Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 11 januari 2009

Badar i champagne

Med sitt elfte mål för säsongen ordnade Zlatan 1–1 mot Cagliari. Men i slutändan tvingades ändå Inter nöja sig med en poäng. Inters första ligaförlust sedan september hängde i luften när Hernan Crespo dribblade i straffområdet och spelade in bollen parallellt med mållinjen. Vid bortre stolpen sträckte Zlatan Ibrahimovic ut ett långt ben och kvitterade till 1-1 med en kvart kvar, vilket blev slutresultat. Den poängen ska Inter skatta högt. Cagliari satsade friskt efter 1—1 och Acquafresca bjöd på en av säsongens missar när han lyfte bollen över från några meters håll.

Inter är ett lag som man inte riktigt kan lita på i spelsammanhang. Dels därför att de vinner oftast med maximalt två mål oftast bara med ett mål. Eller så blir det en plum och ett kryss. Laget förlorar sällan, men det är oftast man blir besviken på laget. Jag stod över spel på laget för jag kände på mig att det skulle kunna bli det här reslutatet, men det spelade ju ingen roll ändå för mig...


Johan Hedberg fick hoppa in i kassen när det egna laget hade släppt in sju mål, stimulerande värre...


Det blev förlust igen. Men Mats Sundin gjorde i alla fall sitt första mål för Vancouver Canucks i natt – och blev föremål för en dånande ”standing ovation” i nya hemmaarenan. Det är trevligt med sådant jubel, men jag vet inte om jag förtjänade det. Det här spelet går trots allt ut på att vinna, säger ”Sudden”.

Det var nog viktigt att Sudden fick göra mål, jag skrev igår att om han inte börjar producerar inom 5-6 matcher finns det risk för fiasko, därför trorjag att det var viktigt inte bara för honom utan för laget att han fick göra mål. Nu vill även Bengt-Åke ha med honom i OS...


Resor, kläder, spel, upplevelser, vardagslyx. Trots kristid, tuffa varsel och nattsvarta konjunkturrapporter så fortsätter delar av landets näringsliv att tuffa på som om ingenting har hänt.

Det blir de små tingen som förgyller vardagen vid kristider. Spel på Ginza.se


I en opinionsmätning från Demoskop stöds kd av 2,5 procent av väljarna, lika många som stödjer Sverigedemokraterna. Demoskops mätning visar också att moderaterna fortsätter att öka, den här gången med 2,4 procentenheter, och är nu uppe på 31,5 procent. Eftersom socialdemokraterna samtidigt minskat med 1,6 procentenheter till 38,1 procent är nu skillnaden mindre än på länge, både mellan de två stora partierna och mellan de två blocken. I Demoskops mätning är skillnaden nu bara 6,2 procentenheter till vänsterblockets fördel.

Alliansen kanske kommer att förlora makten pga kd:s uttåg ur riksdagen eller kommer det bli taktikröstande som på gammalt VPK manér?

"Granskningen" av Ingvar Kamprad av Aftonbladet har fått mothugg av Christian Albinsson och Fredrik Petersson. Aftonbladt har "avslöjat" att Kamprad inte är en sådan snåljåp som han framställs. Men paret Albinsson och Petersson menar att Aftonbladet missar målet i och med att IKEA trots allt har byggt ett multinationellt stort företag.

Det som har förundrat mig i många år är hur skickligt Kamprad har varit på att bibehålla "snåljåps"bilden. Det har ju varit känt ganska länge att han bor i ett hus modell större, och at han har en stiftelse som möjliggör skattreducering av den större arten. Stiftelsens syfte kan väl diskuteras, från Kampradhåll är det pga av skatten. Det är naturligtvis ett måste för ett bolag som IKEA att ledaren inte vältrar sig i lyx för då kan moralen och etiken i bolaget urholkas och även bilden av IKEA som ett billigt alternativ för konsumenten. För om ledaren kan bada i champagne borde bolaget kunna sänka priserna om man vill vara ett lågprisalternativ, eller hur? Nu badar inte Kamprad i champagne men han är inte heller en snåljåp i varje fall inte mot sig själv...

