Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

fredag 16 januari 2009

Skandalläge?

Demokrater i USA:s representanthus presenterade på torsdagen detaljer i ett stimulanspaket på 825 miljarder dollar för att bekämpa "en kris som inte setts sedan den stora depressionen". En del av de största utgifterna kommer att gå direkt till delstaterna, med 90 miljarder dollar för att öka den federala delen av Medicaid-utbetalningar och ytterligare 79 miljarder dollar för att hjälpa delstaterna att undvika nedskärningar inom skolsystemet och andra tjänster. Ytterligare 43 miljarder dollar föreslås gå till förbättringar av transportsystemet, vilket är mindre än många räknat med. Planen inkluderar också Barack Obamas "Making Work Pay", att det ska löna sig att arbeta, med skattesänkningar på 500 dollar per arbetare och 1.000 dollar för par. Detta beräknas kosta omkring 140 miljarder dollar. Fler ska få tillgång till programmet med skattesänkningar för fattiga arbetare med barn.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Det gjordes två drömmål i elitserien igår. Först Linsu Ormark mot Timrå som med klubban mellan benen och pucken bakom ryggen(!) sprättade upp pucken i krysset bakom Backlund. Kanske var det årets mål... Mattias Tedenby dribblade upp slovarena i JVM på läktaren, igår drabbades Linköping av något liknande, Tedenby dribblade bort Linköpingsförsvaret och sprättade upp pucken bakom Linköpingskeepern. Tedenby har en teknik som är en syn för gudarna måste man säga...


Minst sex kunder har köpt resor för uppemot 80.000 kronor vardera via ett reseföretaget på internet. Nu har en 52-årig man som står bakom företaget anhållits misstänkt för bedrägeri, skriver Norra Västerbotten. Betalning har skett via kort eller på annat sätt. Dock inte med direktkontakt, säger Lars Persson, chef för utredningsenheten vid Skellefteåpolisen.

Svensk-japanska mobiltelefontillverkaren Sony Ericsson rapporterar ett resultat före skatt på minus 261 miljoner euro för det fjärde kvartalet (501). Analytikernas förväntningar låg på ett resultat före skatt på -124 miljoner euro, inklusive omstruktureringskostnader på 104 miljoner euro, enligt en sammanställning från SME Direkt. Omsättningen landade på 2.914 miljoner euro (3.771), här var 2.896 miljoner euro väntade enligt SME Direkt. Sony Ericsson sänker sin prognos för den globala mobiltelefonmarknaden 2008 och räknar nu med att den totala försäljningen ökade med 6 procent till 1 190 miljoner enheter. Tidigare har bolaget räknat med en tillväxt på 10 procent.

Vill du ha gratis biobiljetter?

Börsveckan i Asien fick en positiv avslutning, med stöd av den senaste gigantiska bankräddningen i USA. Tokyobörsen steg redan tidigare under dagen, men fick ytterligare fart efter beskedet om att USA:s regering räddar Bank of America genom ett kapitaltillskott på över 160 miljarder kronor. Nikkei 225-index steg med 2,6 procent och det bredare Topixindex gick upp med 2,8 procent. Till det goda börshumöret bidrog även yenens försvagning mot dollarn, som lyfte exportbolagen. Även i Seoul gladdes investerarna åt bankräddningen och Kospi-index steg med 2,2 procent. I Shanghai var omsättningen den största på över en månad och Kompositindex gick upp med 2,0 procent. I Hongkong var humöret mer dämpat och Hang Seng-index hade strax efter klockan åtta svensk tid stigit med marginella 0,1 procent. Taiwanbörsens Weighted Index steg med 0,8 procent. Singapores Straits Times-index hade på morgonen gått upp med 1,3 procent och Bombaybörsens Sensex hade klättrat 2,2 procent.Forwardsstjärnan Brendan Shanahan gör comeback i NHL. Nygammal klubbadress blir New Jersey Devils där han inledde sin NHL-karriär.

När Morgan ”Mojje” Johansson tvingades lämna Let's dance fick Niclas Wahlgren kliva in i hans ställe. Ett spelbolag ger nio gånger pengarna på att Wahlgren vinner hela tävlingen. Han har inte den busiga charm som förde ”Mojje” till programmet, säger Anders Sims på Paf.

