turkiet fullständigt utspelade. Kanske var det här årets match som de kollapsade och därmed inte behöver det inte hända igen. Det som är oroande för alla Interanhängare är Inters oförmåga att imponera i matcher. Det är sällan man brister ut i falsett över deras fantastiska spel eller briljans. Det verkar mer vara tur än skicklghet ibland. Nu kan man inte säga att ett lag har tur som har vunnit ligan två år på raken och är på gång mot en tredje titel. Men lagets oförmåga att stänga matcher kan bli ett problem när motståndet blir tuffare. I dagsläget kan jag inte se Inter som någon farlig utmanare till CL-titeln, speciellt inte efter den här rundsmörjningen av mittenlaget Atalanta...


Gula tänder? - Vi har lösningen!

Den ryske oligarken Roman Abramovitj funderar på att sälja fotbollslaget Chelsea, rapporterar The Sunday Times. Enligt tidningen ska Abramovitjs rådgivare ha varit i både Saudiarabien och Dubai för att leta köpare.

Jag ställde mig undran till när listan om PL:s rikaste ägare listades. Abramovitjs förmögenhet har radikalt sjunkit och Abramovitj har problem precis som de övriga oligarkerna. De vill ju tillsammans ha 616 miljarder av den ryska staten (Läs här om oligarkernas problem)Jag är inte alls överraskad att han vill sälja Chelsea, det var bara en tidsfråga. Verkligheten har hunnit ifatt honom. Han vill vara bäst och för tillfället kände han att han inte har möjlighet med detta och vill då istället avyttra. Komkurrensen från oljemiljarder har också bidragit, där han ser hur en oljeshejk kan hosta upp en miljard för Kaka. Det blev inte lika roligt längre för Roman... Det är mycket möjligt att Chelseas glansdagar inom den översta PL toppen är över. Man undrar hur det här påverkar ett Chelseas som i dagsläget redan har problem på fotbollsplanen. Det blir inte bättre att ägaren vill bli av med klubben. Ibland är det ruskigt hur fort det kan vända. I våras var laget millimeter från att vinna CL, idag är klubbens framtid mycket oviss.

2009 verkar vara ett mycket omvälvande år för toppfotbollen inom PL. Arsenal verkar inte längre kunna försvara sin position bland de fyra största, Chelsea kan mycket väl lämna den stora scenen för den här gången, Liverpool kan ta sin hett efterlängtade ligaseger. Kanske är det just Liverpools tur mycket beroende på att de andra lagen faktiskt inte är lika starka som tidigare år. Manchester City kan bli det lag som tar Chelseas plats, den enes död den andres bröd... Botten är inte heller densamma som det brukar vara. Tottenham ligger mycket risigt till och kan mycket väl trilla ur (Gud förbjude...) och Aston Villa kan bli det lag som i år slår sig in bland topp fyra. Tecknet på att PL inte är lika bra i år som den brukar vara är just den rekordjämna serie som nu utspelas. I princip kan mer än hälften av lagen åka ut. Everton ligger på sjätte plats med 35 poäng och borde inte vara i riskzonen, främst pga av att de är ett lag med kvalité. Det enda som spökar för dom är att de inte har några anfallare... Men efter Everton kan vem som helst ramla ur PL. Från Wigan på plats sju som har 31 poäng till det sista laget West Bromwich som har 21 poäng. Det skiljer 10 poäng mellan lycka och extrem olycka... Det är tex fem lag som är på 21 poäng. Man talar om att elitserien är oviss, men det är ingenting i jämförelse med PL...

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Krislaget Malmö verkar inte trivas speciellt bra i sitt nya skrytbygge. I kväll kom sjätte raka hemmaförlusten. Mora vann med 5–3 efter två sena mål.

Tränarbytet verkar inte ha givit någon effekt och jag bland många andra verkar få stå där med lång näsa...

Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner

Efter den hyperjämna och thrillerartade tillställningen mellan Ryssland och Norge där Ryssland lyckades vinna efter mycket stora problem med 19-0 var det Sveriges tur att gå in i Bandy-VM och få en nästan lika hysteriskt jämn och upphetsande match mot Finland men där blev siffrorna bara 8-1 till Sverige... I mina öron ekar det Innebandy-VM, Innebandy-VM, Innebandy-VM...

Skydda din privatekonomi mot arbetslöshet!

Roma var på väg att ”bara” få oavgjort mot Torino. Men Julio Baptista frälste sitt lag – med ett drömmål på tilläggstid. Mötet på Stadio Olimpico såg ut att sluta mållöst. Men då klev Julio Baptista fram. I andra tilläggsminuten tog han emot Philip Mexes inlägg på bröstet och med ryggen mot målet cykelsparkade han in segermålet, skriver Sportbladet.

Selected Gadgets - MrGizmo.se

Sjufaldige Tour de France-vinnaren Lance Armstrong fick nöja sig med en 64:e plats i sin comeback till proffscyklingen. Den 37-årige Armstrong kom i mål en bit bak i klungan i det 51 kilometer långa loppet i australiska Adelaide, som vanns av spurtstarke hemmafavoriten Robbie McEwen.



Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Peppe Eng var sexigare...
Slutet på en era...
Budet är bara löljigt...
Big, bigger, USA
Svenska folket vill ha kärlek...
Jag ljuger så bra...
Elitserien är som Lets Dance
Det suger fett...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 



BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!