Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 19 januari 2009

Zlatan knäckt av ryttare...

Enligt den tyska tidningen Die Welt, som citerar "informerade källor", kommer EU-kommissionen på måndagen att göra bedömningen att BNP hamnar på minus 2 procent i år. EU-kommissionen tros på måndagen kraftigt skriva ner prognosen för tillväxt i unionen. 2009 väntas bli mycket värre än befarat och EU:s finansministrar samlas på måndagen och tisdagen för att diskutera om de europeiska regeringarna gör tillräckligt för att bekämpa krisen. Enligt Die Welt förbereder EU ytterligare åtgärder avsedda att få fart på ekonomin. Kommissionens chef José Manuel Barroso väntas senast i mars ha presenterat åtgärderna som kan komma att antas vid EU-toppmötet i mitten på mars. Die Welt skriver att det nya krispaketet kan handla om att "lätta på bördor som tynger företag" och sådant som att de lättare ska kunna få kontrakt från stat, kommuner och landsting. En särskild "kreditmekanism" diskuteras också liksom lättnader i krav på att företagen ska leverera statistik till myndigheter.


Gula tänder? - Vi har lösningen!

Tyska Porsche lägger bud på lastbilstillverkaren Scania, enligt ett pressmeddelande. Budet är ett så kallat budpliktsbud eftersom Porsche genom ägandet i Volkswagen kommit att äga en så stor andel i Scania. Porsche bjuder 68:52 kronor per A-aktie och 67:10 kronor per B-aktie. Totalt är budet värt 31,6 miljarder kronor. Porsche kontrollerar 50,76 procent av rösterna i Volkswagen. Och det faktum att VW kontrollerar 69,5 procent av rösterna i Scania gör att Porsche enligt lagen är skyldigt att lägga ett bud på samtliga aktier i Scania. Budet kommer att finansieras med egna pengar, enligt Porsche.


Övervikt ? Vi söker 20 personer som vill tappa all sin övervikt.

Börspilarna pekade mestadels uppåt på Asiens börser under måndagen. Tokyobörsens ledande Nikkei 225-index hade vid stängning stigit med 0,3 procent till 8 256. Förhoppningar om stora stödpaket för den amerikanska ekonomin lyfte, medan oro för den kommande rapportsäsongen dämpade humöret. Det bredare Topix-indexet stängde på oförändrad nivå. Hongkongbörsens Hang Seng-indexet hade på morgonen svensk tid sjunkit med 0,6 procent. Bombay-börsens Sensex handlades på oförändrad nivå liksom Taiwans Weighted Index. Shanghai-börsens Kompositindex hade vid halv åtta-tiden på morgonen ökat med 1,4 procent. Sydkoreas Kospi-index stängde 1,4 procent högre medan Singapores Straits Time-index låg på plus 0,2 procent. Handeln var dock lugn och rörelserna dämpade då USA-marknaden håller stängt på måndagen för firande av Martin Luther King Day.Servekanonen Robert Kendrick dundrade in 20 äss mot Robin Söderling. Men det var svensken som fick sista ordet. 24-åringen från Tibro var mycket lättad efter att ha vunnit öppningsmatchen i Australian Open med 5-7, 6-4, 6-4, 7-5. Jag var lite nervös i början. Ja, jag ville nästan för mycket. Då blir jag lätt stillastående. Samtidigt servade han sjukt bra. Jag lärde mig inte att läsa hans serve på hela matchen, säger Söderling till sportbladet.se. I den andra omgången väntar Marcos Baghdatis. Cyprioten tog sig 2006 till final i Australian Open och vann i natt i tre raka set över fransmannen Julien Benneteau. Det blir tufft. Han är en vass spelare och har tidigare spelat otroligt bra i Australien, men hans spelstil passar mig hyfsat. Jag har vunnit mot honom flera gånger, säger Robin Söderling.

Björn Rehnquist, rankad 190 i världen, mötte däremot för hårt motstånd i form av den forne världsettan Andy Roddick. Amerikanen, i dag rankad åtta i världen, vann matchen enkelt i tre raka set (6-0, 6-2, 6-2).

Andy Murray nämns plötsligt som favorit i årets första Grand Slam-turnering, Australian Open. Världsfyran har vunnit sex av sina sju senaste matcher mot världstvåan Roger Federer. Han har visserligen inga utpräglade vinnarslag men saknar också direkta svagheter. Han är bra på allting, servar stabilt och rör sig föredömligt över hela banan. Det är en Mats Wilander 2009. Murray har minusstatistik mot både världsettan Nadal och världstrean Djokovic, men han har vunnit sina två senaste matcher mot både spanjoren och serben.


