Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 13 januari 2009

ROTen till något gott

Mikael Persbrandt var inte den självsäkre och coole mannen. Guldbaggegalan fick honom att darra av nervositet. Jag var livrädd, säger han. Och jag glömde hälsa till barnen. Redan på galan visade Mikael Persbrandt att han var mycket glad över att vinna. Han har suttit igenom flera nomineringar utan att få en Guldbagge. Det är viktigt. Åtminstone är sådan här uppmuntran viktig för mig. Jag är glad och stolt och tycker det är på tiden, säger Mikael Persbrandt.

Vill du ha gratis biobiljetter?

Persbrandt borde ha fått en Guldbagge för längesedan. Han varit lysande i flera filmer som han inte fått en bagge för. Det som kanske har legat honom i fatet är att han nästan alltid har spelat karaktärer som har likant varandra. Det vore kul att se honom i en roll som inte låg så nära honom i personlighet utan där skådspeleriet kunde komma fram lite mer och inte personligheten.

Galan var ju annars väldigt rättvis, den ende "förloraren" var Patrik 1,5 men i den konkurrens som var, så var den inte värd en bagge. Det var ingen hejdundrande fest, det kanske man inte kan räkna med när det enda som stack ut var några putande magar...


Anfallsveteranen Magnus Arvidsson återvänder till Helsingborg efter 15 år. Men den snart 36-årige Arvidsson, som närmast kommer från Halmstad, får bara kontrakt för spel under vårsäsongen. Skälet är att Helsingborg hoppas att Henrik Larsson fortsätter och att man ska få fram pengar till att värva Alvaro Santos.

Federal Reserve har "avsevärd ammunition" för att återställa förtroendet och få fart på den ekonomiska tillväxten under andra halvan av 2009. Det sade Dennis Lockhart, Fed-chef i Atlanta, i ett tal på måndagen, rapporterar Bloomberg News. Fed kan expandera sin balansräkning "utan att riskera inflation", även om federal funds rate i praktiken är noll finns det många möjligheter att göra mer... För att stödja förtroendet vill jag försäkra er att Federal Reserve fortfarande har avsevärt med ammunition i reserv som kan användas om det behövs, sade han.

Hm, vi har ju sett vilken liten påverka nollränta har haft i Japan. Frågan är om Fed verkligen har de muskler som han talar om?


Antalet utannonserade arbetstillfällen på Internet i Sverige sjönk i december för tredje månaden i rad, enligt Monster Employment Index. Däremot fortsätter antalet arbetstillfällen inom utbildningsbranschen att öka.


Stoppa Davis Cup-matchen i tennis mellan Sverige och Israel i Malmö i mars. Det kräver vänsterpartiet och Socialdemokratiska kvinnoförbundet, skriver Sydsvenskan. Anne Ludvigsson, riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson för s-kvinnorna, säger att "Sverige inte ska spela mot ett krigförande land". Samtidigt förstår jag att man troligtvis kommer att spela matchen ändå, men då tycker jag inte att det ska gå dit någon publik, säger hon till tidningen. Riksdagsledamoten Hans Linde (v) och partiets talesperson i utrikespolitiska frågor vill se en "idrottslig och kulturell bojkott av Israel".

Varför kan aldrig politiker skilja på idrott och politik? Det är lite konstigt att det alltid kommer upp snacket speciellt när det gäller Israel och USA också. Då kommer de rödklädda snabbt som vinden. Men när det gäller bojkott mot tex OS i Kina då var man tyst. Nu tycker jag inte att man ska blanda ihop sport och politik, däremot tycker jag att en idrottare ska ha en åsikt. Om en tennisspelare inte vill spela pga konflikten i Gaza då ska det respekteras, lika mycket som det ska respekteras om han vill det också.

Nu har deltagarna till Robinson presenteras. Jag har inge uppfattning om deltagarna i och med att man inte sett något avsnitt, men visst kan man ana några favoriter till slutsegern... Hitta de bästa oddsenFör en månad sedan återinfördes det omtalade rot-avdraget. Större efterfrågan och fler vita jobb ska rädda hantverkarna undan lågkonjunkturen. Gensvaret från allmänheten har varit starkt och nu jublar landets branschorganisationer. Redan några veckor efter att rot-avdraget återinfördes har telefonen hos Delér Måleri ringt mer än vanligt. Vi har fått många samtal från kunder som frågar efter prisofferter och vi ser många möjligheter med rot-avdraget, säger företagets vd Rickard Delér. Även andra branscher hyllar rot-avdragets återkomst. Marie Qvennerstedt, delägare i Lennströms El AB, säger att företaget nu är mer optimistiskt. Det såg bistert ut efter nyår med jobb, men nu är vi mer förhoppningsfulla och vi tror att det kommer att droppa in nya uppdrag. Kombinationen av att vi går in i en lågkonjunktur samtidigt som räntan har sänkts tror jag gör att rot-avdraget kommer att få ett större genomslag denna gång än under tidigare perioder, säger hon.

