Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 16 januari 2009

Ofattbar hysteri

Handelsbanken tar upp bevakning på Loomis och ger rekommendationen köp på aktien. Riktkursen på 12 månaders sikt sätts till 80 kronor. Det framgår av en analys från den 14 januari. Handelsbanken tror att Loomis-aktien kan fördubblas på två år, redan i år ska den upp drygt 30 procent. Aktiens nuvarande prissättning talar för att marginalerna har toppat. Det är för lågt, anser banken. Förväntningarna är att bolagets 'turn around' når crescendo i det fjärde kvartalet med en tillväxt för rörelseresultatet om 158 procent i årstakt. Handelsbanken ser framför sig hög hävstång på fasta kostnader. Det finansiella trycket på bolaget minskar även i takt med avtagande löneinflation och sjunkande bränslepriser, som utgör en stor del av kostnadsbasen. Loomis låga cyklikalitet och marginalmomentum talar för en premiumvärdering, anser Handelsbanken, som ser chans till fördubbling av aktiekursen över de kommande 18-24 månaderna.

Loomis har brottats med en hel del problem, men om det är så att bolaget lyckas tygla problemen och kostnaderna så är det mycket möjligt att bolaget kan gå en ljus framtid till mötes. Säkerhetslösningar ökar mer och mer så marknaden ser ljus ut. Vi får se om framför allt värdehanteringen har förbättrats något som Loomis har haft stora problem med.


På tisdag installerar sig Barack Obama i Vita Huset och det firas med en stor konsert till hans ära. På ”We Are One” ställer sig storheter som Bruce Springsteen, Bono, Jon Bon Jovi, Mary J Blige och Stevie Wonder på scen för att sjunga om samhörighet. Även skådespelarna Tom Hanks och Denzel Washington kommer att vara på plats för att hylla Obama. I Sverige direktsänds konserten i TV8.

Hysterin kring Obama får IT-bubblan att framstå som en lättare bris. Frågan är om det kommer att komma en likadan krasch för Obama? De förväntningar som ställs på honom är omänskligt stora och risken för bakslag är monumental.
Den senaste månaden har analytikerkollektivet sänkt sina vinstprognoser för 50 bolag och höjt dem för 13 bolag. I topp ligger oljebolaget PA Resources med en upprevidering på drygt 14 procent. Tvåa på listan är Kungsleden som gynnas av det allt mer sänkta ränteläget. Överhuvudtaget ser det mycket ljusare ut för fastighetsbolagen när räntan åker hiss till bottenplanet.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

TV4 gjorde klart med Niclas Wahlgren, 43, utan att berätta för honom om ”Mojje” Johanssons hjärtinfarkt. Först när han tackat ja fick han beskedet att det var hans sjuka vän han skulle ersätta i ”Let’s dance”. Jag började darra och gråta. Det gick inte att tänka på dansen i det läget, berättar han.

Det var fullt av TV4, men samtidigt borde han ha undrat varför han fick hoppa in just nu. Ställde han inte den enkla frågan vad det berodde på att han fick hoppa in? Eller trodde han att startfältet hade utökats med en extra? Fullt av TV4 men naivt av Niclas. Du får ändå inte var med så länge enligt oddsen...Hitta de bästa oddsen

Gula tänder? - Vi har lösningen!

Anitra Steen blir styrelseordförande i nybildade Telge Inköp AB. I den nytillsatta styrelsen ingår förutom Systembolagets vd Anitra Steen också Mekonomens koncernchef Håkan Lundstedt, logistikchef Peab Göran Terning samt Christina Lundman-Lagerstedt, Divisionschef Inköp, TeliaSonera.

Busring med Mark Levengod?

Citigroup redovisar en nettoförlust för fjärde kvartalet på 8,29 miljarder dollar, motsvarande cirka 67 miljarder kronor. Motsvarande period 2007 gjorde banken en förlust på 9,83 miljarder dollar. Förlusten beror bland annat på 6,1 miljarder dollar i kreditförluster och avsättningar på ytterligare 6,0 miljarder dollar till en reserv som ska täcka kommande kreditförluster. De totala intäkterna uppgick till 5,6 miljarder dollar, att jämföra med förväntade 14,2 miljarder dollar. Citigroup meddelar att den delat upp verksamheten i två delar och har tagit omstruktureringskostnader på 2 miljarder dollar under kvartalet. Verksamheten delas upp i Citicorp och Citi Holding. Citigroups förlustdelningsprogram med den amerikanska staten, som blev klart den 15 januari, minskar risken och sänker de regulatoriska kapitalkraven på säkerställda tillgångar om 301 miljarder dollar. Det framgår av Citigroups delårsrapport.

Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner

Regeringens bild av det ekonomiska läget är att vi har en "vargavinter", och det kommer att vara "vinter i vår, sommar och höst". Regerings politik dämpar nedgången men kan inte förhindra att den globala avmattningen påverkar svensk ekonomi. Det sade finansminister Anders Borg till journalister på fredagen, efter EU-nämndens sammanträde. Han sade att hans bedömning är att regeringen inte kommer att behöva höja skatter eller genomföra några nedskärningar. Han upprepade samtidigt att det är viktigt att vara uthållig när det gäller att värna statens finanser. Anders Borg sade också att hans bedömning är att regeringen kommer att klara av de reformer som utlovats och som kostar pengar.

