Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 18 januari 2009

Svenska folket vill ha kärlek...

Svenska folket är ett kärlekstörstande folk och inte ett penninghungrande folk.... Det kan man konstatera efter min undersökning över vad man hoppas på under 2009. Ny Kärlek får hela 41% av alla röster. Jag vet inte om man ska tolka det som att det är många som inte har någon att dela sin vardag med eller så kanske det många som känner sig fast i något gammalt... Det ända man kan hoppas på att de 41 procent som önska en ny kärlek lyckas med detta. Gränsen mellan hat och kärlek brukar vara tunn och kanske är det så att de som vill uppleva världens undergång känner sig som förlorare på Amors marknad...

Mellan Ny Kärlek och Jordens Underång vill svenska folket att favoritlaget vinner någonting stort. Det tyder på att kärleken återfinns på andra plats också. Kärleken till det egna laget griper tag om människan och jag förstår att många svältfödda fans önskar någonting stort.

Pengar verkar dock inte vara något av betydelse. Med knapp marginal lyckas önskan om ett Fantastiskt år på Börsen piska kategorin Ingenting speciellt. Det är glädjande att människor har andra värderingar än bara pengar för sina ögon. Nu kan vi väl ändå hoppas på att det blir ett fantastiskt år på börsen, även om det ser mycket osannolikt ut...

Gula tänder? - Vi har lösningen!

Ekonomiprofessorn Assar Lindbeck varnar för att göra utgiftstaket till självändamål: Ett budgetunderskott i dagens läge är en viktig komponent i en ansvarsfull finanspolitik. Det vore klokt om regeringen redan nu deklarerar att underskott i statsbudgeten i dagens läge är en viktig komponent i en ansvarsfull finanspolitik. Med det existerande budgetpolitiska regelverket finns i dag ett betydande statsfinansiellt utrymme för en expansiv finanspolitik. Taket för statsutgifterna är inte heller något självändamål. Vid exceptionella påfrestningar på samhällsekonomi och statsbudget är det i stället klokt att tänja på ramarna för utgiftstaket.

Jag har själv haft Assar Lindbäck på Sockholms Universitet och blir uppriktigt sagt mycket förvånad över hans debattartikel i DN. Assar var ju med när det begav sig på det "roliga" 90-talet och vet hur det var då. Den expansiva politiken har alltid medfört otroliga bakslag för Sverige i flera år efteråt. Borgeliga regeringar har ju haft en tendens att föra expansiv finanspolitik med låga skattesänkingar som recept. Statsskulden och budgetunderskotten har ju skenat som en galopperande häst. Vill vi uppleva detta igen? Naturligtvis ska inte taket vara ett självändamål men varför skapa ett tak om det nu alltid ska lyftas på när det bli problem? Då fyller inte taket något ändamål. Nu är det förvisso en mycket ovanlig situation som kräver exceptionella åtgärder. Faran är att Sverige kommer att få sura uppstötningar av att spräcka budgettaket under en lång tid framöver...

Klicka här om du vill gå ner i vikt!

Svenska folkets förtroende för regeringen fortsätter att öka. Den borgerliga regeringen är nu den populäraste regeringen sedan oktober 2003, visar opinionsinstitutet Skops senaste mätning som genomfördes 11-30 december. Av de cirka 1.000 tillfrågade var det 55 procent som ansåg att regeringen gör ett mycket eller ganska bra jobb, en ökning med fyra procentenheter sedan förra mätningen i november. "Inte någon gång sedan den tillträdde har den borgerliga alliansregeringen varit så populär som i slutet av 2008", säger Skops analytiker Örjan Hultåker i ett pressmeddelande. Han anser att det är hanteringen av finanskrisen och recessionen som har gjort regeringen till den populäraste sedan oktober 2003.

Trenden kan fort vända om kravet på expansiv finanspolitik ökar i styrka. Det höjs röster från flera håll, senast från Assar Lindbäck som vill ha en expansiv finanspolitik. Det kommer att bli avgörande för regeringens populartiet hur de kan klara av att motivera sin politik framöver.

Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner

Robin Söderling är i bra form inför öppningsmatchen i Australian Open. Men jag har inga förhoppningar. Det är bäst att ligga lågt, säger svenskhoppet.

Robin har inte visat tillräcklig jämnhet i de stora turneringarna för att gå långt. Han har ju aldrig kommit förbi tredje omgången och jag tror det blir tveksamt om han lyckas med det nu också.. Rehnquist har troligtvis ingen chans mot Roddick och det svenska tennisundret har blivit det svenska tennismörkret.

Thomas Johansson och Simon Aspelin tog sig sensationellt till final i OS. Nu planerar succéparet en satsning på ATP-touren 2010. Jag vill väldigt gärna spela dubbel med Thomas, säger Aspelin.

