Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 13 januari 2009

Maffian breder ut sig

Boxer hade 689.000 digital-tv-abonnenter i utgången av det fjärde kvartalet. Det är minskning med 20.000 abonnenter under 2008 och med 7.000 under kvartalet.Det framgår av ett pressmeddelande från Boxer. Under året har den svenska digital-TV-marknaden mognat och konkurrensen mellan betal-TV-operatörer skärpts ytterligare, skriver Boxer. Inte minst IPTV etablerat sig som en mycket stark TV-plattform, heter det vidare.

Spela Lotto Gratis - Klicka här!

December-KPI kom in långt under Riksbankens och marknadens förväntningar, och det som överraskade mest var det kraftiga genomslaget från lägre räntekostnader för egnahem. Det säger Annika Winsth, chefekonom på Nordea, till Nyhetsbyrån Direkt. Jag tror att Riksbanken blivit överraskad över att bolåneföretagen sänkt boräntorna med lika mycket som banken sänkte reporäntan med, 1,75 procentenheter i december, säger Peter Kaplan, chefsanalytiker på Royal Bank of Scotland. Nu ökar sannolikheten ytterligare för att Riksbanken ska sänka reporäntan. Det säger DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück.


Fyra av tio bankkontorschefer uppger i undersökningen att utlåningen minskade under fjolårets sista kvartal, och över hälften räknar med en minskningen under 2009. Vidare säger fyra av tio att kreditvillkoren har skärpts jämfört med föregående kvartal. "Den vikande utlåningen kan förklaras både med att företagen är mindre benägna att göra nya satsningar och att bankerna blivit mer försiktiga. Som en följd av bankernas ökade försiktighet har efterfrågan på krediter från Almi ökat kraftigt", säger Almis kommunikationsdirektör Lars Mårdbrant i ett pressmeddelande.

ALMI borde få mer resurser för att kunna låna ut till företag. Däremot är det absurt att ALMI har en högre ränta än bankerna. ALMI ska ju vara ett organ för företagsutveckling, men med de räntor aom ALMI har haft har det varit omöjligt att låna av dem. Det är som att gå till "procentaren".... Kriminella grupper kan få rotfäste om inte banker och statliga organ lånar ut pengar, maffian har ofta fått ett större inflytande när det har varit dåliga tider.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Försäljningen för Ica-butikerna i Sverige uppgick preliminärt till 8.428 miljoner kronor i december, vilket innebär en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad 2007.

Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

Det danska rederiet D/S Norden minskar personalstyrkan med anledning av krisen på torrlastmarknaden. Sedan krisen bröt ut har D/S Norden minskat sin aktiva torrlastflotta med cirka 100 enheter netto, och därmed är flottans kapacitet och kostnader anpassad till de ändrade marknadsförhållandena, skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Med Obamas framgångsrika närvaro på webben i färskt minne har nu kongressens två hus lanserat var sin Youtube-kanal. Youtube-kanalerna ska också syfta till ökad demokratisk transparens och tvåvägskommunikation. De folkvalda uppmuntras sålunda till att posta inslag och väljarna uppmuntras till att å sin sida säga vad de tycker.

Det är bra att politikerna tar nya grepp för att öka dialogen med invånarna. Sedan får de räkna med att det kommer massa inlägg som är oseriösa och inte flyyer något värde, men det är bara att rensa bort dessa.Saab har ingen framtid som biltillverkare och Trollhättan blir ännu en krisort. En finansiell katastrof, kallar Bob Lutz Saab Automobile. Bara under några få år har Saabs personbilar varit lönsamma.

Det är sant att SAAB nästan aldig varit lönsamt, det var ett projekt hos Wallenberg som ville ha ett eget märke. Men GM har okcså ett syfte att gå ut hårt om SAAB nu. De vill ju ha så mycket pengar som möjligt från staten, därmed svartmålar man så mycket som möjligt på tavlan. SAAB har troligtvis ingen framtid, så frågan är varför staen då ska gå in med pengarna? GM skjuter sig själv i foten om de svartmålar för mycket för om det inte finns någon möjlighet till överlevnad då är det bortkastade pengar att skjuta till pengar från staten.

Bilmässorna och biltillverkarna har en rejäl dipp men de kommer att komma tillbaka det är inte slutet för bilindustrin. När hjulen börjar rulla igen då kommer det att bli än värre mässor...

Får du ett billån? Ränta 4,25%-7,95%

Stockholmslagen AIK och Djurgården i allsvenskan nystartar med nya tränare. Frågan är vilka av dem är det som kommer att få jubla mest? Eller kommer det att handla om vem av dem som får gråta minst? Djurgården och AIK ser båda mycket bleka ut och risken för bakslag är stor. Jeglertz mot Stahre. Det känns inte som giganternas kamp i varje fall... Det är två klubbar som har en identitetskris och som försker hitta tillbaka till "rötterna". Djurgården via det "gamla" 4-3-3 spelet som nu ska få en rejäl renässans med Jeglertz och Zoran är det tänkt. AIK villl hitta tillbaka genom att bygga upp den genuina AIK andan med en tränare som har hjärta för klubben. Man kan dock inte beskylla Richard Norling att inte ha känsla för klubben. Men en sådan klubb som AIK kräver titlar och ett år utan tätkänning är ett bakslag. Jag tror inte klubben har möjlighet till toppplacering i år heller. Trots allt var det inte länge sedan klubben spelade i superettan...


Volvo Lastvagnar varslar ytterligare 960 personer. Hårdast uppges det slå mot fabriken i Umeå där 610 personer drabbas utöver de cirka 500 som redan varslats om uppsägning. Det här är ett dråpslag mot Umeå, säger IF Metalls klubbordförande William Frank. I Köping har personalen vid Volvo Powertrain under ett stormöte fått besked att ytterligare 200 anställda varslas om uppsägning, uppger nyhetssajten Magazin 24. I november varslades 210 personer vid samma företag om uppsägning.
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

13 blev turtal...
Tradition att missa öppna mål...
Stringfillingar är ett måste för överlevnad...
Ara Abrahamian inför domstol
Ta en oskuld för 30 miljoner...
Rätt med sparken...
Maffian breder ut sig
Samurajhugg mot Japan
Den som väntar på någonting gott...
ROTen till något gott
Långt ringfinger = framgång
Homosexuell eller inte?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!