Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 16 januari 2009

Älskad och hatad

Goldman Sachs har sänkt sin rekommendation för SKF från neutral till sälj. ABB får också sänkt rekommendation av Goldman Sachs, till neutral från tidigare köp. Goldman Sachs har höjt sin rekommendation på Assa Abloy från sälj till neutral. Goldman Sachs höjer samtidigt riktkursen för Sandvik från 40 till 54 kronor. En höjning med 35 procent. Rekommendationen för aktien är neutral.

Citigroup har sänkt sin riktkurs för Eniro till 14:50 kronor från tidigare 18 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Sagax valde på fredagen att sälja sitt resterande innehav i Dagon.

Bank of America redovisar ett resultat på -0:48 dollar per aktie för det fjärde kvartalet 2008, att jämföra med 0:07 dollar under samma kvartal förra året. Analytikernas snittprognos var ett resultat på 0:06 dollar per aktie, enligt Bloomberg News prognossammanställning.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

I december lämnade grundaren och chefen Jan Åman konsthallen Färgfabriken efter att "ekonomiska oegentligheter" framkommit i en utredning, initierad av stiftelsen Färgfabrikens styrelse. I stora drag handlade det om att Jan Åman skulle ha använt konsthallens pengar till privata utgifter, men då utredningen fortfarande pågår är det fortfarande oklart hur graverande situationen är för Åman. Därför har Kulturrådet, en stor bidragsgivare för konsthallen, bordlagt Färgfabrikens ansökan om verksamhetsbidrag tills dess att utredningen av ekonomin är helt klar, uppger Sveriges Radios Kulturnytt. Vi vill vara förvissade om att pengarna använts på ett korrekt sätt, säger Erik Åström, sakkunnig på Kulturrådet, till programmet.

Han var en av Sveriges mest tongivande spelare när Sverige tog silver i junior-VM i Kanada för ett par veckor sedan. I går var Jacob Markström tillbaka i Brynäs och hade ingen lyckad kväll i målet. Men Markström har imponerat under årets elitserie och kommer, enligt källor till Gävle Nyhetsbyrå, att tas ut till truppen till LG hockey Games i Stockholm 5-8 februari.

Markström har tillsammans med Honken varit den bäste målvakten i elitserien i år, så det är inte mer än rättvist att han ska få chansen.

Trots att World of Warcraft-expansionen Wrath of the Lich King släpptes först den 23 november 2008 blev det årets mest sålda spel i Sverige. Mario Kart Wii som kom tvåa på listan var en outsider som Nintendo inte hade räknat med. Spelet blev så populärt att det tog slut i hyllorna och skapade leveransproblem för Nintendo. De sociala spelen som Singstar Abba och gitarrspelet Guitar Hero 3: Legends of Rock, är andra storsäljare 2008.

De bästa spelen till din mobil

Magnus William-Olsson ser med oro på framtidens bokhandel och vill därför pröva ett nytt koncept. Bokhandeln som socialt rum där man samtalar och snokar, prövar och värderar, kan inte ersättas av de virtuella rummen på skärmen. Där kan man inte ta böckerna i handen och man konfronteras inte i samma utsträckning med det oväntade. När Akademibokhandelns nye VD Ulf Lindstrand tillträdde i höstas deklarerade han att färre titlar på mindre utrymme blir hans modell. Nätförsäljningen ska stå för den stora tillväxten.

Magnus William-Olsson vill att bibliotek ska få inrätta ett showroom dit bibliotekarierna beställer visningsexemplar av böcker från förlagen. På större orter kan biblioteken specialisera sig utifrån sina förutsättningar. Ställ sedan några datorer i lokalen och låt folk köpa böckerna från internetbokhandeln mot procent av intäkterna.

Kunden kan så kolla in böckerna, känna, bläddra, pröva, tala med utbildad personal liksom med andra kunder, varefter hon eller han kan beställa boken från Adlibris, Amazon eller Casa del libro och få den i brevlådan ett par dagar senare. Fördelarna med en sådan lösning är många. Fullsorterade bokhandlar skulle kunna finnas i alla delar av Sverige. Bokhandlar som dessutom kan exponera titlarna under lång tid. Biblioteken skulle få en ny verksamhet att utveckla och utvecklas av. Om någon fingrar på P O Enqvists senaste i showroomet kan bibliotekarien alltid hänvisa till bibliotekets samling av äldre och utgångna Enqvisttitlar.