Jag trodde det gällde veterantouren men tydligen ska junisarna (33 och 34 år) Aspelin och Johansson satsa på ordinarie touren. Tja de kan väl spela ihop sig så kan de senare spela på veternatouren...

Selected Gadgets - MrGizmo.seLåna upp till 3000kr idag,
inga dolda avgifter och
inga krångliga avtal.
Ansök om ett snabblån idag!


Det tog 19 matcher. Men nu vet Jonathan Hedström hur det känns att göra mål i KHL. Riktigt skönt att ha det avklarat, säger han. Zhmakin sköt och jag styrde in pucken på volley, berättar Hedström som även fick pris som matchens bäste spelare. Och efter den tunga inledningen stortrivs Hedström med hockeylivet i Ryssland.

Kanske kan Hedström komma tillbaka till gammal god form. Han har kanske insett att han måste dra på sig blåstället när han blev hotad med sparken. Jonte är en bra spelare, tyvärr har han mest åkt omkring och gnällt den senaste tiden istället för att inse att han måste borra ned huvudet och jobba skiten ur sig...

Öka matchspänningen - Spela på Liveodds hos Betway!

Anja Pärson tog på söndagen sin 40:e världscupseger. Det är Anja Pärsons andra världscupseger den här säsongen. Den första kom i superkombination i S:t Moritz i december. Med startnummer 50 fick dessutom Jessica Lindell Vikarby till ett utmärkt åk och blev tolva.

Anja visar klassen gång på gång. Det är skönt att vi har en sådan klassåkare.

Olofsson-Zidek hade en bra chans att ta en topplacering, men i sista skyttet kom två bomskott och därmed två straffrundor. Chansen till en pallplats försvann, men det blev ändå en sjundeplats för Olofsson-Zidek.

Det var perfekt att ACO lyckades så här nära inpå VM. Det här behövdes för hennes självförtroende det märktes. Hon höjde handen i en liten segergest när hon paserade målllinjen och det kan ju tyckas vara lite konstigt när man blir sjua, men för ACO var det här ett stort fall framåt. Helena var stabil som valigt men hon verkar lite sliten med ganska svag skidåkning.
Vancouver spräckte min rad senast. De befinner sig i en rejäl formsvacka och det ser mörkt ut för dom, men form är färskvara så det kan gå fort att det vänder.

Hitta de hetaste spelobjekten

Catania är ett lag som tycker att hemma är bäst. Senast vann laget mot Roma så kapaciteten finns där. Bologna älskar att sspela oavgjort borta. Det är mycket möjligt att laget kan kan knipa en poäng här men jag tror att Catania kommer väldigt laddad till det här mötet och firar kvällen med tre poäng.

Spela på Unibet och få 1000 Kr i bonus!


Tottenham har ett mycket intressant möte framför sig idag. Redknapp möter sitt förra lag Portsmouth, det är en match mellan fd förstetränaren Redknapp mot den den fd andretränaren som nu är förstetränare Adams. Det är ett laddat möte och viktigt för båda lage som inte rosat marknaden. Tottenham kommer från två raka förluster i PL, detsamma gäller Portsmouth. Kryss är mycket möjligt men jag tror att hemmafördel avgör och satsar på en etta.

Spela Live på matchen - 100% bonus upp till 1000 kr hos Betway. Klicka här!

Tottenhams förre manager huserar numera i Real Madrid och har börjat managertiden relativt bra. Nu kommer Osasuna på besök och det ska vara en säker trepoängare. Nu har Osasna börjat röra på sig men det gäller främst på hemmaplan, på bortaplan är det ingen munter läsning. Det blir tre poäng till Madrid.

Spela Lotto Gratis!

Villareal är inte riktigt lika bra på hemmaplan som man är van vid. Det är faktiskt fyra matcher sedan som Villareal lyckades vinna på hemmaplan. Mallorca är som vanligt svåra att utvärdera. Det som däremot har varit Mallorcas svaghet är bortaspelet. En enda poäng på de senaste fem bortamatcherna. Därför talar allt för en hemmaseger trots Villareals tveksamma form. Jag skulle säga att Villareal är Dagens bästa spel.

Spela Casinospel med en 320% Bonus på din första insättning!

69 Catania - Bologna - 1 - 1,75
88 Tottenham - Portsmouth - 1 - 1,70
93 Real Madrid - Osasuna - 1 - 1,17
96 Villarreal - Mallorca - 1 - 1,35
-------------------------------------------
Fyrling summa odds 4,70 = ev vinst 4,70 x 300 kr = ev vinst 1410 kr

Jämför spelbolagen på nätet

Saldo efter dagens spel: 4 krSe Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Peppe Eng var sexigare...
Slutet på en era...
Budet är bara löljigt...
Big, bigger, USA
Svenska folket vill ha kärlek...
Jag ljuger så bra...
Elitserien är som Lets Dance
Det suger fett...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!