Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 13 januari 2009

Ara Abrahamian inför domstol

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's bekräftade på tisdagen USA:s kreditbetyg, AAA/A-1, och utsikterna för betyget bedöms vara stabila. Det framgår av ett pressmeddelande från Standard & Poor's, S&P. "Vi har bekräftat betygen för USA, trots vår bedömning att den finansiella risken har ökat märkbart, eftersom vi tror att den finansiella försämringen kommer att vara temporär och att landets andra kreditstyrkor kommer att motstå det nuvarande trycket", skriver S&P.

USA:s samlade underskott i handels- och tjänstebalansen minskade till 40,4 miljarder dollar inovember, från reviderade 56,7 miljarder dollar månaden före (57,2), enligt statistik från handelsdepartementet. Analytiker hade räknat med ett underskott på 51,0 miljarder dollar, enligt Bloomberg News snittprognos. Exporten sjönk 5,8 procent, till 142,8 miljarder dollar, medan importen minskade 12 procent, till 183,2 miljarder dollar, jämfört med månaden före.

Ladda hem dina mobilspel här

Bobo och Peter (Andersson) är duktiga tränare, men vi vann ju inga matcher, säger sportchefen Peo Larsson till sportbladet.se. Vi hoppas att det här ska kunna vända på situationen. Att en ny röst och nya idéer ska få fart på laget. Förhoppningsvis kan sex ögon se mer än fyra. Vi tycker ändå att vi har ett hyggligt lag, säger Peo Larsson.

Stockholmsbörsen följde den allmänna europeiska trenden nedåt under tisdagen efter att den amerikanska aluminiumkoncernen Alcoa släppt sin rapport kvällen innan. Alcoa brukar ses som det traditionsenliga startskottet för rapportperioden och siffrorna var inte uppmuntrande, med ett resultat klart under förväntningarna. I Stockholm backade OMXS30 index 1,7 procent, vilket var något bättre än Europaindexet Dow Jones Euro Stoxx50 som backade 1,9 procent.


I dag presenterade förbundskapten Thomas Dennerby den trupp som som åker på träningsläger i Spanien samt möter Norge i Estepona den 31 januari. Och det var en trupp med flera nya namn. Av truppen får 19-åriga Kosovare Asllani, A-landslagsdebutant i höstas, en ny chans. Även Louise Fors och Sara Linden, som även de debuterade under de sista EM-matcherna i somras, är med. På backsidan prövas Malin Levenstad, Anna Lindblom och Alexandra Nilsson - den sista debutant i landskampssammanhang.


På ena sidan i domstolslokalen i Lausanne i Schweiz satt brottaren Ara Abrahamian och Sveriges Olympiska kommitté. På den andra satt IOK via OS-rörelsens toppjurister. Ämne: Bråket kring Ara Abrahamian i OS i Peking. Det gick bra. Vi fick fram vårt budskap, säger SOK:s ordförande Stefan Lindeberg i mobilen till TT. Ara Abrahamian försäkrade för Cas att han aldrig tänkt sig att skymfa IOK eller förnedra sina motståndare, och han beklagade om hans agerande hade uppfattats på det sättet. Samtidigt, betonade Abrahamian, handlade detta om brottningssportens framtid. Brottningen måste ha ett regelverk så att de aktiva känner att de får en korrekt behandling.

Det vore tragiskt om inte Ara blev frikänd eller fick ett symboliskt straff. Men när det gäller idrott vet man aldrig, det gäller verkligen IOK i synnerhet...
Efter ett skadefyllt 2008 är Francesco Totti nu på väg tillbaka. Målet är spel om tolv dagar. Allt för att hinna i form inför Champions League-mötet mot Arsenal.

Totti är Romas hopp, det har det visat sig gång på gång. Utan honom är laget oftast chanslöst, med honom kan allting hända. Vucnic var lysande mot Milan, men det är ingen tvekan att Roma är mycket svagare utan Totti. Totti är en av mina favoritlirare, jag gillar spelare som Totti, Del Piero och Raul som visar hjärta för sina klubbar.


Många kommunwebbar ligger nere under långa perioder. Skellefteå, Botkyrka och Örebro klarade sig sämst under ett test i höstas. När företaget Sitescanner undersökte tillgängligheten till landets 290 kommunwebbar 2005 fanns det kommunala hemsidor som låg nere i genomsnitt 3,5 timmar per dygn. Resultatet blev inte riktigt lika dåligt när undersökningen gjordes om i höstas, men det finns fortfarande kommuner som har riktigt dålig tillgänglighet. Under den drygt fyra månader långa mätperioden i höstas låg till exempel Skellefteås kommunweb nere i 179 timmar eller nästan åtta dygn. Botkyrkas hemsida var inte tillgänglig i 160 timmar och Örebros i 130. Bland de övriga kommunerna på bottenlistan ligger nästan samtliga i Västra Götalands län: Bengtsfors, Dals-Ed, Mellerud, Färgelanda och Åmål.


China Mobile, Vodafone och Verizon. Det är världens tre mest värdefulla varumärken bland mobiloperatörerna. Det hävdar i vilket fall varumärkesföretaget Intangible Business som tillsammans med mediebolaget Mobile Communications International gått igenom världens alla stora mobiloperatörer. De konstaterar bland annat att varumärket blivit allt viktigare för mobiloperatörerna. Tidigare lockade operatörerna ofta kunder med ny teknik eller lågt pris. I dag handlar det mer om att försöka sälja en känsla eller livsstil och då blir varumärket och vad det står för viktigare.

Föga förvånande toppas listan av de riktigt stora. Ettan, China Mobile är exempelvis världens största mobiloperatör med över 450 miljoner abonnenter och tvåan, Vodafone, finns representerat i 27 länder. För att hitta de fyra stora svenska mobiloperatörerna får man söka sig en bra bit ned på listan. Bäst lyckas 3 som finns på plats 23. Ska man tro listan har sedan norska Telenor, som är ungefär jämnstort med Telia Sonera mätt i försäljning, ett varumärke som är värt nästan dubbelt så mycket som Telia Soneras.


Det är 395 dagar kvar till nästa vinter-OS och de flesta anläggningarna är klara i rekordtid. Ändå finns det gott om dystra moln på himlen i OS-staden Vancouver. Den finansiella krisen och lågkonjunkturen ställer till stora problem för värdstaden. Och nu kan skattebetalarna i Vancouver drabbas på allvar. Pengarna för OS-byn kommer att ta slut och Vancouver vill nu låna över tre miljarder svenska kronor - nästan 460 miljoner kanadensiska dollar - för att kunna bygga färdigt. På grund av nödläget och på grund av den finansiering som krävs för att bli klara med OS-byn måste vi låna pengar för att klara projektet, säger Vancouvers borgmsästare Greg Robertson till lokala medier. Kanadas första OS, Montreal 1976, började med en glädjekalkyl och slutade med en ekonomisk smäll och en räkning som tog en generation att betala av...Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

13 blev turtal...
Tradition att missa öppna mål...
Stringfillingar är ett måste för överlevnad...
Ara Abrahamian inför domstol
Ta en oskuld för 30 miljoner...
Rätt med sparken...
Maffian breder ut sig
Samurajhugg mot Japan
Den som väntar på någonting gott...
ROTen till något gott
Långt ringfinger = framgång
Homosexuell eller inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!