Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

lördag 17 januari 2009

Ni har ingen chans

Under jul ledde Skellefteå elitserien. Nu är kvalserien mindre än två förluster bort för de tidigare serieledarna. Vi ska ur den svackan och det fort, säger Skellefteåtränaren Hans Särkijärvi.

Mina värsta farhågor verkar besannas. Jag varnade på ett tidigt stadium, när de var i ledning, att de skulle få det kämpigt att undvika kvalserien. Nu tror jag att de kommer att undvika kvaleserien, men det finns en tendens som är oroande. Det är att Skellefteå trycker gasen i botten i första perioden för att sacka ju längre matchen går. Det har varit lite av den tendens de senaste matcherna och framför allt idag. 18-5 i skott men bara 2-1 ledning, sedan började raset... Det här har präglat Skellefteå under all den tid som jag vet om, full rulle i första perioden med 75% övertag men oftast bara ett eller två måls övervikt. När sedan andra laget får ett mål pyser laget ut som en ballong för att spricka totalt i tredje. I höst har laget inte varit så, nu måste laget tillbaka till det som var innan julen.

Övervikt? Vi hjälper dig klicka här!

Janne Larsson har 527 poäng. Nu är Jörgen Jönsson lika bra. I dag tangerade han rekordet. Inför dagens möte med Rögle hade Jörgen Jönsson 526 poäng. För Jönsson gjorde precis det som behövdes. Han passade fram till Lee Gorens 6-2-mål. Och tangerade Larssons rekord över gjorda poäng i grundserien. Men inte bara det. Fler gjorda mål, 228 stycken, skickar upp Jönsson i toppen av listan. Det var dessutom hans 700:e match.

Jörgen Jönsson är en av Sveriges mest underskattade ishockeyspelare genom tiderna. En mer gedigen och komplett spelare är det sällan det kommer fram inom hockeyn. Hade han stannat kvar i NHL hade han säkert kunna bli en mycket respekterad spelare, snäppet under stjärnorna. Nu vet vi att han vände hem pga familjen och det har han aldrig ångrat enligt honom. Jörgen har haft en hög lön i Sverige, en av de bäst betalda, men till skillnad från många andra så har han förjänat varje krona.

Dominera världen

Jörgen Brink är förkyld och missade lördagens världscuptävling. Han har börjat äta penicillin. Jenny Jonsson är också sjuk, säger skidskyttets förbundskapten Staffan Eklund, som fruktar en epidemi en månad före VM.

Vill du ha gratis biobiljetter?

Körslaget är snart enbart den manliga kampen. Hanna har inte tillräckligt krut för att kunna utmana männen i körslaget. Jag personligen trodde att Hanna skulle åka ut mycket tidigare. Det som kan rädda henne är att hon är ensam kvinna. Men oddsen talr inte för henne...Hitta de bästa oddsenGula tänder? - Vi har lösningen!

Tredje raka segern för Djurgården. Djurgården är på gång. DIF såg ut leka hem mötet, men i den andra perioden var det Modo som visade framfötterna. Patric Yemen som drog dit den på volley. Domare Patrik Sjöberg videogranskade, men visst var det mål. 3-2 kom direkt på tekning, Per-Åge Skröder förde tillbaka Modo in i matchen på riktigt. Men i sista perioden avgjorde DIF med två mål.

Djurgården älskar att möta Modo, det är tre år sedan som Modo lyckades vinna mot Djurgården på bortaplan. Vad det är som gör att norrlänningarna inte kan vinna i Stockholm är svårt att säga. Men det är gansk känt att vissa lag har enklare för andra oavsett tabellplacering. Timrå tex slår alltid Skellefteå och Djurgården slår Modo, Linköping har det svårt mot Södertälja osv. Djurgården har riktigt häng på de andra lagen och visar att det är möjligt att vända på det här. Jimme Ölvestads fight mot Pihl kan visa sig mycket betydelsfull...

Skrapa fram 200.000€, direkt in på ditt konto!

Djurgården visar att det inte är över dock visar inte det andra Stockholmsbaserade laget samma tro. Andra matchen i rad som laget förlorar en 2-0 ledning. Efter 2–4 mot Timrå kan SSK börja rikta in sig på spel i kvalserien. Vi har oss själva att skylla, säger Per Hallin.

SSK hade en straff vid 1-0 så princip hade laget kunna haft en 3-0 ledning. Nu vet man inte om det ändå hade räckt för SSK verkar inte kunna vara i ledning. De uppvisar ett Skellefteåsyndrom med att vara starka från början för att sedan sacka allt mer ju längre matchen lider. Om SSk hade vunnit både dessa matcher som de varit i ledning så hade laget haft sex poäng och en ärlig chans. Nu är det kört. Fast det har det varit en längre tid...

Hitta de hetaste spelobjekten

Frölunda var på väg mot ett efterlängtat trendbrott. Men i sista perioden vände Brynäs 0–1 till 3–1 och göteborgarnas femte raka förlust var ett faktum. Frustrerande att förlora en sån här viktig match, suckade tränaren Ulf Dahlén.

Det finns två lag som har förlorat formen totalt och det är Skellefteå och Frölunda. Båda lagen har en rejäl kräftgång där det inte ser ut att kunna vända. Båda lagen kan mycket väl hamna i kvalserien i och med att Djurgården vann ikväll och är bara fyra poäng efter Frölunda och fem efter Skellefteå. Frölunda verkar ha fallit tillbaka i gamla synder dvs som de öppnade årets elitserie på. Laget har stor kapacitet men också en tendens att falla igenom. Nu kan man inte säga att matchen mot Brynäs var en genomklappning, det var små marginaler som avgorde. Men det är tydligt att laget inte kan spela ut trots att man får ledningen. Ängsligheten och rädslan över att förlora gör att laget inte kan få ut den fulla potential som finns i laget.

Selected Gadgets - MrGizmo.se

Kuba blev en enkel match för det svenska handbollslandslaget i VM:s öppningsmatch. Sverige var bättre i allt, sprang och sköt sönder kubanerna till seger med hela 41-14.

Det här var bara en uppvärming inför matchen mot Sydkorea. Den här matchen kan man inte dra några större växlar av.Läs Dagens Inlägg:

Skandal, enbart skandal!
Mygel som låg bakom
Ni har ingen chans
Metallica + Guns N Roses på samma hotell - grattis...
Trotsig korkad junis...
Homorykten knäckte honom?
Krossad av takboxens katapult?
Struntpratslistan har blivit lång...
Dina höftrörelser, det är bara åååhh...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!