Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 12 januari 2009

Brajja

Federal Reserve bör undvika att använda sin balansräkning för att finansiera ett stimulanspaket, eftersom en sådan strategi är "full av risker". Det sade Fed-chefen i Richmond, Jeffrey Lacker, på fredagen enligt Bloomberg News. Många historiska tillfällen med monetär instabilitet har varit resultatet av att centralbanker övertalats att använda sina balansräkningar för finanspolitiska ändamål. Att blanda finans- och penningpolitik med varandra är fullt av risker, sade han.

Federal Reserve har redan ökat sin balansräkning kraftigt genom att öka lånen till banker och finansinstitut, och genom direkta köp av värdepapper. Dessa kreditinterventioner kunde ha finansierats av finansdepartementet, och därmed hållit dem inom den finanspolitiska domänen, sade han. Oavsett hur man bedömer de samlade fördelarna med sådana program, så är det viktigt att erkänna att det är finanspolitiska åtgärder, sade han.


Det tvååriga stimulanspaketet väntas tillföra så mycket som 4 miljoner jobb till den amerikanska ekonomin, med störst andel inom bygg- och tillverkningsindustrin samt detaljhandeln. Det sade USA:s tillträdande president Barack Obama i helgen, enligt Bloomberg News. Jobben vi skapar kommer att vara i små och stora företag i ett brett spektrum av industrier. Och det kommer att vara jobb som inte bara sätter folk i arbete på kort sikt, utan sätter vårt land i position att leda världen på lång sikt, sade Barack Obama i sitt veckovisa radiotal.


IMF kan komma att behöva ytterligare 150 miljarder dollar för att kunna hjälpa tillväxtländer och fattigare länder med effekterna från finanskrisen. Det sade IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn i en intervju enligt Bloomberg News.AIK:s nyförvärv Martin Mutumba har hamnat i blåsväder direkt. Under artistnamnet ”M9” har han spelat in låten ”Mary Jane”, en hyllning till marijuana som nu cirkulerar på internet. Jag gjorde låten på skämt. Jag hoppas att folk fattar att man inte kan röka på om man spelar fotboll på den här nivån, säger han till Sportbladet. AIK tar avstånd från Martin Mutumbas låttexter. Det är olämpligt, säger klubbens sportchef Björn Wesström.


Morgan Stanley och Citigroup förhandlar om att slå samman bolagens mäkleriverksamheter. Går affären igenom blir de störst i världen. Det uppger källor med insyn i förhandlingarna som enligt uppgift ska ha pågått under helgen, skriver Bloomberg News. Ett tillkännagivande av en affär kan komma till mitten av denna vecka. Förhandlingarna syftar till att skapa ett samriskbolag där Morgan Stanley skulle äga 51 procent. Citigroup skulle utöver sin andel även erhålla 2-3 miljarder dollar från Morgan Stanley. Den nya verksamheten föreslås få namnet Morgan Stanley Smith Barney och ha en mäklarstyrkan på 22.000 personer. Det gör att de passerar den nuvarande ettan som bilades av Bank of America och Merrill Lynch. Där finns cirka 20.000 mäklare.


Börsveckan inleddes med fallande kurser på de ledande Asienbörserna. Det indiska skandalbolaget Satyam steg dock med tiotals procent. Indiens regering har låtit tillsätta en styrelse med tre ledamöter som ska återupprätta förtroendet för Satyam, som i förra veckan medgav att de senaste årens vinster varit uppblåsta. Börsvärdet raderades i stort sett ut när fifflet blev känt, men beskedet om den nya styrelsen fick aktiekursen att stiga med 60 procent under måndagsförmiddagen.
Den brittiska staten får en ägarandel på 43,4 procent i den nya bankjätten Lloyds TSB-HBOS sedan flertalet aktieägare sagt nej till att skjuta till nytt kapital.

