Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 11 januari 2009

Har Tintin mördat sina föräldrar?

Mikael Nylander gjorde ett mål och passade fram till ytterligare ett. Men det hjälpte inte Washington. Montreal avgjorde med 21 sekunder kvar och vann med 5-4.

Efter en matchs vila var Henrik Lundqvist tillbaka. Och ”Henke” glänste, räddade 33 skott och höll nollan för andra gången denna vecka. New York Rangers besegrade till slut krislaget Ottawa med 2-0 (1-0, 0-0, 1-0).

Det är mycket upp och ned med Henrik. Han måste vara mer stabil för att Rangers ska ha någon chans.

Skaffa IP-telefoni

Mikael Samuelsson blev vald till matchens bäste spelare när Red Wings knäckte Buffalo Sabres med 3-1 i natt. Den 32-årige svensken avgjorde matchen med endast 2.34 kvar av den tredje perioden.

Samuelsson har inte haft någon bra säsong hitills. Det skulle behöva lossna lite mer för honom, annars finns det risk för att hans tid i Detroit är över.


Två lag – och ett till kvalserien. Det är vad jag tror det det handlar om nu. Djurgården – eller Rögle. Modo är nämligen för bra för att missa slutspel och Timrå är för bra för att behöva kvala. Och Södertälje är redan bortom all räddning., enligt Wennerholm.

Jag har sagt att Rögle kommer att undvika kvalserien, det mest troliga är Djurgården. Rögle har börjat fått upp farten och fick ju en pinne på bortplan. Men LHC tyckte det var domarens fel. I år har domarna fått extra mycket skäll..

EASY Webbhotell - Sveriges mest kompletta webbhotell där allt ingår för 49kr/mån!

Vi får se hur länge Johan Elmander är borta, för svenska landslaget är det bra om han kommer tillbaka så fort som möjligt.


Gårdagens match mellan Valencia och Villareal var en av de många underhållande matcherna från spanska ligan. Det är fullt ös hela tiden och spelet och chanserna avlöser varandra. Oavgjort mellan Valencia och Villareal var rättvist. Valencias snabba mål gjorde att Villareal hade uppförsbacke hela matchen men de gav aldrig upp och 3-3 var rättvist. I Spanien är aldrig en match slut innan domaren har blåst av, minns Valladolids förlust trots 3-1 ledning, eller Sevillas vinst mot Real Madrid. Lagen ger aldrig upp trots stora underlägen, det är charmen med La Liga.

Tintin fyller 80 år – och outas nu av brittiska The Times som homosexuell. ”Bara Milou är otvetydigt heterosexuell”, skriver tidningen. Frankrike rasar över hur nationalhelgonet behandlas. Tintin umgås med en operadiva och gayikon. Han lever med sin vita hund tillsammans med en äldre farbror i ett slott och har helt förträngt mamma och pappa. ”Vilken psykolog som helst skulle bekräfta att det är mycket vanligt bland unga gaymän”, skriver Matthew Parris, The Times skribent.

Den stora frågan är om Tintin har mördat sina föräldrar. Varför vill han aldrig prata om sin bakgrund? Tintin är ett råskinn bakom sitt änglaliknande utseende...


Dåliga ekonomiska tider är inget hinder för att starta eget. ”Det är inget snack om att starta eget är lika med motvind från början. Det handlar om att ha en stor portion energi och lust, oberoende av om det råder hög- eller lågkonjunktur”, säger Stefan Ekberg, som driver ett bokförlag, sajten Starta eget, och skrivit flera böcker för nyföretagare. Däremot menar han att det finns flera fördelar med att etablera bolag i dagens marknadsklimat jämfört med i högkonjunktur. ”Om vi börjar med det praktiska är det i dag lättare att exempelvis hitta kompetent hjälp med marknadsföring. Det finns säkert en drös webbyråer som kan göra saker mycket billigare nu än i tider när företag öser ut pengar på sådana tjänster”, säger Stefan Ekberg.

Thomas Orrung, chef för affärsområdet Innovation på statliga Alm Företagspartner i Stockholm, håller med: ”Du har en större förhandlingsmöjlighet i dåliga tider. Det är lättare att pruta på saker som du behöver i en uppstartsfas, exempelvis lokaler och lager”, säger han. En annan fördel i dagsläget är ett gynnsamt rekryteringsläge, menar de båda nyföretagarexperterna.

Lydmars Hotell startade i den förra stora lågkonjunkturen (90-talet) och upptäckte att det var en stor konkurrensfördel med den etableringen. Lågkonjunktur gör att man som ny egen företagare är medveten om att det kommer att vara kärvt, men det skulle vara även om det var högkonjunktur. Nu kan man istället så och skörda när det blir bättre tider.


Näringslivsforskaren Magnus Henrekson dödförklarar lagen om anställningsskydd: Det nuvarande systemet för anställningstrygghet fungerar inte längre som det var tänkt. Ett modernt trygghetssystem förutsätter att den enskildes trygghet i mindre utsträckning än i dag knyts till den nuvarande anställningen. Dagens system för att skapa trygghet baserar sig på turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd, Las. Men det är en produkt av en svunnen tid med lägre dynamik på arbetsmarknaden. Att knyta den enskildes anställningstrygghet till antalet tjänsteår hos den nuvarande arbetsgivaren tedde sig kanske naturligt när Las infördes 1974. Men systemet levererar inte längre vad som var tänkt. I 90-95 procent av fallen frångås turordningsreglerna. Tryggheten under Las är alltså en ren chimär. Utan ett nytt system som ersätter Las kommer regeringens arbetslinje under parollen "jobb före bidrag" knappast att kunna förverkligas. Det skriver Magnus Henrekson, professor och vd vid Institutet för Näringslivsforskning.

LAS fungerar inte eftersom det hela tiden sker undantag från regeln. Men om lagen ska skippas på grund av att många undantag sker kan vara diskutabelt. Om LAS skulle försvinna försvinner en stor del av mångas anställningstrygghet. Samtidigt kan man undra om inte den mest kompetenta personalen ska stanna oavsett antal år på företaget. Jag är ingen förespråkare för LAS men om den skulle avskaffas måste det finnas ett system där människor med erfarenhet och kunskap inte kastas bort, det vore ett stort resursslöseri.

https://www.double.net/acp/?page=programs.view;part=ads;p=421


Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

Erotik i luften?
2 Sexy for u
Skär tänder av ilska
Ruggigt starkt
Homofob
Lever inte längre i synd
Har Tintin mördat sin föräldrar?
Badar i champagne

1 kommentar:

  1. 1. Tintin är en seriefigur för barn och yngre tonåringar - därför är hans sexualitet i sammanhanget irrelevant.
    2. Tintin är en belgisk nationalikon.
    3. Att Tintins föräldrar inte är med i böckerna beror också på att målgruppen är barn och yngre tonåringar.

    mycket trams i media som vanligt...

    SvaraRadera

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!