Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 20 januari 2009

Rika män ger fler orgasmer...

Tommy Åströms passionerade referat under vinjetten till Susanna Kallurs världsrekord var inspelat i efterhand. Radiosporten sände inte från Karlsruhe, inte heller SVT. Tävlingen direktsändes i TV4 och det referatet användes av naturliga skäl inte i SVT:s sändning. I stället fick Tommy Åström spela in ett referat i efterhand, ett referat som var klockrent dramaturgiskt och säkerligen lockade en och annan tittare att lyfta på luren och lägga sin röst på häckdrottningen.

Det hade varit tragiskt om hon hade vunnit. Än så länge är inte inomhussäsongen lika stor som utomhus. Det går inte att jämföra ett inomhusrekord med ett utomhusrekord. Susanna Kallur var inte värd Jerrignpriset och jag är glad att hon inte vann det. Det hade varit att sno det återigen från... de som borde fått det (förra gången var det ishockeylanslaget efter Turin-OS)

Gula tänder? - Vi har lösningen!

Johan Sjöstrand jagas av Flensburg och andra storklubbar. Efter den här insatsen lär han kunna välja och vraka bland anbuden från storklubbarna. Det lockar absolut. Det är större möjligheter att utvecklas när man får träna med och spela mot bättre spelare. En övergång till Flensburg skulle också innebära en lönehöjning med över 600 %. 25 000 kronor brutto i månaden i dag i Skövde till cirka 100-120 000 kronor netto i en tysk toppklubb.

Sjöstrands enorma match igår visade att han har en otroligt hög nivå. Kan han bara stabilisera sig på den nivån då är han ett ämne för europeiska toppklubbar många år framöver.

Före matchen trodde Dalibor Doder att han inte skulle kunna spela alls på grund av magsjukan han drabbades av i söndags. Jag kände mig jättedålig innan matchen och det gör jag nu också. Men spanskproffset reste sig från sjuksängen, regisserade Sveriges spel och satte elva av 13 skott mot sitt andra hemland Spanien. Jag hade sura uppstötningar under matchen...

Dalibor var magnifik och Sveriges klart bäste spelare. Det kan alltid finnas en risk för reaktion när man spelar "halvsjuk". Man öser på under tiden man är sjuk på matchen men i nästkommande kommer bakslaget. Det är bra att det är en dag för återhämtning, det behövs. En Doder i toppform krävs för att Sverige ska kunna gå långt.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Börserna i Asien backade på tisdagen och följde därmed de nedgångar som varit i Europa på måndagen på oro för tillståndet i den globala bankindustrin vilket sänkte bankaktier generellt. Bankaktier ledde nedgångarna på de asiatiska börserna med ett fall för HSBC på 5,8 procent, Westpac Banking tappade 4,5 procent och Commonwealth Bank of Australia sjönk 4,1 procent. I Japan backade Mizuho Financial 6,1 procent, Nomura handlades ned 3 procent och Sumitomo Mitsui Financial var 3,8 procent lägre.

I Tokyo föll Nikkei-225 index med 2,3 procent till 8 066. En starkare yen pressade samtidigt exportbolagen. Det bredare Topix sjönk med 1,5 procent. Seoulbörsen föll med 2,1 procent medan Taiwanbörsen backade med 2,8 procent. Även här fanns finansaktierna bland förlorarna. I Kina hade kurserna på Shanghaibörsen stigit med 0,1 procent strax efter klockan 7.30 svensk tid. Hongkong-börsen noterade samtidigt en nedgång med 2,5 procent medan Bombaybörsen i Indien låg på minus 2,6 procent. I Singapore faller kurserna med 1,8 procent.


Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av OMX, Ericsson, H&M, ABB mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.


Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner


Forskare har kommit fram till att rika och framgångsrika män ger kvinnor större tillfredställelse i sängen. Ökad inkomst hos partnern hade en högst positiv effekt på hur ofta kvinnorna uppgav att de fick orgasm, säger Thomas Pollet vid Newcastle-universitetet till The Times. Som underlag till forskningen gjordes djupintervjuer med 5 000 kineser om deras sexliv. Av de 1 534 kvinnor med fastna partner som deltog uppgav 121 att de alltid fick orgasm under samlag och 408 att de fick det ofta. 721 svarade "ibland" och 243 sällan eller aldrig. Mannens kassa visade sig spela stor roll för hur ofta kvinnan fick orgasm. Till och med större än hur snygg och välbyggd mannen var, enligt The Times. Resultatet är inget specifikt för kinesiska kvinnor. Tidigare forskning på amerikaner visar på samma sak. Andra studier visar också att kvinnor söker olika typer av män under olika tidpunkter. Mestadels, när en kvinna inte är fertil, föredrar dem män som är mer feminina men när de når sin fertila höjdpunkt ändrar de sig och föredrar mer maskulina män, säger psykologen Anthony Little på Stirlinguniversitetet till The Times.


Skydda din privatekonomi mot arbetslöshet!


Japanska Toyotas fordonsförsäljning tappade i volym 2008, den första volymnedgången på årsbasis på tio år. Det skriver Bloomberg News på tisdagen med hänvisning till uppgifter från Toyota. Försäljningsvolymen minskade med 4 procent, jämfört med 2007, till 6,8 miljarder fordon. Toyota varnade i december för att bolaget för första gången på 71 år kommer att rapportera en rörelseförlust för det brutna räkenskapsåret 2008/2009. Rörelseförlusten kommer att hamna på 150 miljarder yen, beräknar bolaget.


Vill du ha gratis biobiljetter?


Eurogruppen saknar någon plan för vad man ska göra om ett euroland inte klarar av att betala sina skulder. Frågan ska heller inte diskuteras. Det sade eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker vid en presskonferens efter gruppens möte på måndagskvällen. Han är också Luxemburgs premiär- och finansminister. Vi har ingen avsikt att diskutera frågan med IMF för att organisera någon sådan möjlig assistans, sade han. Ungern räddades av EU och IMF gemensamt. Som svar på en fråga om Grekland sade han att situationen inte kräver några kortsiktiga åtgärder.

Ekonomikommissionär Joaquin Almunia sade att ingen plan finns för länder som hotas av fallissemang. Jean-Claude Juncker sade att eurogruppen följer de vidgade spreadarna mellan tyska statsobligationer och obligationerna för andra euroländer (främst Spanien, Portugal, Italien, Grekland och Irland). Alla eurogruppens finansministrar var eniga om att stabilitetspakten ska följas, men också att den inbyggda flexibiliteten ska användas. En del människor säger att det vore bättre att åsidosätta pakten för ett antal år. Det skulle vara ett allvarligt misstag, sade eurogruppens ordförande. Vi behöver redan nu tänka på en exit-strategi bort från skulder. Stimulansåtgärderna får inte betyda att vi överger målet om konsolidering av offentliga finanser, sade han.

Den ekonomiska krisen i Europa blir både djupare och mer långvarig än väntat. Det spår EU-kommissionen i en tidigarelagd interimsprognos, som publicerades i går i Bryssel. Tillväxteni EU i år blir negativ, med minus 1,8 procent. För år 2010 räknar man bara med en svag återhämtning till plus 0,5 procent. Vår högsta prioritet nu måste vara att få igång kreditgivningen till företag och hushåll. De beslutade ekonomiska stimulanserna måste också snabbt på plats för att öka investeringar och privat konsumtion, sade den ekonomiansvarige kommissionären Joaquin Almunia vid presskonferensen.

Även Sverige drabbas i år av kraftigt sjunkande bruttonationalprodukt (BNP) på grund av den finansiella och ekonomiska krisen. Sverige kommer dock något lindrigare undan än EU som helhet. Den väntade återhämtningen i Sverige nästa år blir snabbare än genomsnittet för unionen. Det framgår av det särskilda avsnittet om Sverige i den interimsprognos som presenterades av EU-kommissionen i går i Bryssel.

Sveriges sammanlagda produktion av varor och tjänster (BNP) väntas i år minska med 1,4 procent, jämfört med minus 1,8 för EU som helhet. År 2010 kommer den svenska tillväxten tillbaka och väntas bli 1,2 procent, jämfört med 0,5 för hela EU. Tillväxten förra året uppskattas till magra 0,5 procent.