I och med att näthandeln allt mer tar över bokförsäljningen så kan jag inte se än att det skulle kunna var ett bra förslag. Nackdelen är att biblioteken kanske accentuerar utvecklingen av bokhandlare som inte överlever. Orsaken är att de som köper böcker köper hos de stora på nätet i showrummet medan de små lokala aktörerna slås ut. Det finns också ett konkurrensproblem där biblioteken blir en aktör som gynnar vissa aktörer på bokmarknaden. Men för konstens överlevnad då är ett gratis showrum ett mycket tänkbart alternativ.

Här finns billiga och snygga fruit of the loom tröjor utan tryck.

På ett extrainsatt möte i Bryssel om krisen i bilindustrin fick EU-ländernas ansvariga ministrar försäkringar om att pengar är på gång från Europeiska Investeringsbanken, som har en viktig roll för att stödja den knäande industrin med miljardlån. Vi fick ett tydligt löfte från Europeiska Investeringsbanken (EIB) att man ska snabba på hanteringen. De tror att de första besluten kan komma i mars, säger näringsminister Maud Olofsson (c) efter mötet. Troligen kommer då beslut om åtta projekt. Huruvida Volvo eller Saab finns med bland dem, vet inte Olofsson.

Flera länder, däribland Sverige, Tyskland och Spanien, har presenterat olika stödpaket för sin bilindustri. Och i Frankrike pågår som bäst förberedelser för ett krispaket. På mötet i Bryssel var ministrarna eniga om att inte bjuda över varandra och att följa regelverken. Vi ska inte ha något statsstödsrace. Det finns en risk att alla hittar på sina egna lösningar och så får vi konkurrens med otillåtna medel, säger Olofsson.

Vill du ha gratis biobiljetter?

USA:s industriproduktion sjönk 2,0 procent i december, jämfört med månaden före, rapporterar Bloomberg News. Analytiker hade räknat med att industriproduktionen skulle ha sjunkit med 1,0 procent jämfört med föregående månad, enligt Bloomberg News snittprognos.

VM i Korea närmar sig och Helena Jonsson är i en strålande skjutform. På damernas sprint i Ruhpolding i dag sköt hon fullt. Men trots det räckte det inte till mer än en niondeplats. Hon kan nog vara lite trött i benen efter allt tävlande, säger SVT:s expert Magdalena Forsberg.

Vi får hoppas att Helena inte får en formsvacka precis till VM....

Behöver du ett effektivt och bra antivirusprogram ? Prova NOD32 nu.

Samtidigt som den legala nedladdningen av musik ökade under 2008 är 95 procent fortfarande illegal, rapporterar musikbranschens internationella organistaion, IFPI. Hela 40 miljarder låtar fildelades illegalt under 2008, medan 1,4 miljarder laddades ned legalt, enligt branschorganet. Musikindustrins inkomster sjönk totalt med 7 procent, något som skylldes på sjunkande försäljning av cd-skivor.

Köp musiken på Ginza.se

Lance Ward var omåttligt poppis i HV71. Han kom 2006, lämnade inför pågående säsong. Och kommer tillbaka nästa. Roligt och positivt att få tillbaka publikfavoriten till oss igen, säger HV:s sportchef Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

Lance Ward är både hatad och älskad. Älskad av HV, hatad av resten...

Det råder full storm mot Volvochefen för hans bonusmöjlighet och precis som jag skrev i ett tidigare inlägg så anser jag att han borde avstå bonusen som ett föredöme i krisen.

Skydda din privatekonomi mot arbetslöshet!


Se Dagens Spel av mig: Riggad omröstning fällde

Läs Dagens Inlägg:

Godnatt Linda
8,9,10 and KO!
Sexchocken?
En sedel på 100 biljoner...
Älskad och hatad
Riggad omröstning fällde
Ofattbar hysteri
Monstruöst bud
Stjärten dallrade riktigt bra...
Skandalläge?
Nattens brutala uppvaknande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!