Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 16 januari 2009

Stjärten dallrade riktigt bra...

Oligarken Ainars Slesers vill se de svenska bankerna betala notan för bristande ansvar i Lettland. De svenska bankerna beskylls av många för att ligga bakom den svåra ekonomiska situationen i Lettland. Han anser att bankerna ska förbjudas att ta över och sälja ut insolventa kunders fastigheter och föra pengarna till Sverige, under de kommande tre åren, skriver TT.


Det här är året när Hollywood på allvar hårdsatsar på 3D-filmer. Fast när tåget nu går, riskerar den svenska biopubliken att bli kvar på perrongen, skriver Aftonbladets Jan-Olov Andersson. Minst tio storfilmer är på gång i år, bland annat ”Titanic”-regissören James Camerons comeback ”Avatar”. Det kom en finanskris emellan, säger SF Bio:s Sture Johansson om varför man ännu inte kommit till skott med en enda biograf som kan visa 3D-filmer...

Vi tar några filmtips också från Aftonbladet när vi ändå är på gång...
+++ Sagan om Desperaux både spännande och rolig
++ Bröllopsduellen en banal flugviktare.
++++ Tvivel bärs upp av bra skådespelare.
++++ Bradd Pitts Benjamin Buttons otroliga liv en rik film som inte liknar något annat

Vill du ha gratis biobiljetter?

Fyra raka ettor – och en historiskt låg poäng av juryn förra veckan. Nu har Carl Jan Granqvist, 62, fått specialträning för att undvika ett nytt fiasko. Jag tränade magdans i veckan för att öka min rörlighet. Stjärten dallrade riktigt bra, säger han.

En sak är säker, om du vill förlora pengar satsa då dom på Carl-Jan...

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 18, har haft en svettig vecka. När hennes danspartner Jonathan Näslund, 22, fick ont i foten i måndags trodde hon att tävlingen var över. Jag var så orolig att jag fick ont i magen. Jag tänkte ”nu är det kört”! säger hon. Jag mår bra nu, foten kändes lite sliten bara, säger Jonathan Näslund.

Blondinbella ligger ganska bra till hos spelbolagen, men det som förundrar mig är hur en 18-åring tjej kan vara så pass dålig på dans? I mina ögon borde hon vara en av dom som piskar de andra med hästlängder. Men vi får se hur det sluta hon kanske tar hem allt ändå...Trots allt har spelbolagen ganska stor tilltro till henne, men favorit är ju ändå Morgan Alling. Jämför spelbolagen på nätetDagens Industri har tagit tempen på löneförhöjningarna i finansbranschen. Det verkar bottenkylt. Frysta löner och till och med lönesänkningar har rapporterats från banker och finansbolag under hösten. Grundprincipen är att det inte blir någon lönerevidering från 2008 till 2009, säger HQ-bossen Mikael König. Även på Avanza är utgångspunkten 0 procents löneökning 2009.

Jean-Claude Trichet, chef för Europeiska centralbanken (ECB), säger att han inte förväntar sig att styrräntorna i eurozonen kommer att sänkas till noll. Om du frågar mig, kommer ni att gå ner till noll? Jag skulle svara, nej det kommer vi inte, säger Trichet i en intervju med japansk tv sedan ECB i torsdags sänkte sin ledande styrränta med 0,5 procentenheter till 2,0 procent.


Den kraftigt fallande aktiviteten och raset på arbetsmarknaden kommer att tvinga Riksbanken att kraftigt sänka sina prognoser vilket öppnar för en räntesänkning med 100 punkter, till 1,0 procent i februari. Det skriver Handelsbanksekonomerna Martin Enlund, Stefan Hörnell och Mats Kinnwall i kundbrev på fredagen. En halvering av reporäntan i februari kommer dock inte att vara det sista steget enligt Handelsbanken, när våren går mot sommar behövs ytterligare räntesänkningar när sjunkande inflationsförväntningar riskerar att dra upp realräntan. "Riksbanken kommer att behöva sänka räntan aggressivt för att förhindra att den reala reporäntan stiger. Räntan kommer därmed att sänkas så nära noll som det är praktiskt möjligt. Därför tror vi nu att reporäntan kommer att nå 0,5 procent till sommaren", skriver Martin Enlund, Stefan Hörnell och Mats Kinnwall.

Behöver du ett effektivt och bra antivirusprogram ? Prova NOD32 nu.

Elitserien i korthet:

HV71:s värvning av Yared Hagos slutade i fiasko. Men nu har centern fått en nytändning. Och en drömstart i nya klubben Södertälje. Jag har hittat glädjen i hockeyn igen, säger nyförvärvet. 6-3 till Färjestad.