En förklaring till att Sverige hämtar sig snabbare torde vara att den svenska kronan har försvagats påtagligt mot omvärldens valutor under hösten 2008. Det gynnar den svenska exporten när den globala efterfrågan återkommer mot slutet av året. Då bör också företagens vinster komma tillbaka, eftersom löneutvecklingen väntas bli måttligt, trots kronförsvagningen, heter det i Sverigekapitlet.

Sveriges BNP sjunker med 1,5 procent i år för att sedan stiga med 1,3 procent nästa år, spår Nordeas ekonomer i en ny konjunkturrapport. Arbetslösheten blir 7,7 procent i år och 8,7 procent 2010. Inflationen bedöms bli minus 0,1 procent i år och plus 1,1 procent nästa år. Bankens ekonomer spår att reporäntan ligger på 1,00 procent i december i år och stiger till 1,5 procent 2010.

BNP i Sverige väntas minska 0,3 procent i år och öka 2,0 procent 2010. Det skriver Erik Penser Bankaktiebolag i den konjunkturprognos som presenterades på tisdagen. Återhämtningen blir dock troligen trög eftersom många finansiella aktörer vill anpassa sina balansräkningar mot en lägre skuldsättningsgrad, vilket kan dämpa kreditgivningen till företag och hushåll, skriver Erik Penser aktiebolag. Enligt Erik Penser kommer Riksbankens reporänta att ligga på 1,50 procent i december i år och 1,50 procent i december 2010.

Börja spela idag och få 320% i välkomst bonus!


Loui Eriksson hittade rätt igen. Men den svenske målkungens 22:a fullträff hjälpte inte Dallas. Tampa Bay avslutade matchen med tre snabba mål och vann med 4-2. Den förre Frölundaspelaren gjorde säsongens 22:a mål när han gav Dallas ledningen med 2-1 drygt fyra minuter in i den andra perioden.

Forwardsveteranen Claude Lemieux gör comeback i NHL - 43 år gammal och mer än fem år efter sin senaste NHL-match. Han har kallats upp från AHL-laget Worcester till San José. En dröm har gått i uppfyllelse. Jag är lika glad i dag som jag var inför min första match, säger han efter första träningen med San José. Det här är det bästa jobbet i världen.

I onsdags skrev Brendan Shanahan på ett ettårskontrakt med New Jersey Devils. Natten till tisdag spelade han sin första match på åtta månader - och visade målkänsla direkt när New Jersey besegrade Nashville med 3-1. Shanahan, som fyller 40 år på fredag, gjorde 1-0-målet i spel fem mot tre i inledningen av den andra perioden. Det var hans 651:e NHL-mål. Jag fick spela mer än jag väntat mig. Jag har mycket att jobba på, sade Shanahan till AP efter matchen. Shanahan gjorde 18 byten och var på isen i 14 minuter.


Skaffa IP-telefoni


Biltillverkaren Saab kommer att flytta hem produktion och utveckling till Trollhättan. Saab och Trollhättan ser ut att bli vinnare i förhandlingarna med regeringen och ägaren General Motors. Produktion och forskning ska flyttas hem till Trollhättan, visar en hemlig plan som DN Ekonomi kan avslöja. I det paket som diskuteras ingår följande: tillverkningen av nya 9-5 tas hem från tyska Rüsselsheim till Trollhättan. Även cabrioleterna av 9-3 flyttas dit. De byggs i dag av Magna Steyr i Österrike. Resurser för forskning och utveckling återförs till Trolhättan, vilket ger hundratals nya ingenjörsjobb. Samtidigt får Saab en mer självständig ställning inom GM med eget finansiellt ansvar. Så ser i stora drag affärsplanen ut för Saab som parterna nu intensivt diskuterar, erfar DN.

