Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 16 januari 2009

En sedel på 100 biljoner...

Den rådande osäkerheten i omvärlden gör att Swedbank väljer att sluta med att lämna detaljerade guidningar över kreditförlustnivåerna i Baltikum helåren 2009 och 2010. Det säger Swedbanks kommunikationschef Thomas Backteman till Nyhetsbyrån Direkt. Det är i rådande konjunktursituation svårt att ge en siffra som är tillräckligt säker för att vi ska kunna stå för den, säger Thomas Backteman. Tidigare har Swedbank gett bankens bästa bedömning för kreditförlustnivåerna för 2008 och 2009, senast till omkring 0,7 respektive 1,2 procent där alltså endast siffran för helåret 2008 nu står fast.

Det låter i mina öron som ej acceptabelt. Om det nu är svårt att ge en detaljerad guidning över kreditförlusnivåerna så måste redovisningen och feedbacken inom deras eget system förbättras. Jag antar att bolaget internt gärna vill ha så deljerade siffror som möjligt även prognoser. Jag kan aldrig tänka mig att ledningen inom Swedbank inte vill ha så detaljerad information som möjligt för eventuella kreditförluster, så d kan man undra varför får inte allmänheten veta det då?

Nej, sanningen är att Swedbank fruktar för de stora kreditförlusterna och vill försöka mörka dessa siffror. Det kan inte var acceptabelt. Om jag vore aktieägare skulle jag i högsta grad vilja veta hur stora kreditförlusterna eventuellt kan bli, även om dessa siffror inte stämmer i slutänden. Aktieägarna borde få veta hur det ser ut och vilka uppskattningar man har, att skylla på konjunkturläget låter som en dålig ursäkt, vad är det mer i informationsväg som inte kommer att redovisas pga av konjunkturläget?

Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner

Diego Armando Maradona är inte nöjd med reglerna för hur världens bäste fotbollsspelare framröstas. Han hade velat lägga sin röst på Lionel Messi, men det fick han inte eftersom de som röstar inte får välja en spelare från sitt eget land. Maradonas val blev nu istället portugisen Cristiano Ronaldo. Manchester Uniteds spelare var den som fick flest röster av alla och fick därmed priset som världens bäste spelare på galan i måndags. Argentinaren Lionel Messi kom tvåa. Fifas omröstning baseras på röster från landslagens huvudcoacher och lagkaptener från de 208 fotbollsförbunden.

Det är ganska självklart att man inte kan få rösta på spelare från egna landet. Det skulle bli väldigt många förbundskaptener och lagkaptener som skulle rösta på sina egna spelare. Maradona kanske tycker att lagkaptenerna också ska få rösta på sig själva?

Vill du ha gratis biobiljetter?

Enligt turkiska uppgifter är Erkan Zengin klar för Besiktas. Det handlar om en utlåning över vårsäsongen med option på köp. Hammarby tjänar bara ett par miljoner på affären. Summan ligger under fem miljoner. Hammarbys vd Michael Andersson bekräftar att Bajen är överens med Besiktas. Vi är överens om ramarna för en affär och Erkan har vårt tillstånd att diskutera med Besiktas. Enligt turkiska uppgifter ska han redan ha skrivit på sitt personliga kontrakt och hela övergången lär bli officiell inom kort. Jag har inga kommentarer, men det vore ju kul om det du säger stämmer, säger hans agent Patrick Mörk.

Jag tycker det låter som en bra deal för Hammarby med en spelare som sitter på ett utgående kontrakt och som inte vill förnya med klubben.

EASY Webbhotell - 1GB utrymme för 49kr/mån. Egen domän och EASY Sitebuilder ingår gratis.

Stockholmsbörsen tog igen lite av förlorad mark under fredagen och steg för första gången på sju handelsdagar. De flesta andra europeiska börser rekylerade också upp. När börsveckan avslutades hade OMXS-index stigit med 1,1 procent. I bräschen gick bland annat energi- och råvarubolagen. Lundin Mining steg med 6,9 procent till 8:50 kronor, PA Resources gick upp med 4,7 procent till 15:70 kronor och Boliden klättrade 2,8 procent till 18:40 kronor.

Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Jag tror att jag kan spela, säger Magnus Muhrén. VM var hotat. Men nu ger skyttekungen positivt besked. Problem med ryggen har gjort VM-starten osäker. Muhrén tvingades uppsöka sjukhus efter att ha brutit matchen mot Vänersborg med befarat diskbråck. I dag kom dock lugnande besked. Det är nog bara muskulärt vilket är väldigt positivt. Jag ska ta med bilderna och utlåtandet till Västerås nu så får landslagsläkaren titta på mig under kvällen. Men jag känner mig positiv och det har blivit mycket bättre, säger Muhrén till eurposport.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Tottenham har haft en mycket tung höst i Premier league-fotbollen och återfinns just nu på nedflyttningsplats. Nu hoppas Londonklubben att räddningen ska heta Wilson Palacios. Spurs betalar 14 miljoner pund (drygt 170 miljoner kronor) för att köpa den honduranske mittfältaren från Wigan.

170 miljoner för Palacio? Finns det ingen i klubben som kan styra upp det hela? Det hela håller på att urarta. Vad är som håller på att hända i "min" klubb? Visst jag är van vid tokiga värvningar och huvudlösa tränare, men klubben var ju på rätt väg, något som nu verkar vara helt spoilerat. Klubben är i kris och ingen verkar riktigt ta tag i det hela. Jag har sagt att Harry Redknapp inte är mannen för Tottenham, jag hade gärna sett en tränare som hade lite mer rutin på högsta nivå, dvs spel i CL. Se tec Martin O´Neil som har fått rutin på högsta nivå i Celtic, den typen av tränare är det som klubben behöver.

Låna via SMS. Pengarna inom 10 minuter.

Johan Elmanders senaste skada tvingar honom till spelvila i några veckor.´Men Sveriges VM-kval mot Portugal är inte i farozonen för anfallaren. I går på klubbens hemsida rapporterade Bolton att Johan Elmander ”blir borta några veckor”.

Johan Elmander får tuffare konkurrens om en anfallsplats i Bolton. Den engelska klubben gjorde under fredagen klart med att man lånar Benficas anfallare Ariza Makulula för resten av säsongen.


Staffan Söderberg, förbundskapten för gymnastiklandslaget, har tagit ut sex gymnaster till EM. Veronica Wagner finns inte med i truppen — men den svenska stjärnans väg tillbaka blir allt rakare. Hon är hundraprocentigt klar på att hon vill tillbaka, säger Söderberg till TT. I mitten av februari kan hon vara tillbaka i full belastning, efter ett halvår av vila och rehabilitering.


Bilprovningens monopol ska avskaffas. Det föreslås i en promemoria från näringsdepartementet.


Zimbabwes centralbank ska ge ut en sedel på 100 biljoner Zimbabwedollar i ett försök att mildra landets akuta kontantbrist, orsakad av den skenande inflationen. En sådan sedel beräknas vara värd omkring 275 kronor på svarta marknaden. Priserna i Zimbabwe fördubblas varje dag och det råder stor brist på mat och bränsle. Hyperinflationen pressar centralbanken att kontinuerligt ge ut nya sedlar med fler nollor. Också dessa sedlar blir snabbt värdelösa. Det finns en officiell växelkurs, men de flesta zimbabwier tar sin tillflykt till den informella ekonomin för ekonomiska transaktioner. Banken ska också ge ut nya sedlar i lägre valörer; mellan 10 och 50 biljoner dollar.

Ansök Snabblån!

Trycket mot leverantörerna i fordonsindustrin är hårt. Sedan december har branschorganisationen FKG fått samtal från ett fyrtiotal medlemsföretag med allvarliga likviditetsproblem. Bankerna säger upp krediter och att varsla personal hjälper bara en bit. Almi får allt fler samtal om nödlån.

Jag har sagt förut att Almi borde få mycket mer resurser under lågkonjunkturen. De skulle kunna vara institutionen som ger lån till företagen nu när bankerna inte vill låna ut. Desvärre finns väl inte resurserna för att kunna låna ut i en större omfattning på Almi och en överkapacitet skulle lätt kunna uppkomma.Se Dagens Spel av mig: Riggad omröstning fällde

Läs Dagens Inlägg:

Godnatt Linda
8,9,10 and KO!
Sexchocken?
En sedel på 100 biljoner...
Älskad och hatad
Riggad omröstning fällde
Ofattbar hysteri
Monstruöst bud
Stjärten dallrade riktigt bra...
Skandalläge?
Nattens brutala uppvaknandeInga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!