Ingvar har gjort och gör mycket bra saker, han klarar av en sådan "granskning" med hedern i behåll. Trots allt är han inte en sådan som badar i champagne utan har ett mer lyxigt liv än medelsvensson, men inte alls så utsvävande som han skulle kunna ha råd med. Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktionerRyskan Maria Sjarapova får inte chansen att försvara sin titel i Australian open. På söndagen meddelade Sjarapova att hon tvingats lämna återbud till turneringen. Anledningen är att hon inte har kommit i gång ordentligt efter sin axeloperation förra året.


Erkan Zengin lämnar Hammarby. Mittfältarens kontrakt går ut efter säsongen och kommer inte att förlängas. Vi är överens om att det är dags för Erkan att lämna, säger spelarens agent Patrick Mörk. 23-årige Erkan Zengin har spelat i Hammarby sen 1994 och varit en av lagets mest framträdande spelare i allsvenskan de senaste åren.

Han behöver miljöombyte, han har verkligen stannat i utvecklingen.


Nu berättar Rikard Norling för Sportbladet att tränarkarriären kan vara över. Nästa steg i mitt liv måste innehålla hunger, iver och passion. Sen om det blir fotboll eller något annat kan jag inte svara på i dag, säger han.

Han kommer att hamna i Norge eller Danmark, när han har slickat färdigt sina sår.


Nog lär det bli förväntningstryck mot svenska elitidrottare även 2009. Värst utsatt lär Charlotte Kalla bli inför skid-VM i Tjeckien i februari. Visserligen har en seg förkylning stoppat henne under några veckor, men det råder inget tvivel om hennes potential. Hon blir det stora hoppet, men rejäla förväntningar riktas också mot Marcus Hellner och Johan Olsson. Duons status som världsstjärnor är dock inte helt fastslagen. Johan Olsson och Charlotte Kalla lär bli att räkna med i skid-VM. Båda stod över Tour de ski. Båda leverade starka formbesked i Östersund igår.

Anja Pärson, som alltid fungerar bra i mästerskap, är förmodligen den svensk som har den bästa förmågan att uthärda förväntningar. Följaktligen får hon uthärda ett massivt favoritskap inför alpina VM, även om försäsongen gjort ett ihåligt intryck.

Jag har sagt att det blir medalj för Kalla och även för Pärson.


Efter 2–7-mötet med Modo krävde ett 50-tal uppretade SSK-fans att få tala allvar med de ansvariga. Redan under matchen hade ett gäng supportrar tågat upp bakom Södertäljes bås för att vädra sitt missnöje, och nu väntade de utanför spelarentrén. Polis fick fösa bort SSK-supportrarna. En stund senare kom sportchefen Stefan Jonsson ut för ett långt samtal med supportrarna.

Hm, är det sådant som kallas för utvecklingssamtal?Efter jul och nyår kan det vara bra att röra på dököttet... Du behöver inte köpa några dyra gym-kort. Inte finns det någon anledning att fylla sovrummet med dyra träningsapparater heller. Allt du behöver för det perfekta hemmagymet är ett gummiband och en stor balansboll. På balansbollen kan man träna styrka, balans, stabilitet och rörlighet på en gång.

Motion kan förlänga livet med mellan sex och nio år. Genom att gympa, promenera och styrketräna tre-fyra gånger i veckan mer än halverar du risken att drabbas av hjärtinfarkt och stroke. Dessutom minskar risken för alzheimer, depression, diabetes, benskörhet, prostata- tarm- och bröstcancer. Starkare benstomme, stärkt immunförsvar och bättre värden. Förklaringen är att motion påverkar så många riskfaktorer samtidigt.


Englands 24-årige prins Harry har hamnat i blåsväder efter att ha uttalat sig rasistiskt om araber och pakistanier under sin tid i den brittiska armén, rapporterar News of the World. På en video hörs hur han kallar en armékamrat för ”vår lilla paki-vän, Ahmed”.

Ja, det är inte lätt att bli tagen med fingrarna i syltburken... Harry verkar inte ha ett överflöd av hjärnceller han har ju varit i blåsväder förut. Det är tur att inte Diana behöver vara med om det här.
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

Erotik i luften?
2 Sexy for u
Skär tänder av ilska
Ruggigt starkt
Homofob
Lever inte längre i synd
Har Tintin mördat sin föräldrar?
Badar i champagne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!