Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 12 januari 2009

Maxi(mal) tur

David Beckham fick spela från start. Men David Beckhams debut i Milan drunknade i glansen från Alexandre Pato och Mirko Vucinic. De båda tvåmålsskyttarna såg till att matchen mellan Milan och Roma slutade 2–2. Pato, Vucinic och Beckham. Där har ni vad Roma-Milan handlade om i går kväll.

Det var ju överraskande att Beckham fick starta. Jag har inte själv sett matchen men det rapporteras att han var ringrostig. Det gör det än mer konstigt att han fick starta. Det känns som att Ancelotti inte orkar stå emot pressen...

United visade verkligen var skåpet ska stå igår, det var nog inte så roligt för Benitez...Höstens prisras på bostadsmarknaden stannade upp i december. Bostadsrättspriserna låg stilla, medan villapriserna sjönk med 2 procent. I centrala Stockholm steg till och med priserna på bostadsrätter med 1 procent mellan november och december till snittpriset 45 098 kronor per kvadratmeter, medan priserna i centrala Göteborg föll med i snitt 4 procent. I centrala Malmö steg priserna med 2 procent. Villapriserna föll med 2 procent i riket i december, jämfört med november. I Stockholm var nedgången för villor 1 procent och i Göteborg och Malmö föll priserna med två respektive 3 procent. "Statistiken för december ger en splittrad bild av bostadsmarknaden och det gäller framför allt för bostadsrätter där priserna gått både upp och ner", säger Fastighetsbyråns vd Per Johnler.

Stigande arbetslöshet och sänkta räntor skapar en osäker bostadsmarknad. Experterna tror dock att lågkonjunkturen fortsätter att pressa priserna. Swedbanks chefekonom säger Cecilia Hermansson, tror inte att bostadspriserna har bottnat. Hon hävdar att det är mycket svårt att sia om vart bostadspriserna tar vägen både i det korta och långa perspektivet. Det handlar mycket om psykologi och framtidstro. Riksbankens kraftiga räntesänkning i december och stor sannolikhet för fler räntesänkningar i år har säkert påverkat prisutvecklingen i december, säger Cecilia Hermansson. Men det är ytterst utvecklingen på arbetsmarknaden som kommer avgöra vart priserna tar vägen.

En majoritet av de svenska hushållen tror att villa- och bostadsrättspriserna faller ytterligare under 2009. Det visar Skops undersökning av hushållens förväntningar om bostadsmarknaden, som publicerades på måndagen. Skops förväntansindex för villapriserna (de som tror på högre priser om ett år minus de som tror på lägre priser) låg på -36, oförändrat från november. Förväntansindex för bostadsrättspriserna låg kvar på -42.

Bopriserna kommer nog inte att falla så mycket mer. Räntan går kraftigt ned och det stimulerar köp. Det som är avgörande är dock arbetslösheten. Om den skjuter i höjden finns det risk att bopriserna kommer att börja falla kraftigare.

Intresset för att försäkra sig mot dubbla boendekostnader har varit något bättre än förväntat och störst är intresset i storstadsregionerna. Totalt har till exempel omkring 500 försäkringar tecknats för de fem mäklare som Söderberg & Partners förmedlar försäkringar till. Mäklarbyrån Husman Hagberg lanserade sin försäkring i september och har också fått ett bra gensvar från kunderna. Intresset är jättestort. Det är ungefär hälften av kunderna som tecknar den. Det är en efterfrågad produkt bland våra kunder, säger Åsa Davidsson, marknadschef på Husman & Hagberg.


Fastigheter för 30,1 miljarder kronor bytte ägare under fjolårets sista kvartal, vilket motsvarar en minskning med 40 procent jämfört med samma period 2007. Den bedömningen gör konsultföretaget Jones Lang Lasalle. Under helåret uppgick transaktionsvolymen till 118,8 miljarder kronor, vilket är en minskning med drygt 20 procent jämfört med året före. Då är de extremt stora försäljningarna av Vasakronan och Steen & Ström borträknade. Året präglades inte bara av en lägre aktivitet på marknaden, enligt Jones Lang Lasalle, som även noterar att fastighetsvärdena har fallit markant. "Detta beror främst på den ökade riskaversion bland aktörer (banker och investerare) som orsakats av den globala finanskrisen, men även på allmänt mer konservativa antaganden om den framtida hyrespotentialen", skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Samuel Påhlsson noterades för sitt femte mål för säsongen i natt. Det kom i Anaheim Ducks 4-3-seger över New Jersey Devils hemma i Honda Center. Påhlsson sköt 2-1 till Ducks sent i den första perioden.


Fem dagar i Calgary Flames. Sedan blev Mikael Backlund junior igen. I natt skickades han till Kelowna Rockets i kanadensiska juniorligan WHL. Backlund, 19, hann spela en match och vara med i den officiella laguppställningen i fem dagar - och hann tjäna motsvarande omkring 160 000 kronor.


Ica Maxi i Helsingborg verkar vara en rejäl turbutik. 27 december vann en spelare 110 miljoner efter att ha lämnat in sin kupong i butiken. I helgen var det dags igen. En man i 40-årsåldern vann nästan fyra miljoner på 12 satsade kronor. Det är snudd på osannolikt, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson. Spela Lotto Gratis!


En 29-årig kvinna som var anställd på kortföretaget American Express i Stockholm köpte 121 lyxresor för ett värde av drygt 700 000 kronor för kundernas pengar. Nu döms hon till tre års fängelse.
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Äntligen någon som tar fajten!
Hanterar det med Glans!
Vampyrer känner skräck för det eviga
Jänkarna är inte lika kaxiga nu...
Vulgo Snövit dansar loss
Motlut likt Mount Everest
Allvarligare att visa ena tutten...
Besvikelse som får upprättelse i år?
Brajja
Maxi(mal) tur


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!