Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 19 januari 2009

Obamamania

Enligt Arbetsförmedlingen, AF, ökade antalet arbetslösa med 2.830 personer vecka 3 jämfört med veckan före och uppgick till 206.219. Det innebär en ökning med 37.264 jämfört med samma vecka året före. Antalet arbetssökande personer som har arbete med stöd ökade med 92 till 75.129 personer, vilket är 15.511 färre än i fjol. Sökande i program med aktivitetsstöd ökade med 1.411 till 84.489 personer, vilket är 24.432 fler än i fjol. Antalet sökande som fått arbete ökade med 1.498 personer till 10.202. Antalet nystartsjobb minskade med 12 till 15.744. Antalet nyanmälda platser till arbetsförmedlingarna ökade med 4.212 platser till 12.022.

Den svenska tillväxten bromsade in under 2008 och nedgången accelererade i slutet av året med en väntad nedgång i BNP under det fjärde kvartalet. Recessionen väntas fortsätta under det första halvåret 2009 med en svag återhämtning efter det. Under 2009 väntas BNP sjunka 1,4 procent för att växa med 1,2 procent under 2010. I höstprognosen ser EU-kommissionen en nolltillväxt (0,0) i år och en BNP-ökning på 1,8 procent 2010. EU-kommissionen skriver i prognosen att situationen på den svenska arbetsmarknaden har försämrats snabbt under de senaste månaderna och att antalet varsel stigit till de högsta nivåerna sedan krisen i början 1990-talet samtidigt som nyanmälda lediga platser fallit kraftigt. Sveriges inflationstakt, mätt som EU:s harmoniserade index för konsumentpriser (HIKP), väntas uppgå till 0,7 procent i år och 1,0 procent 2010. I höstprognosen spåddes inflationen bli 1,4 procent i år och 1,9 procent 2010.

Skydda din privatekonomi mot arbetslöshet!

Den värsta krisen sedan andra världskriget får EU-kommissionen att kraftigt revidera ned sin BNP-prognos för euroområdet för i år till negativ tillväxt på 1,9 procent från en liten positivt tillväxt på 0,1 procent i höstprognosen den 3 november. Nästa år återhämtar sig euroområdet och BNP stiger 0,4 procent, enligt kommissionens interimsprognos som presenterades på måndagen. I novemberprognosen spådde kommissionen en BNP-ökning på 0,9 procent.

Orsaken till det kraftiga fallet i år är intensifieringen av finanskrisen, den efterföljande nedgången i den globala produktionen och korrigeringar av husmarknaderna i vissa länder. Bilden för hela EU är densamma. Den ekonomiska nedgången i världen väntas vara bred med negativa spillovereffekter som alltmer påverkar tillväxtmarknaderna. Världens BNP-ökning väntas sakta in till 0,5 procent 2009 från 3,3 procent 2008. Återhämtningen inleds gradvis under andra halvåret och 2010 väntas världens tillväxt bli 2,75 procent.


Börsveckan inleder sitt andra nummer 2009 med att lägga vikt på osäkerheten på marknaden, och att spekulationer kring kurserna därför är riskabelt. Trots att Securitas valde att knoppa av kontanthanteringsverksamheten Loomis ser Börsveckan positivt på Loomis. Ledningen har jobbat hårt för att reda ut problemen som bolaget haft. Loomis ligger på en helt annan detaljnivå på uppföljningen av verksamheten och har nu en bättre intern kontroll, skriver Börsveckan på måndagen. Börsveckan är mer försiktig till Kappahl, detta trots att aktien handlas till p/e 6. Tidskriften vill se en mer balanserad expansionsstrategi och en till rapport i linje med förväntningarna.