Budson - Öresauktioner och Lägsta budet auktioner


Skogskoncernen Stora Ensos resultatet under fjärde kvartalet har påverkats påtagligt negativt av produktionsbegränsningar och nedskrivningar av varulager på virke, enligt ett pressmeddelande. Resultatet under fjärde kvartalet kommer att påverkas negativt med ungefär 670 miljoner euro till följd av nedskrivningar, enligt preliminära beräkningar. Bolaget skriver också att avsättningar gjorda för fjärde kvartalet 2008, främst relaterade till redan aviserade omstruktureringar, kommer totalt uppgå till cirka 98 miljoner euro, varav omkring hälften kommer att vara kassapåverkande under 2009. Som en följd av den klena efterfrågan kommer bolaget att anpassa produktionen. Företagsledningen kommer därför att inleda förhandlingar med facket om tillfälliga permitteringar som kan komma att beröra över 5 000 anställda i Finland.

Skydda din privatekonomi mot arbetslöshet!

Daniel Nannskog, 34, är aktuell för VM-kvalet mot Portugal enligt förbundskaptenerna. När truppen till januariturnén presenterades i december fanns inte Daniel Nannskog med. Han har gjort väldigt bra ifrån sig i Norge och har funnits med precis bakom en längre tid. I och med att någon eller några är borta kommer han naturligtvis närmre en plats i den truppen, säger Lars Lagerbäck till sportbladet.se. Daniel Nannskog håller med om att det svänger fort. Jag känner att jag har en riktig chans om jag gör bra ifrån mig. Läget är ju som det är. Det gäller för mig att ta vara på den här chansen. Sedan är det synd att det är januari, jag brukar vara en slowstarter. Men jag ska försöka visa att jag har klass i rörelserna och de rätta mönstren i löpningarna. Och förhoppningsvis sätta dit någon balja. Daniel Nannskog som troligen stannar i Stabaeck. Vi är väldigt nära. Det är små detaljer som ska på plats. Men det ser ut att gå mot ett nytt treårskontrakt med Stabaeck.

Det ser riktigt mörkt ut på forwardssidan för Sverige. Det gäller nu och i framtiden. Marcus Berg måste blomma ut ordentligt och gärna även Ola Toivonen. Robin Söder får vi hoppas forsätter utvecklas till någonting stort.

Samuel Holmén avstod landslagets första träning i USA. En stukad fot gjorde att Holmén fick sitta bredvid och titta på. Foten stukade han för en vecka sedan under ett träningsläger med klubblaget Bröndby på Kanarieöarna. Även Daniel Andersson satt bredvid. Jag har varit förkyld och kände mig hängig på planet. Men jag kör i morgon, säger Daniel.

Selected Gadgets - MrGizmo.se

Här är röstchocken som kan knäcka Zlatan Ibrahimovic i kväll. Rolf-Göran Bengtsson har kuppats förbi fotbollsstjärnan i slaget om Jerringpriset. Svenska Ridsportförbundet har drivit en intensiv kampanj för sina medlemmar och till och med annonserat i tidningar för att få så många som möjligt att rösta på Rolf-Göran Bengtsson. Det erkänner nu Lotta Amnestål som är informationschef på Ridportförbundet. Vi har en annons på vår hemsida och har haft en i vår medlemstidning Tidningen Ridsport. Även Hästmagazinet har använt samma annons. Det är inte så att vi vridit om armen på våra medlemmar och krävt att de ska rösta 14 gånger var – det är dags att en ryttare tar hem priset nu! Enligt uppgifter till Sportbladet har annonserna haft en explosionsartad genomslagskraft. Radiosporten, som instiftat priset, har mejlbombats och pepprats med telefonsamtal från Bengtsson-anhängare.

Vi är inte för den typen av kampanj, säger ordföranden Lars-Åke Lagrell. Vi tycker att det ska gå till på naturlig väg och att folk ska välja den person som känns bäst för dem. Det finns ingen anledning för oss att ligga på och försöka påverka dem.

Vilken storm i ett vattenglas. Jag kan hålla med om att en ryttare borde få priset, de har verkligen inte fått den uppskattning som de egentligen borde fått. Jag är totalt ointresserad av hästsport, men trots allt är det en av våra största sporter, men det märks inte i media eller i sk omröstningar. Annars kan jag tycka att Anja Pärson borde få Jerringpriset.Läs Dagens Inlägg:

Kalla(r) sig numer Jerringprissegrare...
Otroligt Doderbra!
Snart har du ett chip i armen...
Porrkungens strid i rätten
Obamamania
Två helt sanna norgehistorier...
Snart kommer den största boomen i världshistorien!
Zlatan knäckt av ryttare...
Tv har blivit amatörernas afton

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!