Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 9 januari 2009

Vakna till verkligheten!

RNB:s försäljning i jämförbara butiker minskade med 9,3 procent i december. Den totala försäljningen i egna butiker uppgick under månaden till 368 miljoner kronor (372), en minskning med 1,0 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

RnB sjunker som en sten kvartal efter kvartal, hur långt kan detr gå innan botten är nådd?

Carnegie höjer sin rekommendation för Fabeges aktie till outperform från tidigare neutral. Deutsche Bank har höjt riktkursen för Boliden till 15:20 kronor från tidigare 11:60 kronor. Rekommendationen är sälj. JP Morgan har höjt riktkursen för Astrazeneca till 28 pund från tidigare 27 pund. Morgan Stanley har höjt riktkursen för Astrazeneca till 29 pund från tidigare 27 pund. Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Goldman Sachs sänker riktkursen för Eniro till 13:56 kronor, från tidigare 21:49 kronor. Credit Suisse sänker sin riktkurs för Saab till 80 kronor från tidigare 125 kronor. Goldman Sachs sänker också sin riktkurs för Tradedoublers aktie till 40:64 kronor från tidigare 49 kronor.

Jag har skrivit förut att Tradoubler INTE är det bästa företaget att sköta kundkontakter. Jag skickade ett hjälpmejl den 20 December, idag 9 Januari fick jag mitt svar. Uselt. Jag har hört flera som har liknande erfarenheter av Tradedoubler. Ryktet går fort och sköter man inte sina affärer då går det fort utför... Tradedoubler kommer att få det jobbigare, konkurrensen ökar och marknaden är i kris, nej - sälj skräpet.

Kampsportsdelegationen säger nej till Proffsboxningskommissionens ansökan om att öka matchlängden. Svenska Boxningsförbundets proffsboxningskommission hävdade i sin ansökan att det är svårt att bedriva proffsboxning fullt ut med nuvarande regler. Ett argument som användes var att det i amatörboxning utdelas fler slag per match än i de svenska proffsmatcherna. Kommissionen yrkade på att svenska proffsmatcher ska innehålla minst sex ronder. I nuläget pågår matcherna i tolv minuter, 4 x 3 minuter.

Men Kampsportdelegationen vid länsstyrelsen i Örebro sade i dag nej till förslaget. "Det har inte framkommit några skäl som talar för att det för närvarande är förenat med kraven på en godtagbar säkerhet att godkänna längre matchtider", skriver delegationen i sitt beslut. Kampsortsdelegationen hänvisar till kampsportslagens förarbeten där tolvminuters-regeln rekommenderats som en rimlig gräns.

"Långa matcher kan innebära att deltagarna hinner träffas av många slag. Vidare kan långa matcher medföra att deltagarnas nackmuskler tröttas ut, vilket kan leda till att förmågan att stå emot slag blir sämre med ökad risk för skador som följd", skriver man i beslutet.

För boxningen är det ett slag i solar plexus, men medicinskt stämmer det nog ganska bra. Ökad exponering leder ofelbart till ökad risk för skador, det är ganska naturligt.Hyundai Heavy Industries, världens största skeppsvarv kommer, tillsammans med två sydkoreanska konkurrenter, att öka inköpen av stålplåt med 11 procent under 2009, till en rekordvolym på totalt 7,8 miljoner ton. Det skriver Bloomberg News.


Den måldomare som såg till att Rögle kunde besegra HV med 6-5 sedan han godkänt ett felaktigt mål och i efterhand till och med erkänt detta, får inte döma mer den här säsongen. Naturligtvis skulle SHL i efterhand ha underkänt målet och förklarat matchen oavgjord, 5-5. Det återstod ju bara en och en halv minut när Chris Abbott fick sparka in pucken. Det hade varit det enda riktiga beslutet. Det och att stänga av den oduglige videodomaren på livstid, anser Jan Bengtsson på SvD.

Stänga av på livstid för att han har godkänt ett felaktigt mål? Vad har han för referensram? Hur många domare är det inte som har dömt fel med mycket värre konsekvenser än vad den här måldomaren gjorde. Jan Bengtsson måste ha en skruv lös eller så har han inga proportioner på verkligheten. Vad ska en domare bli avstängd för på livstid nästa gång? En felaktigt dömd slashing? Fel färger på skridskorna. Det är så man tror att allt är ironi och sarkasm, men det sorgliga är att han menar det på fullaste allvar. Nä, kom tillbaka till verkligheten där det pågår ett krig i Gaza, finanskris och människor som sparkas till höger och vänster. Stänga av en domare för ett felaktigt mål - på livstid, surrealistiskt...

Transatlantics vice vd Mathias Wideroth har meddelat att han ämnar lämna sin tjänst, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av Ericsson, H&M, ABB, Lundin Oil mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.