Det var det jag sa igår att Niclas ligger pyrt till och det finns stor risk att han kommer att åka ut först. Spelbolagen är inte nådiga mot honom. Jämför spelbolagen på nätet


Laila Bagge, 36, har tagit professionella danslektioner innan ”Let’s dance”. Nu påstår flera konkurrenter att hon har en fördel gentemot dem. Vi dansar i två olika divisioner. De som kan dansa och vi som inte kan, säger Hasse Aro, 51.

Trots hennes "fuskeri" kommer hon inte att vinna Lets Dance, hon har inte charmen för att beveka svenska folket, det visa också oddsen.

Gula tänder? - Vi har lösningen!

Djurgårdens och Örgrytes fotbollsstyrelser får gräva i kassakistan för att hitta pengar att betala skattesmällar i miljonklassen. Enligt skatteverket ska både Djurgården och Örgryte betala 2 miljoner kronor i uteblivna skatter. I Djurgårdens fall gäller tvisten om utbetalda övergångsbonusar, så kallade sign-on-bonusar, på knappt 12 miljoner kronor ska klassas som förskottslön eller en engångskostnad. Vi kommer att överklaga delar av skatteverkets beslut, säger bolagets vd Alf Johansson. Djurgårdens Elitfotboll AB vill se utgifterna som engångskostnader, medan skatteverket ser det som lön som är förskottsbetald. Denna lön ska tas upp som en kostnad löpande över kontraktstiden och inte vid ett tillfälle, som skett.

Låna pengar via SMS. Pengarna inom 10 minuter.

Kalmar släpper två av sina brassar – men kan värva en nygammal. Daniel Mendes vill lämna AIK och känner sig väldigt sugen på att flytta till Småland. Han har hållit till i Solna de två senaste säsongerna men tycker att den täta konkurrens som råder gör det lämpligt för honom att söka sig bort.


Irlands regering meddelade på torsdagen att den kommer att förstatliga Anglo Irish Bank. I uttalandet uppgavs att det inte räcker med att pumpa in skattemedel för att rädda banken. Problemen beror inte enbart på den globala finanskrisen utan även en låneskandal som i fjol tvingade Anglo Irish styrelseordförande och vd att avgå.


Robin Söderling förlorade semifinalen i Aucklands ATP-turnering i tennis. Den toppseedade argentinaren Juan Martin del Potro slog den tredjeseedade svensken med 6-4, 6-3.

Söker du läckra glasögon


SBAB sänker räntorna på bolån med bindningstider från tre månader till två år med 0,05-0,10 procentenheter. Den ettåriga räntan blir 3,23 procent och den tvååriga 3,40 procent. Tremånadersräntan blir 3,29 procent. Sänkningen omfattar även SBAB:s samarbetspartners Ica-banken, Ikanobanken, GE Money Bank, Nordnet Bank, Salus Ansvar och Bank 2. Länsförsäkringar sänker flertalet boräntor med 0,05-0,20 procentenheter. Ett tvåårigt lån får en ränta på 3,45 procent och ett femårigt lån en ränta på 4,35 procent. Tremånadersräntan blir 3,25 procent.


Många arbetslösa som säger till Arbetsförmedlingen att de sökt jobb ljuger i själva verket. Det visar stickprovskontroller som Arbetsförmedlingen gjort på sex platser i södra Sverige. Mellan 20 och 25 procent av de kontrollerade sökte inte det jobb de påstod sig ha sökt. Kontrollerna som gjordes sista kvartalet förra året bekräftar en forskningsrapport från i våras, som kom fram till att 25 procent av dem som uppger att de sökt jobb inte har gjort det. För att ha rätt till a-kassa ska man söka jobb som Arbetsförmedlingen anvisar. Den som lämnar felaktiga uppgifter riskerar sänkt eller indragen a-kassa.


Se Dagens Spel av mig: Riggad omröstning fällde

Läs Dagens Inlägg:

Godnatt Linda
8,9,10 and KO!
Sexchocken?
En sedel på 100 biljoner...
Älskad och hatad
Riggad omröstning fällde
Ofattbar hysteri
Monstruöst bud
Stjärten dallrade riktigt bra...
Skandalläge?
Nattens brutala uppvaknande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!