Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 12 januari 2009

Vampyrer känner skräck för det eviga

Teliasonera varslade på måndagen 1.200 anställda i Sverige om uppsägning. Varslen är en del av de effektiviseringsåtgärder som aviserades i februari 2008. Teliasonera upprepar bedömningen att åtgärderna totalt ska ge upphov till omstruktureringskostnader på mindre än 3 miljarder kronor, varav drygt hälften 2008, som tidigare rapporterat. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det är nästan som att man ska hänga på trenden med mycket varsel. Det här hade kunnat skötas på ett annat sätt", säger Janne Rudén, förbundsordförande i Seko.
Varslet i sig kom inte som något nyhet för Seko. Däremot är Rudén förvånad över att det kommer just nu och i vilken form det kom. "Man skulle ha kunnat ta det mer pö om pö", säger Rudén till TT. Telia Soneras varsel berör i huvudsak de anställda inom bredbandsverksamheten. Enligt kommunikationsdirektör Cecilia Edström berörs cirka 1.000 av 5.700 anställda inom den svenska bredbandsverksamheten av varslet.

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's sätter Spaniens långsiktiga kreditbetyg på bevakning med negativa utsikter. Kreditbetyget AAA behålls. Det rapporterar Bloomberg News på måndagen.


Stockholmsbörsen backade på måndagen, främst på grund av en svag utveckling för storbankerna. Även verkstadsbolagen tyngde, med Alfa Laval i fokus efter en färsk vinstvarning. Folk är livrädda för rapporterna för det fjärde kvartalet och idag har vi fått ytterligare vinstvarningar, dels från Alfa Laval och dels från Kennametal. Det visar att en massa negativa nyheter väntar under rapportperioden. Bolagen kommer heller inte att kunna ge några positiva prognoser eftersom de inte vet hur framtiden ser ut, sade en mäklarchef och fortsatte: Vi såg under den senaste tidens återhämtning att marknaden inte vill ta till sig negativa nyheter. Men det har verkligen upphört de senaste dagarna. Börsen har vaknat upp nu och insett att den här lågkonjunkturen blir ännu värre och mer varaktig än man hade räknat med, sade han.Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idagBara tre av Sveriges tio bäst betalda generaldirektörer är kvinnor. Men två av dem tillträdde förra året, och kvalade direkt in på tio-i-topplistan. Högst lön får i dag Vägverkets månårige generaldirektör Ingemar Skogö, med en månadslön på 135.000 kronor. I genomsnitt får kvinnorna 12.000 kronor mindre i lön jämfört med sina manliga chefskollegor. Genomsnittslönen för kvinnorna ligger på drygt 100.430 kronor i månaden, för männen på 112.700.

Vill du ha gratis biobiljetter?

Vampyrskräck, gruppdynamik eller eviga ögonblick? Årets Guldbaggegala är mer oviss än någonsin. Jan Troell, Tomas Alfredson och Ruben Östlund dominerar galan totalt. De tre kandidaterna har alla haft premiär under hösten med en månads mellanrum. Alfredsons "Låt den rätte komma in" leder publikkampen med 136.000 besökare hittills, medan Troells "Maria Larssons eviga ögonblick" setts av 109.000 besökare. Under den dryga månad som Östlunds "De ofrivilliga" varit ute på biosalongerna har filmen samlat 31.000 biobesökare. Vem är oddsfavorit att vinna en guldbagge ikväll? Hitta de bästa oddsen

Guldbaggegalan går av stapeln kl 20.00 i kväll på Cirkus i Stockholm och direktsänds även av SVT. Bakom programledar-rodret i år står Johan Glans, med komikerkollegan Björn Gustafsson som sidekick.

De åtta högst rankade europeiska utespelarna inför sommarens NHL-draft är svenskar - och i topp i Europa finns fortfarande Victor Hedman. Tvåa är Magnus Pääjärvi Svensson, 17-åringen som kanske var den största svenska överraskningen i junior-VM. Därefter kommer Djurgårdens Jacob Josefson, Skellefteåduon David Rundblad och Tim Erixon, Färjestads Marcus Johansson samt Carl Klingberg, Frölunda, och Leksands Oliver Ekman-Larsson, två spelare som inte fanns med i den svenska JVM-truppen.

Svensk hockey ser ut att ha kommit ur den svacka som var för några år sedan. Nu får vi hoppas att junisarna kan utvecklas till toppspelare på seniornivå så ska det kunna bli många bra hockeyår framöver...

Sveriges olympiska kommitté drar IOK, den internationella olympiska kommittén inför Cas, idrottens internationella skiljedomstol. Förhandlingarna startar 9.30 på tisdagsförmiddagen. När domen sedan kommer från Cas vet man inte. Cas har förlängt den period som målet måste avgöras inom och det mesta tyder på att dess beslut dröjer. Cas har meddelat att man har fram till den 11 februari på sig, säger Stefan Lindeberg, ordförande i Sveriges olympiska kommitté, SOK.

Den ryska rubeln kan komma att försvagas med upp till 16 procent mot dollarn denna månad när centralbanken ökar takten i devalveringen för att avskräcka spekulanter.
Den bedömningen gör analytiker vid den ryska investmentbanken Renaissance Capital, enligt Bloomberg News.

Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Äntligen någon som tar fajten!
Hanterar det med Glans!
Vampyrer känner skräck för det eviga
Jänkarna är inte lika kaxiga nu...
Vulgo Snövit dansar loss
Motlut likt Mount Everest
Allvarligare att visa ena tutten...
Besvikelse som får upprättelse i år?
Brajja
Maxi(mal) tur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!