Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

lördag 10 januari 2009

Fiasko på gång?

Cirkusen Lets Dance rullar vidare, det var både ris och ros. Från spelhåll fick vi ganska klara besked, vilka som kommer att ligga i toppen och vilka som kommer att ligga i botten. Lovisa Madås på Aftonbladet tyckte att Carl Jan var den bäste (läs charmigaste), Nöjesbladets Martin Söderström tyckte Elisabeth Höglund var den bäste (läs charmigaste). Men någon chans till segern har han inte... Vem kommer att åka ut först? Kitty måste ligga risigt till. Oddsen tyder också på det... Hitta de bästa oddsen

Många småsparare är optimistiska inför 2009. En ny undersökning visar att 90 procent av de tillfrågade tror att börsen kommer att gå upp under året. 50 procent tror till och med att börsen kommer att stiga med 15 procent eller mer. De sektorer som småspararna tror kommer att gå bra under detta år är energi och hälsovård. Sämst utveckling tror de att sällanköpsvaror- och tjänster följt av finans- och fastighetsbranschen gör. Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag


Ny SCB-undersökning för Svenskt Näringsliv avslöjar dramatiskt svaga gymnasieutbildningar: Vissa nationella program fungerar som utslagningsmaskiner som sänder alla elever ut i arbetslöshet. En del gymnasieutbildningar leder till arbetslöshet för samtliga elever. Det finns enskilda gymnasieprogram där så mycket som 100 procent av eleverna inte har fått jobb efter avslutad utbildning.

Man måste förstå att idag räcker inte en gymansieutbildning till på arbetsmarknaden. Idag måste man ha en högskoleutbildning, annars fungerar det inte. Det är precis som skifte från 6 årig grundskola eller 9 årig grundskola. Förut räckte 6 års utbildning därefter 9 års utbildning och därefter 12 års utbildning (gymnasium). Men nu tyder allt på att det inte räcker och det är bra. Det är bättre att människor får en hög kompetens som är internationell konkurrenskraftig. Förvisso kan man säga att alla människor inte vill gå så länge i skolan. Jag antar att det finns människor som inte har lust att gå 6 år eller 9 år heller... Lusten kan inte styra när det gäller kompetens, det går inte att vrida tillbaka klockan och säga att gymnasieutbildning ska räcka till, istället ska högskolesystemet byggas ut och pedagogiken radikalt förnyas. Den stenålders pedagogik som råder på de flesta högskolor borde kastas över bord och istället ersaättas med ett kreativt och förnyat tänk.


Dagen före julafton fick de anställda på Fordförsäljaren Bilcentrum i Strängnäs beskedet att företaget begärts i konkurs. Sex anställda förlorar jobbet. Den kraftigt vikande bilförsäljningen har därmed knäckt den första bilhandlaren i landet. Tomas Ulander är bilhandelsansvarig på Motorbranschens riksförbund, MRF. Det här var dessvärre väntat. Vi har haft en kraftigt försvagad försäljning av bilar och då är det inte förvånande att företag går i konkurs, säger han.

Det har hållits bilsalong i Detroit i över hundra år. De första årtiondena var det endast de amerikanska tillverkarna som visade upp sig. I fjol hade mässan 700.000 besökare. Den bevakades av runt 6.000 medierepresentanter från 63 länder. Detroitsalongen ses som en av världens viktigaste tillsammans med bilsalongerna i Paris/Frankfurt och Genève. Kan du få ett billån? Kolla gratis här!


Antalet kunder som känner sig lurade av internetföretaget Kameraexperten bara ökar och ökar. Strax före jul hade 700 personer gjort polisanmälan. Nu är siffran nästan fyra gånger så hög. Hittills har 2 600 personer polisanmält företaget, säger utredningschef Jan Granqvist vid Stockholmspolisens bedrägerirotel Nord till Hallandsposten. Det är den största utredning jag varit med om. Tre anställda vid Stockholmspolisen jobbar heltid med utredningen. En 26-årig man som tros vara huvudman i verksamheten är anhållen i sin frånvaro. Anmälningarna gäller köp av elektronikvaror för några tusenlappar upp till 25 000 kronor. Kunderna betalade, men några varor kom aldrig. Sammanlagt kan köparna ha blivit lurade på över tio miljoner kronor, uppger Hallandsposten.Det råder delade meningar inom socialdemokraterna om de så kallade budgetreglerna. Det står klart sedan Skånedistriktet svarat partiets rådslagsgrupp att det inte går att spara sig ur krisen. För att på bästa sätt klara de tuffa tiderna bör vi spendera, menar de. Lars Calmfors och Assar Lindbeck i Sverige samt Paul Krugman i USA hör till dem vi tagit intryck av. När läget förvärras och kostnaderna för arbetslösheten ökar ska de in under utgiftstaket vilket gör att de tränger ut andra kostnader. Ska vi då säga upp folk i statlig sektor bara för att arbetslösheten är hög? Det blir en helt bisarr situation, säger Skånedistriktets Morgan Johansson som också sitter i partistyrelsen.

Det är bara politiska partier som vill ta på sig spenderbyxorna när det blir sämre tider. Tänk om man skulle tänka så som privatperson, "jag kommer inte att klara mig genom att spara, jag börjar shoppa istället"... Förvisso är det makroekonomiska spelet annorlunda, men i slutändan är det alltid detsamma. Börjar man spendera och dra på sig stora budgetunderskott då sitter man där med en stor skuld till slut.


På nätet kollade ligan upp vilka fotbollsmatcher som skulle spelas och var. Sedan begav de sig dit och länsade omklädningsrummen under matcherna, skriver Skånska Dagbladet. Enligt åklagaren slog ligan till mot minst sex skånska idrottsplatser under förra året. En inställd match kan dock bli ligans fall. I stället för att länsa omklädningsrummet slog då tjuvarna till mot en villa där man bland annat stal tre vapen. Vapnen upptäcktes senare vid en husrannsakan i ett annat ärende och i förhör rullades historien upp.

Patrik Berglund har tagits ut i rookie-laget. Kul att folk ser och uppskattar det man uträttar, säger den 21-årige västmanlänningen.


Tittarsiffror på över en miljon. Då petar skidskyttelandslaget längdåkningen som vintersportens hetaste gren. SVT:s färska tittarsiffror skvallrar om skidskyttet som den största vintersporten. Bara i onsdags och torsdags lockade kanalens skidskyttesändningar miljonpublik. Varje dag såg över en miljon tävlingarna i Oberhof.

Skidskytte är en pefekt TV-sport. Det kan växla hyperfort om någon missar sitt skytte. Dessutom är det perfekt på det sättet att det händer någonting hela tiden. Det spelar inte så stor roll om inte Sverige är med i topp, det är spännande ändå. Sedan tror man att Sverige har chansen som tex i damstafetten, men som till slut slutade med misslyckande. Men just att det kan växla så fort är charmen.


Två och en halv minut innan slutsignalen åkte Mats Sundin på en utvisning. Då avgjorde St. Louis svenskens debut hemma i GM Place... Det var kamp om pucken, men jag råkade slå av motståndarens klubba. Då är det utvisning. Sånt händer, säger en samlad ”Sudden” efter slutsignalen.

Det är länge till Stanley Cup men inom 4-5 matcher måste nog Sudden börja producera för att det inte ska börja lukta fiasko...Se Dagens Spel av mig

Läsa Dagens Inlägg:

Svaga insatser
Skitlördag
You are fired!
Död på två sekunder
Tur bara tur...
Sluta nu!
Diarré - Skitigt värre
Smäll på käften
Det finns inga homosexuella...
Fiasko på gång?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!