Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 13 januari 2009

13 blev turtal...

Frölunda föll med 1-2 (0-0, 0-1, 1-1) mot Luleå i elitserien i ishockey i kväll. Det blev en tråkig och händelsefattig första period. Inget av lagen fick till något ordentligt spel. Rädslan för att göra egna misstag verkade vara stor. Luleås Mattias Modig var bara fem sekunder från att hålla nollan i bortamötet med Frölunda. I förlustmatchen mot Luleå skadade stjärncentern Jonas Nordquist ledbandet. Nu riskerar han att bli borta en längre tid. Hoppas att det inte är så allvarligt, säger tränaren Ulf Dahlén till Canal Plus efter 2–1-förlusten. Luleå gick om Frölunda i tabellens mittenskikt. Nu är det häng på toppen igen, fjärdeplats och fem poäng till ledarlaget Linköping.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

När bandy-VM kommande veckor spelas i Västerås finns inte en enda hemmaspelare med i landslaget. Det är första gången på 35 år ingen VSK-spelare finns med i VM-laget. Men för Michael Carlsson och de andra VSK-spelarna hägrar ett annat mål; komma tillbaka till Studenternas i mars när SM-finalen spelas. Västerås tar VM-paus med självförtroendet på topp efter 9-4-segern borta mot Sirius. Vi ville visa var skåpet ska stå, efter hemmaförlusten mot Sirius kände vi oss förnedrade, sade Michael Carlsson nöjt. Västerås satte full fart på Studenternas och matchuret hade inte ens tickat en minut innan första bollen satt. Västeråsarna var mer bestämda över hela plan, skapade fler målchanser, var mer effektiva och gjorde heller inte några misstag.

Västerås gör årets bästa match när jag satsar på Sirius, underbart! Starkt av Örebro att binna efter 13 förluster på raken, dessutom på bortaplan...

Pensionsbolaget SPP kommer inte att räkna upp pensionen för 40.000 pensionärer - trots fjolårets inflationschock. Bolaget har inte råd. SPP:s åtgärd berör de pensionärer som i sina avtal har så kallade förmånsbestämda pensioner. Dessa ska värdesäkras, det vill säga de ska höjas med inflationen, mätt som konsumentprisindex (KPI). Finanskrisen har under 2008 slagit mot tillgångarnas värde, men samtidigt har KPI stigit kraftigt. Eftersom tillgångarna gröpts ur kan inte SPP höja pensionerna i takt med KPI.

Hur många pensionsbolag är det som har kunnat leva upp till alla de fina reklamtrick som de har pumpat oss med under de goda åren? Det är skam att inte pensionsbolagen inflationssäkrar pensionerna.

Stefan Ridderwall skäms lite för att han är skadad igen. Det är väl ingeting att skämmas över om man inte har misskött uppvärmningen eller stretchingen. Skador kan ju drabba vem som helst.Borås tog tre poäng mot Oskarshamn och får lite luftrum i botten av tabellen tack vare 2–1-segern.

Borås har visat fin form den senaste tiden och verkar kunna lämna det värsta bottenträsket. Laget dominerade visst ganska klart mot Oskarshamn.


Det råder en avvaktan hos reklambyråernas kunder. Ännu är det få i reklambranschen som säger sig ha sett några konkreta effekter av lågkonjunkturen. Men alla är medvetna om att de kommer. Normalt sett sker det ett halvår senare vid konjunktursvängningar, efter att annonsörerna har satt sina budgetar och skrivit på avtal med mediebolagen inför kommande år. Avvaktan gör det svårt att sia om nedgångens verkningar. Pia Grahn Brikell, avgående vd för Sveriges Reklamförbund, uttrycker bekymmer för branschen. Men hon tror att de stora förändringarna kommer först till våren. Alla pratar om det, det finns en stor osäkerhet. Redan dystra tecken är att nyrekryteringen är satt på is. Men det kommer att bli varsel och vi kommer säkert att se en del konsolideringar. Jag tror att lågkonjunkturen kommer att drabba oss hårt. Den enda av de stora mediekanalerna som spås visa tillväxt i år är internet. Stora delar av de pengar som annars skulle sparats, läggs idag på nätet som i flera anseenden anses vara mer kostnadseffektivt än traditionella medier.

Även om man inte annonserar i traditionella medier måste man ha en vettig hemsida och man måste i viss mån jobba digitalt idag. Vinnarna i reklambranschen är de byråer som har kommit långt i sin digitala utveckling, säger Pia Grahn Brikell.


I bilklassen fortsätter Carlos Sainz, Spanien, att dominera Dakarrallyt. Den tidigare rallyvärldsmästaren var återigen snabbast och körde de nästan 50 milen på 5.32.55. I sammandraget skiljer det 27.31 minuter ner till tvåan Mark Miller, USA, som var trea på tisdagens etapp.
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

13 blev turtal...
Tradition att missa öppna mål...
Stringfillingar är ett måste för överlevnad...
Ara Abrahamian inför domstol
Ta en oskuld för 30 miljoner...
Rätt med sparken...
Maffian breder ut sig
Samurajhugg mot Japan
Den som väntar på någonting gott...
ROTen till något gott
Långt ringfinger = framgång
Homosexuell eller inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!