Förhandlingarna om statligt stöd till GM förs på tre håll: i USA, Tyskland och Sverige. De försvåras av krav på att pengarna måste säkras i respektive land. Svenska regeringen vill inte att stöd till Saab slutar i någon tysk eller amerikansk fabrik. Men det är lättare sagt än gjort i en global koncern som GM. Staten ser en öppning i att Saab garanteras produktion i Trollhättan med nya 9-5. Men även stöd till delar i Saab utanför landet kan öka företagets chanser till långsiktig lönsamhet. Det gäller exempelvis den nya suven 9-4x som ska byggas av GM i Mexiko nästa år. Det ger Saab ett strategiskt fäste i "dollarzonen". Företaget blir då mindre sårbart för valutasvängningar. Fabriken i Trollhättan har kapacitet för cirka 170.000 bilar per år men utnyttjas nu bara till 50 procent. Genom att ta hem både nya 9-5 och cabrioleten får Saab upp kapaciteten högst väsentligt. Saab är i dag så effektiviserat att det räcker med drygt 100.000 bilar för lönsamhet, enligt Saab. Så sent som för ett par år sedan sålde Saab över 130.000 bilar. Med nya modeller menar Saab att man lätt kan nå 150.000 bilar och därmed visa bra lönsamhet.

Genom att centrera tiilverkningen gör det också lättare att sälja eller helt bryta med GM. Om allt är integrerat är det mycket mer komplicerat. Det här är en förberedelse för att kunna sälja eller i värsta fall lägga ned.


Investor redovisar en förlust på närmare 16 miljarder kronor för det fjärde kvartalet 2008. Investors substansvärde uppgick till 115,3 miljarder kronor den 31 december, vilket motsvarar 150 kronor per aktie. Vid slutet av det förra kvartalet uppgick substansvärdet till 170 kronor per aktie. Det ger en substansrabatt på 23,2 procent per den 31 december räknat på B-aktien, att jämföra med 26,3 procent i slutet av september. Totalavkastningen för det fjärde kvartalet 2008 blev -8 procent (-11). Nettoresultatet uppgick till -15.570 miljoner kronor (-19.231). Per aktie blev resultatet -20:67 kronor (-25:12). För perioden januari-december redovisar bolaget ett resultat efter skatt på -36.736 miljoner kronor (-367). Investor hade en nettokassa per den 31 december om 9.415 miljoner kronor (-3.583). Investor sänker utdelningen till 4:00 kronor (4:75).

Med tanke på den kraftiga försämringen av det ekonomiska klimatet under det fjärde kvartalet tror jag det är klokt att utdelningsnivåerna ses över extra noggrant i år. Styrelserna måste säkerställa att bolagen kan bedriva sin verksamhet under en potentiellt djup och långvarig nedgång. Det skriver Investors vd Börje Ekholm i sitt vd-ord i delårsrapporten. Dessutom kan det vara fortsatt besvärligt med finansiering under en tid framöver till följd av dåligt fungerande kreditmarknader. Till skillnad från bara några månader sedan inser marknaden idag att en stark finansiell ställning är en strategisk fördel. Att sänka eller ställa in utdelningen är ett kostnadseffektivt sätt att stärka balansräkningen. Vidare är det mer logiskt att basera utdelningen på förväntad intjäning de kommande åren än på 2008 års resultat, skriver Börje Ekholm.

Han framhåller också ånyo fördelen med att ge styrelsen mandat att genomföra riktade nyemissioner för att snabbt kunna ta in nytt kapital, något som kan visa sig vara avgörande i dagens marknad. nvestorchefen tror att den försvagade ekonomin kan skapa behov av att Investors så kallade kärninnehav kan behöva dra in nytt kapital i nyemissioner: Investorchefen pekar inte ut något särskilt bolag men spekulationer i affärspressen under de senaste veckorna har särskilt pekat ut SEB som i behov av en kapitalinjektion. Givet nuvarande marknadsläge kan behov av nytt kapital uppstå, inte bara för att stärka balansräkningar utan också för att fånga attraktiva affärsmöjligheter. Varje bolag är ansvarigt för att vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa sin kapitalsituation. Om det inte är tillräckligt är vi beredda att stödja våra innehav genom att skjuta till ytterligare kapital, givet att det är industriellt riktigt och värdeskapande för våra aktieägare, skriver Investorchefen.

