Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 16 januari 2009

Monstruöst bud

I slutet av december var 188.000 personer, 4,0 procent av arbetskraften, inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är en ökning med 27.000, 0,5 procentenheter, jämfört med motsvarande månad året före. Hittills är det männen som har drabbats hårdast. På ett år har antalet arbetslösa män ökat med 21.000 medan arbetslösheten bland kvinnorna ökat med 5.000.

Skydda din privatekonomi mot arbetslöshet!

Handbollslandslaget drabbas av ett tungt avbräck inför lördagens VM-premiär mot Kuba. Mittsexan Magnus Jernemyr är förkyld och missar förmodligen matchen. Nu talar allt för att Tobias Karlsson och Robert Arrhenius gör gemensam sak och bildar Sveriges mittlås.


Maria Pietilä Holmner slipper opereras i sin onda axel, i alla fall tills vidare. Hon har undersökts i veckan och det är bara att tuta och köra tills säsongen är över, säger landslagsledaren Hans Ottosson till TT. Enligt Hans Ottosson ska Pietilä Holmners axelskada inte utgöra något problem för alpina VM eller resten av säsongen.


Det är många förändringar på gång i den svenska elitserien. Just nu pågår ett stort arbete bakom kulisserna för att komma fram till vilka förändringar som krävs för att få en mer attraktiv elitserie. Hockeyligans marknadsavdelning har under säsongen genomfört två olika undersökningar där elitseriepubliken fått svara på en rad frågor. Målsättningen har varit att ta reda på vilken typ av hockey åskådarna helst vill se. Svaret har varit mer fart och fläkt samt fler tacklingar. Att JVM spelades på liten rink och bjöd på publikvänlig hockey har eldat på debatten ytterligare om att även elitserien ska krympa isytan.

Jag är inte så säker på att mindre rink leder till bättre ishockey. Det spelas ganska trista matcher på små rinkar också. Det finns en större risk för hafs och slafs spel där man bara dumpar pucken ned i sraghörnen och skjuter hej vilt. Den kreativa hockeyn kommer at få stå tillbaka för hockey som inriktar sig på dumpa puck så fort som möjligt. Det öppna spelet i JVM beror mycket på att junisarna inte är lika taktiskt skärpta. De kör på mycket mer utan att tänka på bakåt. Det syntes tydligt när backarna spelade upp. Det var indianare gång på gång. Men jag är lite inne på att testa kanske en säsong så får vi se...

Börja spela idag och få 320% i välkomst bonus!

I tisdags varslade lastbilstillverkaren Volvo 1.620 personer i Sverige; 1.020 på lastvagnar och 600 på Powertrain. Med de övriga varsel som lagts sedan hösten 2008 riskerar totalt 5.690 att förlora sina jobb. Trots tusentals varslade väntas Volvos vd Leif Johansson få miljonbonus för 2008. Totalt rör det sig om drygt 18 miljoner kronor.

Det där ser inte bra ut även om det är "intjänade" pengar. Han borde göra som SAS vd sänka lönen eller i varje fall avstå bonusen för att inte underminera sin ställning. Det skulle också tyda på bra förbild att avstå bonusen i dessa kristider. Om han inte gör det så undrar man varför Volvo lastvagnar skulle behöva hjälp från staten som han har tjatat om.

Volvo Personvagnar
halverar produktionstakten under januari och februari. Göteborgs-Posten uppger att produktionen kommer att uppgå till 5 000 bilar per månad. Under sportlovsveckan, vecka sju, tillverkas inga bilar.

Vill du ha gratis biobiljetter?

Pfizer, som är världens största läkemedelsbolag, kan komma att minska bolagets amerikanska säljstyrka med en tredjedel. Det skriver Bloomberg News.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Vi planerar för att vara lönsamma, uppgav Dick Komiyama, Sony Ericssons vd, vid fredagens rapportkonferens. Han underströk att den första halvan av året kommer att vara mest negativ, men att en ljusning för lönsamheten kommer att märkas under andra halvan och i synnerhet mot slutet av året och det fjärde kvartalet. En tidig insats från företaget, med omstruktureringar och omorganisation kommer att hjälpa upp lönsamheten under året, tillsammans med nya produkter och förbättrar produktportföljen, uppgav han.


AC Milan uppges ha berett vägen för en eventuell övergång för superstjärnan Kaká till Manchester City. Enligt Daily Mail har klubbledningen gett brasilianaren tillåtelse att diskutera villkoren för ett klubbyte. Beskedet skapade snabbt en storm av vädjanden från Milans fans som inte vill se Kaká försvinna. Och kaptenen Paolo Maldini stämmer in i att det vore allvarligt för klubben ifall Kaká slutade. Beslutet ligger hos klubben men jag måste understryka att Kaká är extremt viktig för oss och om han slutar skulle det vara mycket negativt. Enligt The Sun har City nu dessutom höjt sitt bud till totalt nära tre miljarder kronor: 1,3 miljarder till AC Milan, 1,3 miljarder till Kaká och 325 miljoner för att täcka avgifter till mäklare och agenter.Se Dagens Spel av mig: Riggad omröstning fällde

Läs Dagens Inlägg:

Godnatt Linda
8,9,10 and KO!
Sexchocken?
En sedel på 100 biljoner...
Älskad och hatad
Riggad omröstning fällde
Ofattbar hysteri
Monstruöst bud
Stjärten dallrade riktigt bra...
Skandalläge?
Nattens brutala uppvaknande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!