Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 8 januari 2009

Dödlig propp

Sony Ericssons vd Hideki Komiyama väntar sig ett tufft klimat på mobiltelefonmarknaden genom hela 2009, och spår en nedgång i volym på mellan 5 och 6 procent på grund av minskad efterfrågan i en svag global ekonomi. Det säger Hideki Komiyama i en intervju med Reuters i samband med hemelektronikmässan Consumer Electronics i Las Vegas, USA.

Han bedömer att Sony Ericsson antagligen har kunnat försvara sin globala marknadsandel på 8 procent under det fjärde kvartalet 2008, med hänvisning till problem hos konkurrenterna Motorola och LG Electronics. "Vi råkade helt enkelt bli nummer tre i tredje kvartalet. Jag skulle vilja att vi blir nummer tre av egen kraft under 2011", säger han till Reuters.

Missar fotbollslandslaget VM i Sydafrika är Lagerbäckepoken definitivt över. Det medger nu Roland Andersson för Sportbladet. Då ska vi göra något annat, säger den assisterande förbundskaptenen. Lagerbäck har varit förbundskapten sedan 1998, då han blev assisterande till Tommy Söderberg. Andersson har assisterat Lagerbäck sedan 2004. Och det finns inte en chans att Roland skulle stanna kvar i landslaget som assisterande förbundskapten åt någon annan.

Vi är ett team. Skulle vi försvinna bakom nästa gathörn eller reslutat så försvinner vi tillsammans. Det vet Lasse. Jag är obrottsligt lojal som nummer två. Det är en av mina fördelar. Det är därför jag fått jobba med Svennis, Roy Hodgson och Bob Houghton, säger han.

Jag tror ingen kommer att sakna dom om vi missar VM. Jag har sagt att Sverige är på väg in i en mörk fotbollsperiod, det gäller att vara realistisk. De "framgångar" vi har haft är snart slut. Tyvärr bär Lagerbäck en del av skulden genom att inte matcha in de unga tidigare så att de kunde få lite rutin. Det som finns idag av talang är tämligen skralt och i och med att de inte fått chansen tidigare så har de inte heller någon rutin. Sveriges enda chans i framtiden är att återgå till ett defensivt kompakt 0-0 försvar och kontra in ett segermål.

Henrik Larsson dröjer med sitt besked om framtiden. Då startar landslaget och Helsingborg en charmoffensiv. Det vore hemskt för Helsingborg, svensk fotboll och även honom själv om han skulle lägga av nu, säger Roland Andersson.

Jasså, vad är det för hemskt med det? Han är 37, har sett sina bästa dagar och är "bara en kloss i utvecklingen för landslagets övriga anfallare", enligt min åsikt. Han är bra inget snack om detta, men nu måste man se framåt och inte bra hålla fast vid det som har varit. Låt Henrik gå, släpp taget.General Motors sålde totalt 1.475.093 fordon i Asien/Stillahavsområdet under 2008, en ökning på 2,7 procent jämfört med 2007, och satte därmed ett nytt volymrekord för bolaget i regionen. Det framgår av ett pressmeddelande.


MAN förvärvade köpoptioner i Scania som motsvarade knappt 2,8 procent av rösterna, vilket innebar att MAN ökade andelen av rösterna i Scania från 17,22 procent till drygt 20 procent. Tack vare att MAN passerar 20 procent av rösterna i Scania kan MAN värdera innehavet som strategiskt och slipper därmed göra nedskrivningar. Om MAN hade ägt mindre än 20 procent hade bolaget tvingats värdera Scania-aktierna till aktuell aktiekurs vilket inneburit att MAN tvingats till en kraftig nedskrivning efter raset i Scania-aktien 2008. Det skriver den Frankfurt Allgemeine Zeitung (FAZ) i sin torsdagsupplaga.

Thomas Wassberg hade tagit emot SvD:s bragdguld om han tilldelats utmärkelsen 1987. Wassberg hade sin bästa säsong 1987 med två VM-guld och två silver. Hade han tilldelats bragdguldet det året hade han accepterat att ta emot medaljen.