Investor inleder årets bokslutssäsong med en efter omständigheterna hygglig rapport på tisdagsmorgonen. Men viktigast att notera är att Wallenbergs maktbolag sänker utdelningen till sina aktieägare till 4 kronor per aktie, jämfört med 4,75 kronor i fjol. Det är en liten sänkning, men ändå ett tydligt tecken på en försvagad position och på situationens allvar. I fjol gick Investor back 32 miljarder kronor på sina börsaktier. Investor har fortfarande mycket god finansiell kapacitet, med 9,4 miljarder kronor i kassan vid årsskiftet. Det är cirka 1 miljard kronor mindre än vid slutet av september. Den största investeringen under fjärde kvartalet var köp av ytterligare aktier i Atlas Copco för en halv miljard kronor. Vid årsskiftet hade Investor ett substansvärde på 150 kronor per aktie. I går stängde B-aktien på 102,8 kronor vilket innebär att aktien handlas till en rabatt över 31 procent. Sämsta investeringen 2008 var SEB som kostade Investor nästan 14 miljarder kronor i minskat aktievärde.SAS har räddat Estonian Air från en sannolik konkurs med ett lån på cirka 14 miljoner kronor till det estniska flygbolaget. Det uppger den estniska tidningen Äripäev. Enligt källor inom det estniska finansministeriet är SAS i färd med att ge ännu ett lån i samma storleksordning till Estonian Air. SAS äger 49 procent av aktierna i krisdrabbade Estonian Air, och har uttryckt vilja att köpa hela eller delar av den estniska statens ägarandel om 35 procent av aktierna i det estniska flygbolaget.

Airfrance-KLM spår att bolaget gör en förlust på rörelsenivå för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, men att ett positivt rörelseresultat kommer att nås för hela räkenskapsåret. Det skriver Bloomberg News. Under det tredje kvartalet har Airfrance-KLM noterat en mindre nedgång i intäkterna från passagerartrafiken, medan intäkterna från godstrafik minskade kraftigt.

Köp DVD på Ginza

Enligt brittisk media har den största stjärnan, brassen Robinho, lämnat laget under träningslägret i Spanien efter ett bråk med tränaren Mark Hughes. Enligt uppgifter till Sky Sport ska Robinho uttryckt önskemål om att få återvända till Brasilien för att få fira sin 25-årsdag den 25 januari.

Årets januaritrupp får kritik som en av de svagare. Förbundskapten Lars Lagerbäck håller delvis med. Den är i alla fall yngre, och det är möjligt att den är lite svagare, säger han. Samtidigt är det skoj att många av de yngre har väldigt stor talang och ibland kan det gå fort. Vi får hoppas att januariturnén 2009 blir en avspark för något bra ganska snabbt. Det ser intressant ut, säger Lagerbäck.

Serena Williams är storfavorit till att vinna Australian Open. Serena Williams lämnade Melbourne som mästarinna 2003, 2005 och 2007 och expertisen tror att trenden håller i sig. Ett år (2004) kunde jag inte komma tillbaka för att försvara titeln och de andra åren blev allt fel. Jag gjorde oförklarliga misstag, spelade som en riktig ”loser”. Förhoppningsvis kan jag hålla mig fokuserad i år, säger Serena Williams. Även storasyster Venus är som väntat vidare i turneringen. 6–3, 6–3 slutade matchen mot tyskan Angelique Kerberg.


Först vid lunch i dag, lokal tid, svär Barack Obama presidenteden. När bara timmar återstår till installationen av Barack Obama som USA:s 44:e president befinner sig Washington i en besynnerlig stämning någonstans mellan beredskapsläge och folkfest av historiska mått. Förväntningarna är höga när Barack Obama nu tar över som USA:s president, inte bara när det gäller handlingskraft utan även retoriskt mästerskap. Det är nästan som om tisdagens installationstal redan skrivits in i historieböckerna.

Som författare till två hyllade böcker är Barack Obama en erkänd stilist som enligt en del anhängare nästan kan mäta sig med Abraham Lincoln, den mest välskrivande USA-presidenten. Men som alla presidenter har även Obama en stab av talskrivare. En rad olika versioner av talet har också bollats mellan Obama och chefstalskrivaren Jon Favreau, ett 27-årugt underbarn som kan vara den yngste någonsin som utövat ett betydande inflytande över ett installationstal. Det mesta tyder dock på att Obama själv är installationstalets huvudförfattare. Han har berättat att han valt att läsa om Lincolns verk för att få inspiration.

Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Kursrusaren...
Rika män ger fler orgasmer...
Låt oss alla s(Kalla) Kalla, Kalla!


1 kommentar:

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!