Förre Hammarby-anfallaren Pablo Piñones-Arce har hamnat på sniskan i danska Vejle. Han vill lämna klubben efter ett bråk men från Sverige finns inga förfrågningar – än så länge. Bara ett dygn har gått sedan det beslutet fattades. Vad som händer härnäst är förstås inte bestämt, säger agenten Oliver Cabrera.Det innevarande året kommer att bli avgörande för Sony Ericsson som måste göra en noggrann analys av om och hur de ska fortsätta sin verksamhet. Bolagets produkter ligger efter konkurrenterna vad gäller flera viktiga aspekter, och produktportföljen måste förnyas snabbt. Det säger Carolina Milanesi, som ansvarar för bevakningen av mobiltelefonmarknaden på analysföretaget Gartner, till Nyhetsbyrån Direkt. "Den västeuropeiska marknaden kommer att vara utmanande och orsaka många problem för Sony Ericsson", spår Carolina Milanesi. Bolaget ligger efter konkurrenterna vad gäller flera olika produktaspekter, anser hon.

"Portföljen behöver verkligen en uppgradering, Sony Ericsson ligger efter inom tryckkänsliga skärmar, internet och hela tjänstesidan", säger Carolina Milanesi. Bolagets nya flaggskepp Xperia X1 och kameratelefonen C905 är inte tillräckligt, menar hon. Sony Ericssons vd Hideki Komiyama talade under konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas tidigare i januari om att bolaget utvecklar nya avancerade telefoner, så kallade smartphones, med planerad lansering under 2010. Det är dock alldeles för sent enligt Carolina Milanesis mening. "De måste definitivt förstärka sin portfölj av smartphones, och det snabbt. Det är den typen av telefoner som operatörerna vill ha och lanseringar under 2010 är för sent", säger Carolina Milanesi till Direkt, och ser fram mot Mobile World Congress i Barcelona i februari, då hon väntar sig nyheter från Sony Ericsson.

Sony Ericssons försäljningschef, Anders Runevad, medger att resultatet är en besvikelse. Det är många faktorer som spelare in. Konsumenter köper mindre i oroliga tider. Våra distributörer har brist på krediter och dessutom har det i många länder pågått stora valutasvängingar. Det handlar om många lokala valutor. Framöver finns en stor osäkerhet i marknaden, säger Anders Runevad till DN.se. Vår ambition är at komma tillbaks till vinst så fort som möjligt men vi har många osäkerhetsfaktorer kring marknaden. Ambitionen är att visa vinst under andra halvåret men det finns mycket stor osäkerhet och vi ser definitivt ingen förbättring.


Scania har fått en order på 91 lastbilar till den finländska försvarsmakten. Fordonen ska levereras under 2009 och 2010. Avtalet omfattar även service och reparation under fem år samt en option på leverans av ytterligare 197 fordon inom en fyraårsperiod, skriver Scania i ett pressmeddelande.

Vill du ha gratis biobiljetter?

Handelsbanken räknar med inflationen och inflationsförväntningarna kommer att falla ytterligare, och kombinerat med en kraftig inbromsning i den ekonomiska aktiviteten och stigande arbetslöshet leder det till att Riksbanken kommer att kapa styrräntan kraftigt. "Riksbanken kommer att behöva sänka räntan aggressivt för att förhindra att den reala reporäntan stiger. Räntan kommer därmed att sänkas så nära noll som det är praktiskt möjligt. Därför tror vi nu att reporäntan kommer att nå 0,5 procent till sommaren", skrev SHB-ekonomerna Martin Enlund, Stefan Hörnell och Mats Kinnwall i ett kundbrev på fredagen. Men att ta ned styrräntan ytterligare från den nivån kommer inte att vara gynnsamt eftersom det leder till marginalpress i banksystemet, enligt Mats Kinnwall. Han pekar på den räntespread som bankerna har mellan in- och utlåningsräntorna, som utgör lejonparten av bankernas intjäning. När Riksbanken sänker styrräntan alltmer kommer inlåningsräntan att nå ner till noll innan reporäntan gör det. "Om vi säger att det sker vid (en reporänta på) 0,5 procent, då kommer ytterligare räntesänkningarna bara att pressa utlåningsräntorna. Då minskar bankernas marginaler och då börjar det bli kontraproduktivt utifrån banksystemets perspektiv", säger Mats Kinnwall.

Det är precis så som jag har skrivit flera gånger på den här bloggen. För att inte förslöa räntevapnet måste en stor sänkning ske, trapstegsliknande sänkningar får oftast inte den effekt som man önskar. När man sedan kommer nerd på noll då är det sedan kört. Istället krävs en radikal sänkning som ger den boost som ekonomin kräver, då är räntevapnet vasst och kan skära där det bäst behövs.

Betsson har kontrakterat Mfuse som är en leverantör av mobila speltjänster. Betsson ska enligt planerna lansera en mobil speltjänst inom sport under första halvåret 2009. Tjänsten, som initialt kommer att erbjudas på befintliga marknader, kommer omfatta så kallade multi-bets och live in-play betting. Det framgår av ett pressmeddelande.


Se Dagens Spel av mig: Riggad omröstning fällde

Läs Dagens Inlägg:

Godnatt Linda
8,9,10 and KO!
Sexchocken?
En sedel på 100 biljoner...
Älskad och hatad
Riggad omröstning fällde
Ofattbar hysteri
Monstruöst bud
Stjärten dallrade riktigt bra...
Skandalläge?
Nattens brutala uppvaknande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!