Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 8 januari 2009

Patetiskt

Credit Suisse sänker i sin tur riktkursen för Teliasoneras aktie med 22 procent till 42 kronor. Credit Suisse har också satt rekommendationen för Volvo till "outperform". Det skriver Bloomberg News.

Genuity höjer däremot sin riktkurs för Lundin Minings aktie till 2:15 kanadensiska dollar från tidigare 1:90 dollar. Även riktkursen för Hudbay Minerals, som har lagt bud på Lundin Mining, höjs till 5:50 kanadensiska dollar från tidigare 4:80 dollar. Det skriver Reuters på torsdagen.

Två JVM-stjärnor kom med i SvD:s månadens elitserielag. Det var Magnus Pääijärvi och Mattias Tedenby. De var lysande i JVM och förtjänar sin plats. Övriga spelare var bla Marcus Rangnarsson, Djurgården, Jonas Gustavsson, Färjestad, Niko Dimitrakos, Skellefteå m.m.

Arbetslösheten i euroområdet uppgick till 7,8 procent i november, upp från oreviderade 7,7 procent föregående månad, visar statistik från Eurostat. Arbetslösheten i samtliga 27 EU-länder uppmättes till 7,2 procent i november, upp från oreviderade 7,1 procent föregående månad. Högst november-arbetslöshet av rapporterande länder i euroområdet hade Spanien med 13,4 procent följt av Frankrike och Irland med 7,9 procent. Lägst arbetslöshet noterades i Nederländerna med 2,7 procent.

Samtidigt kom siffror över konjunkturutvecklingen i eurozonen som visar att BNP sjönk med 0,2 procent under tredje kvartalet jämfört med kvartalet före. På årsbasis låg tillväxten på plus 0,6 procent. Statistik över affärsklimatet i EMU-länderna sjönk samtidigt till nytt rekordlägsta, 67,1 i december jämfört med 74,9 i november.


Honda harvar vidare uppför det ekonomiska motlut finanskrisen försatt stallet i. Men Ferrari hjälper gärna till. Formel 1-bjässarna erbjuder sin pressade konkurrent billiga motorer inför säsongsstarten. Maskinerna som alltså kan komma väl till pass för det japanska företaget är Ferraris berömda V8:or på 2,4 liter. Överenskommelsen bygger dock på att Honda räddas av en extern finansiär, annars blir det oavsett vad inga tävlingar för dem under 2009.

Motorsporten är verkligen i kris, än så länge är det inte lika patetiskt inom F1 som Rally-VM med enbart 2 fabriksstall...Norska Statkraft gör en bytesaffär med EON. Affären är värd 4.495 miljoner euro. Mot Statkrafts 44,6 procent av aktierna i Eon Sverige och ett svenskt vattenkraftverk tar Statkraft över 40 vattenkraftverk och fem fjärrvärmeanläggningar i Sverige, 2 gaskraftverk och 11 vattenkraftverk i Tyskland, ett vattenkraftverk i Storbritannien liksom aktier i EON AG. Utöver detta har Statkraft fått ett gaslagerkontrakt och ett elleveransavtal.

Genom dessa tillgångar ökar Statkrafts totala produktionskapacitet med uppskattningsvis 2.500 megawatt, samtidigt som omkring 220 personer övergår till anställning i Statkraft. Efter affären blir Statkraft Sveriges fjärde största elproducent, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Det lär väl ändå inte bli någon skillnad på elpriset, konkurrensen är ju undermålig så det spelar ingen roll om de stora aktörerna byter papper med varandra.


Knappt har 32-åringen Magnus Pehrsson installerat sig i sin nya klubb, som han kom till efter sejouren i Gais, innan det blir tal om nyförvärv. Och då främst Sverigeköp. Om vi i AaB vill ha utländska transfers finns goda möjligheter att hämta de bästa spelarna från allsvenskan, med tanke på vår ekonomiska situation, säger Pehrsson.

Exakt vilka blågula han tänker lägga krutet på framgår inte, men antagligen rör det sig om en eller två anfallare, enligt Ritzau. Anledningen till Superligans ekonomiska slagkraft är de, gentemot Sverige, lägre skattesatser som gäller förvärvsarbete, förklarar Pehrsson.

Från vilka länder och klubbar hade han annars tänkt sig? England och Arsenal eller Italien och Inter eller kanske Spaninen och Real Madrid? Danska liga får leta i Sverige och Norge, Sverige får leta i Moldavien, Brasilien och övriga budgetländer.


Staten satsar på miljön och köper från och med den 1 februari enbart så kallade miljöbilar till sin fordonspark. Det avslöjade infrastrukturminister Åsa Torstensson på transportkonferensen i Linköping på torsdagen. Enligt ministern tog regeringen beslutet på torsdagsmorgonen och det ska ses som ett ytterligare steg mot en klimatvänlig bilpark.

Det är viktigt att staten går före i omställningen. Färdriktningen är klar. När myndigheterna handlar upp taxiresor eller hyrbilar är det miljöbilar som gäller, sade Åsa Torstensson.

Den statliga fordonsparken ska successivt förses med alkolås. Målet är att minst 75 procent av statens bilar ska vara utrustade med alkolås om tre år. Regeringen ska skärpa reglerna om alkolås, om utvecklingen under 2009 inte bedöms uppfylla kravet "i största möjliga utsträckning" vad gäller alkolås i nya fordon.

Infrastrukturminister Åsa Torstensson sade också att klimatet och den finansiella krisen kommer att stå högt på dagordningen när Sverige håller i EU:s ordförandeklubba under andra halvåret i år. Att möta klimatutmaningen blir den avgörande viktigaste uppgiften som måste gå hand i hand med arbetet för att stärka Europas ekonomi och konkurrenskraft, sade hon.

För att bidra till utvecklingen av ett hållbart europeiskt transportsystem kommer Sverige att prioritera godslogistik och införande av ny teknik. Både logistik och ny teknik blir viktiga medel för att minska bördan på klimatet och miljön, men också för att verksamt bidra till minskade kostnader och nya möjligheter för företagen och samhället, sade Åsa Torstensson.

Norska medier pekar ut Jan Jönsson som landets näste förbundskapten. Ännu har Stabaektränaren inte hört någonting officiellt, men medger att ett sådant anbud helt klart vore värt att fundera på. Det rör sig ju om ett riktigt hedersuppdrag. Ringer de mig ska jag självklart lyssna och överväga, säger han till DN.se.Se Dagens Spel av mig här

Läs Dagens Inlägg:

Mål med baken...
Vem är det som darrar?
Robinson är på G...
Det krävs mer sex!
Atomprocessor ger möjligheter
Mormorstrosor - sexiga underpants
Patetiskt
Dödlig propp
Terrorattack i Malmö...
Skamliga förslag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!