Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

onsdag 14 januari 2009

Cha Cha Cha med döden...

Omkring 200 demonstranter drabbade samman med polis under tisdagskvällen efter en demonstration mot Lettlands regering och parlament. Letterna vände sig mot korruption bland regeringspartierna och mot regeringens hantering av Lettlands akuta ekonomiska kris. En del statligt anställda har inte fått ut sina löner. Regeringen har skurit ned den offentliga lönebudgeten med 15 procent och samtidigt höjt skatter. Landets ekonomi var en gång den snabbast växande inom EU, men ekonomin har vänt och i år har landet behövt internationellt stöd. Flera långivare, däribland EU, Internationella valutafonden och de nordiska länderna har lovat 85 miljarder kronor i ekonomiskt stöd för att hjälpa Lettland återhämta sig.


Barack Obama har fått bekymmer med sitt val av Timothy Geithner som finansminister. Problemet Geithner består av att en hushållerska saknade arbetstillstånd när hon jobbade för hans familj. Dessutom har det framkommit att han under flera år inte betalade sina egna arbetsgivaravgifter och skatter. På egen begäran mötte Geithner ledamöter från både republikaner och demokrater i senatens finansutskott. Mötet kom till stånd sedan Iowa-senatorn Charles Grassley ställt frågor i ämnet. Den vanligtvis lugna gruppen kring Obama gick in för skadekontroll. I ett uttalande sade Obamas talesperson Robert Gibbs att den blivande finansministern ärligt hade medgivit sina misstag som han åtgärdat snabbt och lärt av. Han gjorde ett vanligt misstag med sina skatter och var omedveten om att hans deltidshushållerska arbetstillstånd hade gått ut de tre sista månaderna av hennes anställning, sade Gibbs.

Att politikerna aldrig lär sig att ha koll på minsta liila skitgrej...


Barack Obamas popularitet kan liknas vid en rockstjärnas. Biljetterna till de reserverade platserna vid installationen av USA:s nye president sålde slut på mindre än en minut, rapporterar BBC. Strax efter att biljetterna, som ursprungligen såldes för 25 dollar styck (runt 200 svenska kronor), var slutsålda dök de upp runt tio gånger dyrare på auktionssajter som eBay, enligt BBC.

Spela Lotto Gratis - Klicka här!

Mats Sundin noterades för poäng i natt igen. Mats Sundins kedjaformationer har inte varit helt lyckade. I stället för Kyle Wellwood eller Pavol Demitra så fick Taylor Pyatt chansen bredvid den svenske superstjärnan och Mason Raymond. På måndagens träning deporterades Demitra till fjärdekedjan och det är där han lär spela i natt när Vancouver tar emot New Jersey Devils i General Motors Place. Demitra har fått en hel del minuter och jag har gett honom många chanser, säger Vigneault. Trots alla förändringar förlorade laget med 3-5.

Mats Sundins intåg liknar Renbergs allt mer. Båda lagen förlorar och ingen av de stora "stjärnorna" imponerar. Men som sagt var det är lite tidigt än att döma dom. Det är i slutspelet allt gäller...


Motorcyklisten Thomas Berglund tvingades bryta Dakarrallyt under den tionde etappen. Enligt ett pressmeddelande vurpade Berglund strax efter tankningen och slog i huvudet och nacken.
De stora svenska friidrottsgalorna som DN-galan och GE-galan kan komma att försvinna – om förslaget att slopa artistskatten 1 juli går igenom. Det menar friidrottsförbundets ordförande Lennart Karlberg. DN-galan och GE-galan, som nu rankas bland världens allra främsta, skulle inte kunna försvara sina positioner – om de alls skulle överleva. Motivet till förslaget är ur friidrottssynpunkt rent löjeväckande, förslaget illa genomtänkt och ett reellt hot mot framtida stora internationella arrangemang i Sverige, säger Karlberg.


Wallenbergs går in som en av de största delägarna i batteritillverkaren Boston Power, som tillverkar miljövänliga litium-jonbatterier. Boston Powers batteri bygger på ett 30-tal förändringar i en litumjon-cell, en slags andra generationens batteri. Det är den ökade livslängden som gör det miljövänligt. Sonata kan laddas upp och ur runt 1 000 gånger, enligt bolaget tre gånger mer än konkurrenternas batterier. Det är det första datorbatteri som fått nordiska miljömärket Svanen, och det första som Kina försett med eco-stämpel. Vd Christina Lampe-Önnerud siktar på att utveckla litium-jon batterier för el- och hybridbilar. För tre månader sedan startade bolaget ett nytt utvecklingslab som enbart kommer jobba med transportbatterier, eller som det kallas på branschslang – ’large format’. Det handlar om allt från elcyklar till undervattensfordon och bilar. Några prototyper är redan klara.