Trots nedgången under hösten blev 2008 det bästa flygåret sedan 2001 sett till antalet passagerare på Luftfartsverkets (LFV) flygplatser. 30,3 miljoner passagerare flög från LFV:s flygplatser under fjolåret, en ökning med 0,5 procent jämfört med 2007. Under 2009 räknar LFV med en minskning av passagerarantalet.

Något slut på recessionen är inte i sikte, varken i Sverige eller i vår omnejd. Framtidstron i euro-området har slagit i botten samtidigt som allt fler kurvor pekar brant utför. "Världens ekonomi är i väldigt dåligt skick och det finns inget som tyder på att det inte blir ännu värre", säger Mats Kinnwall, analytiker på Handelsbanken. Enligt Kinnwall är 2009 "ett förlorat år" medan 2010 i bästa fall kan bjuda på "en väldigt måttlig återhämtning". "Först måste man ner till botten. Den har vi inte kommit till ännu. Sedan tror jag vi kommer att ligga på botten ett ganska bra tag", säger han.

Förhoppningsvis bottnar det under sommaren så att det kan börja vända uppåt under hösten. Det beror ganska mycket på hur det kommer att gå med bilundustrin i USA och hur krisen kommer att drabba Kina, än så länge har kineserna bara känt små brisar av finanskrisen. Skulle den kinesiska marknaden åka på en riktig black-out då kommer det att bli kraftiga börsfall i höst...

Riksbanken räknar med att finanskrisen ebbar ut under 2009, säger vice riksbankschef Barbro Wickman-Parak enligt ett förskrivet tal. "Men analysen av vad som hänt och av vad som behöver göras i regleringsväg kommer att fortgå. Även diskussionerna om konsekvenserna för penningpolitiken och det penningpolitiska ramverket kommer att fortsätta. En fråga som sannolikt kommer att tas upp igen är om och hur centralbanker ska ta hänsyn till utvecklingen av krediter och tillgångsvärden som fastighetspriser", säger hon. Hon tror att inflationen kommer att falla snabbt under året. "Och det kommer nog att innebära att deflationstemat lever kvar i debatten", säger hon.

Det är förhoppningar blandat med kvalificerade gissningar. Det kan man säga eftersom ingen kunde förutså krisen och dess omfattning.Aktiviteten i den svenska ekonomin sjönk kraftigt i november jämfört med oktober, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Det så kallade trendvärdet minskade med 0,2 procent jämfört med månaden före och på årsbasis med 2,7 procent. Säsongrensat aktivitetsindex, som i högre grad än trendvärdet påverkas av tillfälliga störningar, sjönk med 0,5 procent jämfört med oktober. Aktivitetsindex är en sammanvägning av industriproduktionsindex, arbetade timmar för offentligt anställda, omsättningen i detaljhandeln samt varuexport och varuimport.

Orderingången till den svenska industrin minskade med 4,3 procent från oktober till november, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån, SCB. Nedgången följde på en minskning med 1,4 procent månaden före. Från hemmamarknaden steg orderingången med 0,5 procent från oktober till november. Orderingången från exportmarknaden sjönk med 7,6 procent. Jämfört med samma månad i fjol rasade den totala orderingången med 26,2 procent i november. Industriproduktionen sjönk med 2,2 procent från oktober till november, efter en minskning med 1,5 procent månaden före. Jämfört med november 2007 föll industriproduktionen med 11,9 procent.


Sportbladet skriver att Malmö FF falskspelar för att behålla Ola Toivonen, 22. Vi har inte hört av PSV sedan strax före jul, säger vd:n Pelle Svensson. Vi mejlade ett nytt, förbättrat bud måndag 5 januari klockan 12.04 och fick en bekräftelse av Malmö att de hade läst det, säger Adri van Kraaij, manager för scouting och transfers i PSV Eindhoven. Enligt holländska uppgifter till Sportbladet ligger det nya budet på 35 miljoner kronor. Självklart ska Malmö ta bra betalt för mig, men jag tycker det är konstigt att jag ska kosta mer än Marcus Berg som ledde skytteligan när han lämnade IFK Göteborg, säger Ola Toivonen apropå att Blåvitt släppte Berg för drygt 30 miljoner till Groningen.

Malmö FF måste vara tokiga om man inte släpper Ola för 35 miljoner. Det är ett bud som är mycket bra, särskilt i dagen finansiella krisläge.

Skytten Jonas Jacobsson, 43, satsar på OS i London 2012 – för icke funktionshandikappade. Jacobsson själv bekräftar uppgifterna för Sveriges Radio Östergötland.Läs Dagens Inlägg:

New birth of Freedom!
Det spökar...
Sopigt...
Få pengar om brudgummen pyser...
Vakna till verkligheten!
Cash is King
Polisen som trashtalkar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!