Den tyska exporten föll med rekordhöga 10,6 procent i november jämfört med månaden före och rensat för säsongsvariationer, enligt statistik från det federala statistikkontoret. Importen sjönk samtidigt med 5,6 procent vilket innebar att Tysklands handelsöverskott sjönk från 15,8 miljarder euro i oktober till 10,7 miljarder euro i november.

Det visar statistik från näringsdepartementet, enligt Bloomberg News. Enligt Bloomberg News enkät väntades en nedgång med 1,9 procent jämfört med föregående månad och med 20,1 procent jämfört med samma månad 2007.


Tiden efter jul har varit bråd för Luleås lagkapten Anders Burström. På nyårsaftonen gifte han sig med Anna, flickvännen sedan fyra år. Ett jätteevenemang i mässen på flygflottiljen F21 i Luleå. Bröllopet är ett minne för livet, säger Anders Burström om den stora händelsen i slutet av året. Tja, två förluster... allt det vi gjort bra tidigare gjorde vi dåligt mot Skellefteå. Mot Djurgården var den första perioden en av de bästa vi gjort, men när vi tappade defensiven en enda gång kunde de kontra in ett mål och sedan var de ruggigt effektiva. Vi pratade igenom de här två matcherna, och vi har många vinnarskallar i gänget. Det här ska vi reda ut, säger Anders Burström till SvD.

Luleå är på gång att dippa, de kommer att få kämpa för att undvika kval.

Dakarrallyts första dödsfall orsakades av en blodpropp i hjärtat. Men tragedin hade kunnat undvikas. Det står klart sedan läkare undersökt motorcyklisten Pascal Terry, 49. Dödsfallet inträffade mellan måndag och tisdag morgon. Han hade kunnat räddas, om han hittats i tid, säger Julio Acosta, polischef i argentinska La Pampa-distriktet, enligt nyhetsbyråerna TT-AFP.

Att det tog så lång tid att finna fransosen grundades i en räcka missförstånd. Först gick inte den nödsignal han skickade via satellit till Paris vidare till erforderliga funktionärer. Och sedan avblåstes det första sökandet, eftersom felaktiga rapporter gjort gällande att Terry återvänt till åkarnas basläger. Resultatet blev att han avled i lungödem, till följd av sin blodpropp.
Det är dags att ta upp spelandet igen. Året slutade i moll men nytt år är nya möjligheter. I år tänker jag utgå från 1200 kr, en summa som jag hoppas ska öka under året. Hitta de hetaste spelobjekten

Den första matchen som jag vill ha med är Vålerenga mot Storhamar. Storhamar är ett okej lag, men som blandar och ger lite för mycket. Vålerenga är bombsäkert hemma, varför bryta den trenden? Nej, jag satsar på Vålerenga till 1,30.

HV 71 är i mycket bra form. Debaclet mot Rögle är glömt och nu vill laget ha revansch, det får Timrå sota för. Timrå brukar bara vinna mot Skellefteå på bortaplan, Timrå är laget som tar de flesta poängen hemma. Jag tar 1,50 för en HV vinst i en bra trippel. Jämför spelbolagen på nätet

Boston Bruins förlorade hemma mot defensivt skickliga Minnsota. Det var Bostons andra raka hemmaförlust, mycket ovanligt eftersom de inte förlorat sedan i oktober. Kan de förlora tre hemmamatcher på raken? Nej, det verkar högst osannolikt speciellt som det är bortasvaga Ottawa som kommer på besök.


51 Valerenga - Storhamar - 1 - 1,30
54 HV 71 - Timrå IK - 1 - 1,50
65 Boston Bruins - Ottawa - 1 - 1,60
---------------------------------------------
Trippel summa odds: 3,12 = Ev vinst 3,12 x 150 kr = 468 kr

Saldo efter dagens spel: 1050 krSe Dagens Spel av mig här

Läs Dagens Inlägg:

Mål med baken...
Vem är det som darrar?
Robinson är på G...
Det krävs mer sex!
Atomprocessor ger möjligheter
Mormorstrosor - sexiga underpants
Patetiskt
Dödlig propp
Terrorattack i Malmö...
Skamliga förslag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!