Det var överlag positiv utveckling
på de asiatiska börserna på onsdagen. I Tokyo, där Nikkei noterades för en mindre uppgång, dominerade de stora exportrelaterade elektronikbolagen. I Kina var metallbolagen de stora vinnarna.


SBAB sänker sina boräntor med mellan 0,07–0,25 procentenheter. Ett tvåårigt lån får en ränta på 3,45 procent och ett femårigt lån en ränta på 4,31 procent. Tremånadersräntan blir 3,39 procent.


Saab hoppas att det amerikanska försvaret under en femårsperiod ska beställa bolagets pansarskott AT4CS till ett värde av 1-2 miljarder kronor. Det säger Tomas Samuelsson, vd för Saab Bofors Dynamics, i onsdagens upplaga av Dagens Industri.


Svenska företag räknar med att dra ner mer än företag i andra länder. Mest optimistiska är företagsledare i Vietnam. Hela 41 procent av de intervjuade svenska företagen räknar med att minska sysselsättningen under det kommande året, enligt en undersökning från revisions- och konsultföretaget Grant Thornton. Sammantaget är de svenska företagen mer pessimistiska än EU-snittet eller snittet för Norden.

Det är lite underligt eftersom Sverige har en reltivt bra sits jämfört med många andra länder i EU. Dock är Sverige en exportberoende nation så att om inte världsekonmin vänder upp kommer den svenska ekonomin inte heller vända upp. Vår hemmamarknad är för liten för att ensamt bära en vändning.


Japans största biltillverkare Toyota har nått en överenskommelse om att sänka lönerna med 20 procent under två av elva dagar med produktionsstopp vid 12 produktionsenheter i Japan i februari och mars. Det skriver Bloomberg News.

Mojje drabbades av hjärtattack. Hjärtinfarkten drabbade Mojje under genrepet redan i torsdags. Ovetande bet han ihop och genomförde ”Let’s dance”-premiären dagen efter. Men i lördags, tillbaka i hemmet på Gotland, blev smärtorna outhärdliga. Jag kände en smärta över bröstet och trodde att det var panikångest först. Jag pratade med två psykologer som sa att symptomen inte verkade stämma. Så jag uppsökte läkare. Då – i måndags – fick han beskedet: Hjärtinfarkt. Via ljumsken gick läkarna upp i hjärtat och sprängde sönder proppen. Mojje beräknas bli helt återställd, men får ta blodförtunnande medicin resten av livet.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

36 år och hjärtattack. Tragiskt. Det var ju tur ändå att det gick så bra som det gjorde. Lets Dance är ju inte det viktigaste i livet men det var tråkigt att han inte kunde fortsätta. Han var ju förvisso inte en av favoriterna att vinna. Oddsen ar ju ganska höga på honom som slutsegare. Hitta de bästa oddsen Det blir visst Mojjes radarpartner från barnprogrammen Niclas Wahlgren som ersätter i Lets Dance - han kan bli gifitg men frågan är om tiden räcker till?


Vinterstudion i Sveriges Television har blivit en stor tittarsuccé. Nu planerar värsta konkurrenten TV4 att krossa SVT:s upplägg genom att köpa upp flera stora skidrättigheter. Vi vill sända ännu mer vintersport, det är vår ambition, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari. Som ett led i den nya satsningen har TV4 köpt upp rättigheter från bland annat världscupen i längd och alpint redan den här säsongen. Sedan tidigare har man också säkrat rättigheterna till kommande längd- och alpina-VM.Från och med 2011 äger vi rättigheterna till VM (alpint och längd) tillsammans med SVT. Exakt hur fördelningen kommer att se ut vet vi inte i dagsläget, säger Pekkari.

Det är som vanligt med TV4, de kan nästan aldrig komma på något själva, de baara köper upp koncept som är gångbara. De vågar inte satsa på någonting förrän det visar sig vara hållbart. Ja det skulle vara innebanbyn, men finns det några som ser på den?
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

Världen darrar över raset
Domaren: Så stora bröst har du inte...
Skål på er!
Bra med finanskris
Lyx yacht säljes
Smisk, smisk och åter smisk.
Inbördeskrig i Övik
Alex Schulman mobbad av AIK-tränare
SAAB till salu på eBay...
Cha Cha Cha med döden...
Värre än befaratInga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!