Kvinnorna är i majoritet i den grupp som köper hushållsnära tjänster. Drygt 53 000 personer beviljades skattereduktion för hushållstjänster under 2007 och av dessa var drygt 30 000 kvinnor, visar siffror från Skatteverket. Den som vill ha skattereduktion för 2008 måste ansöka om detta senast den 1 februari.


Apple kan med sitt mobilkoncept, luren iPhone och kopplingen till mjukvarusajten App Store, slå ned Nokia från tronen som marknadsledare på smarta mobiler, enligt en ny rapport från det brittiska analys- och konsulthuset Generator Research. "Vår analys är att iPhone och App Store utgör en vertikal plattform för leverans av avancerade mobila tjänster som kommer att utvecklas på ett liknande sätt som Apple utvecklade sin digitala musikplattform, som bestod av iPod och musikbutiken iTunes. Utomstående bolag skriver om mobilindustrins regler för hur mobila tjänster levereras, och regel nummer ett är att det behövs en fullt integrerad tjänsteplattform med en bra utvecklingsplattform som är öppen för tredjepartsutvecklare till god kommersiella villkor. Just nu har Apple den bästa plattformen och den bästa planen för framtiden", säger Andrew Sheehy, analyschef på Generator till nyhetssajten Cellular News.Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

13 blev turtal...
Tradition att missa öppna mål...
Stringfillingar är ett måste för överlevnad...
Ara Abrahamian inför domstol
Ta en oskuld för 30 miljoner...
Rätt med sparken...
Maffian breder ut sig
Samurajhugg mot Japan
Den som väntar på någonting gott...
ROTen till något gott
Långt ringfinger = framgång
Homosexuell eller inte?

1 kommentar:

 1. Att vara antizionist och hata judar är exakt samma sak. Att förneka ett folk sitt urhem, sitt hemland, det är rasism. Palestinierna är ättlingar till inflyttade muslimer sedan 700 e.kr. - man erövrade det som idag är Israel med vapen i hand. Det Israel har gjort är vare sig bättre eller sämre. Vad gäller islam så har muslimerna hatat judar ("söner och döttrar till apor och svin") sedan Muhammed själv blev dissad av judarna för att de vägrade att erkänna honom som deras profet. Vid Khaybar, en judisk stad i det som idag är Saudi, så lät han förslava kvinnorna och avrätta samtliga judiska män. Källa? Koranen och Hadith.
  Bombvänstern slår till igen. Vänsterns Sturmtruppen angriper judar och i maskopi med islam och muslimer så står man idag för den mest rabiata och aggressiva antisemitismen sedan Hitler och nazismen. Medan nazismen idag är en pytteliten utfryst grupp, så är extremvänstern poppis och har utvecklat samarbete med muslimer. Man delar samma agenda (rabiat USA hat och Judehat, numera kallat "antizionism").

  Mina synpunkter på Khaybar är i allra högsta grad viktigt, Korstågen gjordes trots ett fredligt budskap - dvs kristendomen (de 4 evangelierna, försök hitta uppmaning till våld där), Khaybarmassakern, som ligger till grund för Islams institutionaliserade antisemitism gjordes PÅ GRUND AV budskapet islam gör gällande. Islam är en krigisk och aktivt aggressiv ideologi-religion. Allt är dualism för en sann troende muslim. Läs Hadith, läs Koranen. Läs i synnerhet vad de senare surorna säger om muslimens plikt, läs även Haditherna, i synnerhet Al-Bukhari och Muslim, där kommer du att få skräckinjagande läsning. Kom ihåg att Hadith är lika heligt som koranen för en sann muslim.
  Men, det fascinerande är det rabiata judehatet i form an “antizionism” som vänstern gör sig skyldig till, den positionen LEGITIMERAR muslimer och vänsterextremisters angrepp på judar och judisk egendom.
  Det ÄR ett religionskrig. radikaler i Västvärlden är som de tre aporna: ser ingen ondska, hör ingen ondska, säga ingen ondska. Islam ÄR i krig mot alla icke-muslimer. Fråga vilken imam som helst, du kommer att märka hur han skruvar på sig, för det är en obekväm fråga. Läs Haditherna:
  “På den sista dagen kommer stenarna och träden att tala och säga: “O muslim, det gömmer sig en jude under mig, döda honom!”

  SvaraRadera

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!