56 sekunder. Mer behövde inte Rögles superheta tvillingar Chris och Cam Abbott för att sänka Frölunda. Tre mål på så kort tid tror jag inte att vi kan ha gjort tidigare, säger Cam. 5-0 till Rögle.

I JVM-semifinalen mot Slovakien låg HV 71:s Mattias Tedenby bakom ett drömmål. Mot Linköping gjorde han ett. Det går inte att förklara hur jag gör. Varför? Jag vet inte ens det själv, säger trollkarlen. 3-3 slutade matchen.

Först svarade han för säsongens fräckaste mål. Sedan blev Linus Omark stor syndabock. Det kändes som om jorden hade gått under, säger Luleåforwarden. 4-3 till Timrå.

Djurgården tog livsviktiga poäng. Nu lever drömmen om slutspel. Det kommer att bli ett race hela vägen in i mål, säger Dif-målvakten Gustaf Wesslau. 2-1 till Djurgården.

En misslyckad rensning gjorde Jacob Markström till syndabock i elitseriecomebacken efter JVM. Jag tar på mig målet, säger han och suckar. 2-1 till Modo.Fjolårets börsras tvingar börsen att gå emot sitt eget regelverk. Hade reglerna följts skulle Saab, NCC, Boliden och ett pärlband av andra bolag ha slängts ut från börsens finrum – Large cap-listan. Exceptionella tider kräver exceptionella beslut anser börschefen Erik Thedéen. Bolagen på Stockholmsbörsen är indelade i tre kategorier: stora bolag, medelstora och små. Indelningen görs efter börsvärde och listorna revideras två gånger per år. På så sätt kan ett snabbväxande bolag som ökar sitt börsvärde flytta upp till börsens finrum – storbolagslistan eller Large cap som den också benämns. Omvänt tvingas bolag bort från listan om de inte längre har ett börsvärde på över 1 miljard euro.

Efter börsslakten i höstas hade ett tjugotal bolag ett marknadsvärde under 1 miljard euro. Ännu fler bolag från Mid cap-listan riskerade att klassas som småbolag. Men börsen valde då att bryta mot sina uppsatta regler och inte flytta ned dem. Totalt slapp 112 bolag på börserna i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Reykjavik en nedflyttning.

Aktiespararnas Gunnar Ek tycker att det är anmärkningsvärt att Stockholmsbörsen bryter mot sina egna regler och ser händelsen som en engångsföreteelse. Branschkännare betonar betydelsen av att det finns en pålitlig storbolagslista. Det får betecknas som en engångsföreteelse. Det är viktigt att särskilja en grupp bolag som har stor omsättning i sina aktier som är enkla att handla i, säger Gunnar Ek. Claes Hemberg, sparekonom på Avanza Bank är ändå positiv till att Stockholmsbörsen frös listorna i stället för att genomföra revisionen och därmed få en massiv nedflyttning av bolag till mindre listor. Boliden är inget mellanstort bolag i Sverige, det är ett stort bolag. Det här är en extrem situation vi har nu. Att man fryser detta är ett bra sätt att hantera det, säger Claes Hemberg.

Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Sony Ericssons rapport är lite av en besvikelse, med förlustsiffror och minskad försäljning. Det positiva är att satsningen på Xperia och C905 går bra. Trots en rejäl förlust för Sony Ericsson hittar analytiker ljuspunkter i dagens rapport. "Snittintäkten per telefon var bra och det är positivt att Sony Ericsson sparar mer, men resten är inte så bra. Antagligen tappade bolaget marknadsandelar något under kvartalet", säger Greger Johansson, analyschef på Redeye. De positiva inslagen i rapporten var att Sony Ericsson tycks vara på god väg tillbaka till bolagets tidigare profil, med tydligt fokus på mer avancerade, och dyrare, mobiltelefoner. "Sony Ericssons rapport vittnar om en förvånansvärd konsumtionslust i marknaden och det är tydligt att de dyrare telefonerna har sålt bra", säger David Halldén, analytiker på Cheuvreux, till Direkt.

Se Dagens Spel av mig: Riggad omröstning fällde

Läs Dagens Inlägg:

Godnatt Linda
8,9,10 and KO!
Sexchocken?
En sedel på 100 biljoner...
Älskad och hatad
Riggad omröstning fällde
Ofattbar hysteri
Monstruöst bud
Stjärten dallrade riktigt bra...
Skandalläge?
Nattens brutala uppvaknande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!