För Höganäs verkar ett svagt bokslut vara inprisat i kursen, vilket ger låg placeringsrisk. Vidare anser Börsveckan att Höganäs är en typisk uppköpskandidat, mycket på grund av huvudägarens bortgång tidigt i januari. På grund av en överdriven oro för skuldsättningen av Meda anser Börsveckan att det finns ett köpläge i aktien. Medas produkter följer andra cykler än konjunkturen, men har dock påverkats av oro och finanskris. Efter de senaste förvärven är Meda inne i en konsolideringsfas vilket kan ge en marginaluppgång. Detta tillsammans med ökad riskaptit gör att Börsveckan rekommenderar Köp. För spekulativa placerare finns det köpläge i Aktiv Kapital. Låntagarna har sämre betalningsförmåga, men vid en diskontering av detta tillsammans med en gynnsam förvärvssituation anser Börsveckan att det finns spekulativt köpläge.

Axier.SE - Nya analyser varje dag, följ utvecklingen av OMX, Ericsson, H&M, ABB mfl. Analyserna kommer innan handeln öppnar för dagen.

Porsches bud på Scania går knappast igenom. Däremot kan Porsches erbjudande bli ett "golv" för aktien framöver. Det säger Pia Gripenberg, DN:s börskrönikör. Budet är lägre än vad Scaniaaktien stängde på i fredags och därmed går det knappast igenom. Emellertid kan det hända att Scania-aktien sjunker framöver och då blir budet som ett slags "golv". Under kursen 68:25 för A-aktierna och 67:10 för B-aktierna kommer Scania knappast att sjunka de närmaste veckorna. För den aktieägare som befarar att kursen kommer att sjunka under den nivån när budtiden löper ut, den 10 februari, kan det möjligen vara intressant att sälja. För den som vill sälja är det just nu bättre att göra det direkt över börsen, där Scania handlas över budnivån.

Budet kan ses som om Porsche ger alla Scaniaägare en säljoption, alltså rätten att sälja sina Scaniaaktier till Porsche. Och även om budet idag ligger under Scaniakursen har denna säljoption ett värde som idag uppgår till drygt 1 krona räknat på att budet lever kvar i knappt en månad och att volatiliteten på aktiemarknaden har stigit den senaste månaden.


Gula tänder? - Vi har lösningen!

Utgångsläget är starkt för Barack Obama när han som president tar över ekonomistafettpinnen imorgon. Han kan redan räkna in två segrar som ger honom 1175 miljarder dollar och stödet för jobbskapande åtgärder är starkt i allmänheten – men det betyder inte att slaget är vunnet. Obamas planer ska ju betalas med skattemedel eller, med andra ord, ökade underskott. Obama påpekade själv att landet får räkna med ett minus på över 1000 miljarder dollar inom överskådlig tid, även om det från Obamas håll framhålls att en del i paketet ska räknas som lönsamma investeringar i bättre vägar, energisparande, skolor och liknande. Vi är alla keynesianer nu, lyder ett annat talesätt i dessa dagar. En hel del tvivel hörs om huruvida en dylik nutida form av keynesianism är bästa sättet komma till rätta med problem som orsakats av it-, aktie- och husbubblor i kombination med överkonsumtion. Andra säger att det är för lite, oavsett den dryga nota som så småningom måste betalas i ett land med konstant ovilja att betala skatter och avstå från förmåner. Effekterna av paketet lär heller inte märkas förrän tidigast i slutet av året.

Trots vargavinter är gatufesten redan i full gång i Washington inför tisdagens maktskifte i USA. Barack Obama fanns på söndagskvällen på plats vid Lincoln Memorial för ett heldagsevenemang med stjärnor som Beyoncé, Bruce Springsteen och Tiger Woods. Firandet inleddes i lördags, då Obama med sällskap åkte klassisk Pullman-vagn från 1930-talet den 22 mil långa tågrutten Philadelphia–Washington. Resan var inspirerad av den legendariske företrädaren Abraham Lincolns flera veckor långa järnvägsresa till presidentinstallationen 1861. Vad som behövs är en ny självständighetsdeklaration. Inte bara för vårt land, utan i våra egna liv och våra egna hjärtan, sade Obama till 35 000 åhörare i centrala Baltimore, en av stationerna på vägen.