Det sportsliga fiaskot är närmast totalt. Missar Malmö Redhawks kvalserien riskerar klubben att gå i konkurs. Vi måste ta oss till kvalserien för att hålla skeppet flytande, säger klubbens ordförande Christian Rasmusson. Malmö Redhawks i det kalkylerade publiksnittet räknat in spel i kvalserien. I dag är man tio poäng från den sjundeplats i allsvenskan som leder till play off-spel om den sista kvalseriebiljetten. Än så länge tror jag att vi ligger bra till snittmässigt sedan vi kom till arenan, men det klart att vi hoppats på bättre både resultatmässigt och publikmässigt, säger Rasmusson.

Vad Malmö håller på med vet jag inte men klubben har verkligen inte spelat sina kort rätt den här säsongen. Bobbo borde ha fått sparken för länge sedan och satsningen på pensionärer från elitserien är ett dunderfiasko. Jag kan inte to att klubben går i konkurs med en nyligen nybyggd arena, det vore ett dunderfiasko. Jag tror precis som Mats Wennerholm att Percy kommer att förbarma sig över klubben.

Det är kanske dags för ledarna i båset att använda hjälmar också, efter senaste matchen mellan Huddinge och Mariestad.


Här är bråket som förvånar Portugal. Mitt under matchen mellan Manchester United och Chelsea ryker landslagsstjärnorna Cristiano Ronaldo och Ricardo Carvalho ihop. De är nära vänner, säger Carlos Vara, journalist på Abola.

Vilken storm i ett vattenglas... Det var ju inte precis något handgemäng.


Industrikoncernen Alfa Laval har inlett åtgärder för att minska den globala arbetsstyrkan med cirka 1 000 personer under årets sex första månader. 300 av de berörda jobbar i Sverige. Neddragningen är en följd av minskad efterfrågan under fjolårets sista kvartal och förväntningarna för 2009, enligt bolaget. Alfa Lavals orderingång uppgick under det fjärde kvartalet till 6,2 miljarder kronor, vilket är en minskning med 6 procent jämfört med motsvarande period 2007.

Alfa är sencyklist och har länge levt gott på den globala råvaru- och energiboomen. Nu är festen över för denna gång och dagens pressmeddelande är något av en vinstvarning light. Enligt databasen Factset väntade sig aktiemarknaden innan dagens nyhet att rörelseresultatet i år skulle minska med en tredjedel till 5,3 miljarder kronor. P/e-talet landar i sådana fall på 8, vilket är strax under snittet för börsens verkstadsbolag. Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.

Tyska Blaupunkt och australiska Miroamer har slagit sig ihop för att tillverka den första internetbilradion, som ger föraren tillgång till tiotusentals radiostationer på nätet. Miroamers vd George Parthimos sade att apparaten är den första radion som tillverkas med syftet att internetradio ska vara en integrerad del av själva apparaten. Utöver det ska radion ha AM- och FM-band, cd och mp3. För att kunna koppla upp radion mot internet krävs också en 3G-telefon.


På Svenska Bil som bara säljer GM satsar man stenhårt på service, som ger tre fjärdedelar av vinsten. Och vd:n erkänner att branschen varit dålig på service och eftermarknad. Nästa år blir ytterst tufft och ljusning väntas inte förrän 2011. På företagssidan försöker Lars-Gunnar Jönsson knyta företagskunder med serviceavtal som ger viss rabatt. Dessutom erbjuder Svenska Bil nu vinterhjulsförvaring och möjlighet att laga glasskador. Och verkstaden genomgår en stor omorganisation som innebär att i princip alla mekaniker ska få träffa kunderna direkt, något som ske ge bättre service.

Det är dags att börja tänka på service nu när tiderna är dåliga och kunden dess förr innan drabbats av dålig service. Nej bra service borde bilhandlarna tänkt på mycket tidigare.
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Äntligen någon som tar fajten!
Hanterar det med Glans!
Vampyrer känner skräck för det eviga
Jänkarna är inte lika kaxiga nu...
Vulgo Snövit dansar loss
Motlut likt Mount Everest
Allvarligare att visa ena tutten...
Besvikelse som får upprättelse i år?
Brajja
Maxi(mal) tur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!