Den kenyanska byn Kogelo där Barack Obamas pappa föddes är på väg att bli landets stora turistmål. Sedan valsegern har en strid ström av turister sökt sig till den lilla bergsbyn inte långt från Victoriasjön. Besökarna är både amerikanska Obamafans som vill besöka den nye presidentens förfädersmarker och stolta kenyaner som vill se platsen där den häpnadsväckande resan började. Marknadsföringen har redan börjat, både i USA och i andra delar av världen. Cirka 300 turister besöker byn varje dag, en siffra som tros stiga ordentligt när högsäsongen börjar i vår. Ett besök i Kogelo ingår också i flera paketresor och många hoppas att den nya trenden ska rädda landets turism. Våldsamheterna i samband med valet för ett år sedan var ett svårt bakslag för turismen.

Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Jonas Källman går en hjärnornas kamp med spanske målvakten. Men Jonas Larholm vet redan hur han ska psyka ner den spanske superstjärnan Iker Romero. Han är emotionellt instabil. Jag ska hetsa honom ur balans, säger Larholm. Iker är vidskeplig och emotionellt instabil, ibland är det till hans fördel, ibland till nackdel, säger Larholm.

Du får trashtalka en hel del Larholm för det kommer att bli svårt ikväll...

Andreas Palicka storspelade i VM-debuten.. Men ikväll petas han. Det blir Johan eller Per, säger Ola Lindgren. Klart man vill stå, men vi köper rotationssystemet, säger Palicka.

Lukas Karlssons missar definitivt kvällens match mot Spanien. Men han är inte avskriven från VM ännu. Skadan kunde varit värre, säger läkaren Ulf Sigurdsson. Men en magnetröntgen får visa mer, säger Ulf. Förkylde Magnus Jernemyr är på bättringsvägen men inte aktuell i kväll.

Har axel gått ur led rekomenderar man inte någon att spela på några veckor så jag skulle bli mycket överraskad om han spelar något mer. Han måste ju träna upp musklerna rund axelleden.

Allt talar för att Jonas Larholm går in i mitten och ersätter skadade Lukas Karlsson i måndagens VM-match mot Spanien. Och han kan få avlastning av Dalibor Doder. Jag hoppas jag kan spela. Jag känner mig i varje fall bättre, säger Doder efter måndagsförmiddagens lätta träning på matcharenan i Split.

Dalibor behövs för framtida matcher, men den här matchen är ju viktig om man har tänkt sig att gå vidare till en eventuell semifinal. Risken finns annars att Sverige annars står på noll poäng när fas två inleds och då är det redan kört. Kommer Sverige att vinna? Oddsen talar sitt tydliga språk...Hitta de bästa oddsen


Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner

Turkiska Cukorova Group har kommit överens med finansmyndigheten i Turkiet om en återbetalningsplan på 398 miljoner dollar av bolagets skulder. Cukorova kommer att använda aktier i Turkcell Iletisim Hizmetleri som säkerhet för återbetalningen, framgår det. Det skriver tidningen Star på måndagen, rapporterar Bloomberg News. Cukurova äger 14 procent av aktierna i Turkiets största mobiloperatör Turkcell, och kontrollerar med dessa aktier mobiloperatören. Teliasonera kontrollerar direkt och indirekt 37 procent av aktierna i Turkcell.


Selected Gadgets - MrGizmo.se


Greklands centralbankschef George Provopoulos ser begränsningar i ECB:s utrymme att sänka styrräntan ytterligare. George Provopoulos sade att den räntesänkning som ECB gjorde den 15 januari gjordes med utgångspunkt från antagande om ytterligare ekonomisk inbromsning framöver. Han utesluter visserligen inte ytterligare räntesänkningar, men påpekade att vid någon punkt måste ECB:s räntesänkningar bli mindre än på senare tid. George Provopoulos sade att en ekonomisk återhämtning kan komma att inledas mot slutet av året, och inflationen väntas vända upp efter bottennoteringar i sommar. Det sade han i en intervju med Bloomberg News.Läs Dagens Inlägg:

Kalla(r) sig numer Jerringprissegrare...
Otroligt Doderbra!
Snart har du ett chip i armen...
Porrkungens strid i rätten
Obamamania
Två helt sanna norgehistorier...
Snart kommer den största boomen i världshistorien!
Zlatan knäckt av ryttare...
Tv har blivit amatörernas afton

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!