Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 12 januari 2009

Besvikelse som får upprättelse i år?

Svenskarna ser ljusare på börsen. Inte sedan april 2007 har så många trott att kurserna kommer att gå upp det närmaste halvåret, enligt nya siffror. Det ser ut att vara ett trendbrott, konstaterar Alessandro Svensson på JP Morgan som gjort undersökningen. I december 2008 trodde 47 procent av de tillfrågade att det var troligt eller mycket troligt att börsen skulle gå upp under det närmaste halvåret. Motsvarande siffra kvartalet innan var 36 procent.

Det kan finnas fog för svenskarnas börsoptimism. Det säger Esbjörn Lundevall, analyschef på SEB, men samtidigt varnar han för att aktiekurserna kan fortsätta ner en bit till.

Tala om att ha både skärp och hängslen vid en sådan analys. Han har ju inte sagt någonting. Det kan gå upp men även ned har han sagt. Det är ingen analys...Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag


Globaliseringen gör inte att jobben försvinner från Sverige, men däremot att arbetsmarknaden måste bli mer flexibel. Det kan underlättas genom att alla som sägs upp får ett avgångsbidrag via en allmän försäkring. Det anser Lars Calmfors, professor i nationalekonomi.


Fysikern Alex Wissner-Gross vid Harward University har räknat ut "Google-effekten", rapporterar BBC. Han har kommit fram till att två sökningar motsvarar lika mycket energi som det går åt för att koka upp en kopp vatten i en tekokare. Koldioxidutsläppen kommer från dataterminaler och datacentra som Google driver på olika platser i världen. En sökning genererar utsläpp på cirka 7 gram koldioxid, medan en en tekokare ger cirka 15 gram koldioxid, uppger BBC. Det kanske inte låter så farligt, men varje dag estimeras jordens befolkning göra 200 miljoner sökningar på internet. Google anses vara en effektiv sökmotor som ger snabba resultat, men Alex Wissner-Gross säger att den använder flera databanker samtidigt, vilket leder till en högre produktion av koldioxid än vissa konkurrenter.

Google använder stora datacenter runtom i världen som drar en hel del energi. En Google-sökning ger en påvisbar effekt på miljön, säger han till Sunday Times. John Buckley, chef vid brittiska carbonfootprint.com, orsakar en Google-sökning ett koldioxidutsläpp på mellan 1 och 10 gram beroende på om man måste starta sin dator först eller inte. Att låta datorn stå på genererar enligt honom mellan 40 och 80 gram koldioxid i timmen, skriver Sunday Times. Chris Goodall som har skrivit "Ten Technologies to Save the Planet", uppskattar koldioxidutsläppen vid en Google-sökning till mellan 7 och 10 gram. Alex Wissner-Grosss beräkningar visar att vi bidrar med 0,02 gram i koldioxidutsläpp för varje sekund vi är uppkopplade på nätet. I en annan nyligen publicerad studie har man kommit fram till att den globala IT-sektorn genererar lika stora mängder växthusgaser som världens alla flygresor släpper ut totalt, skriver BBC.
I sitt nya program ”Ekwall synar” intervjuar TV 4-profilen en rad svenska idrottsstjärnor. I kvällens program är det simmaren Emma Igelström, 28, som frågas ut av Ekwall. Men samtidigt avslöjar han själv en, för honom, pinsam hemlighet. Jag kan inte simma.

Volkswagen Group Sverige levererade 65 800 bilar under förra året. Det var en minskning med 5 procent jämfört med året innan, enligt ett pressmeddelande från företaget.

I slutet av förra veckan var 203 389 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är en ökning med 4 030 personer jämfört med veckan före och 32 830 fler än motsvarande vecka i fjol.


Värdet för aktiefonder minskade i genomsnitt med 38 procent under året. Blandfonder minskade i snitt med 17 procent medan räntefonder ökade i värde. Långa räntefonder hade en genomsnittlig avkastning på 9 procent och korta med 4 procent. Fondernas värdeminskning under året uppgick till mer än 300 miljarder kronor. Finanskrisen och turbulensen på världens börser präglade hela 2008 och intensifierades under hösten. Under åtta av årets månader tog människor ut mer ur sina fonder än vad som sattes in.


VA anser att Biovitrum kan lyfta i år. Äntligen kan den något sega portföljen komma att avancera in i den tredje mer statusfyllda utvecklingsfasen, fas III. De projekt som förhoppningsvis tar steget i år är faktor IX FC, som utvecklas mot blödarsjuka (hemofili B) tillsammans med Syntonix, och Kiobrina, en behandling av försämrat fettupptag hos för tidigt födda barn. En annan viktig milstolpe för bolaget under året är att börja studier på människa med faktor XIII FC, en ny förbättrad variant av Refacto, också mot blödarsjuka. Kanske kan vi också få se att Biovitrum lyckas licensiera ut något av de projekt som inte längre tillhör kärnverksamheten.

Biovitrum har länge varit en besvikelse trots att det finns stor potential i bolaget, vi får se om det kommer att lossna i år.


HQ Bank och nyligen köpta HQ Direct slås ihop. Åtgärden ger "betydande kostnadsbesparingar". HQ Direct är tidigare Glitnir som HQ köpte i oktober förra året. Genom den kommande fusionen skapas en rad synergier bland annat genom it- och affärsintegration samtidigt som utnyttjandet av kapitalbasen optimeras, skriver HQ i ett pressmeddelande.


Refaat el-Sayeds ägarbolag Hebi Holding lämnade på måndagsmorgonen ett uppköpsbud på NGM-noterade Hebi Health Care. Styrelsen rekommenderar aktieägarna att acceptera budet. Målet är att nå över 90 procents ägarandel för att därefter genomföra en tvångsinlösen och avnotera bolaget.Goldman Sachs räknar med att Volvo i samband med rapporten för det fjärde kvartalet kommer att meddela att bolaget inte lämnar någon utdelning för verksamhetsåret 2008. Enligt en färsk analys från investmentbanken förväntas dessutom Volvos skuldsättningsgrad att vara nära 40 procent, vilket är bolagets finansiella mål. Goldman Sahcs spår att Volvokoncernen kommer att ha en negativ rörelsemarginal på -0,9 procent år 2009. År 2010 räknar banken med att marginalen förbättras till 1,7 procent tack vare genomslag från kostnadsreduceringar.

HV 71 vill locka Janne Karlsson från värsta fienden Frölunda. Han är hetaste namnet att efterträda Kenta Johansson. Karlsson har en historia och ett gammalt förhållande med HV 71. Han kommer från Småland och har faktiskt spelat för HV 71 i division 1. Som assisterande tränare till Karlsson planerar HV 71 att lotsa fram gamle storbacken Fredrik Olausson. Han arbetstränar just nu i HV71 som vice sportchef och är på väg tillbaka till ishockeyn och elitserien efter en lång arbetsam tid med dubbla leverbyten. Jag känner mig frisk, även om jag inte är helt återställd, säger Fredrik Olausson.

Janne Karlsson är en duktig tränare det visade han i Linköping. Det är ju lite närmare att pendla mellan Göteborg och Jönköping än Göteborg - Linköping också. Kommer Karlsson att bli tränare för HV71? Vad är oddsen på det? Jämför spelbolagen på nätet

Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd avslog HV71:s krav på omspel av elitseriematchen mot Rögle.


Flygbolaget SAS totala passagerartrafik sjönk i december med 12,5 procent jämfört med samma månad året före. Den så kallade kabinfaktorn, som visar hur pass fyllda flygplanen är, sjönk med 1,7 procentenheter till 64,8 procent. För största dotterbolaget Scandinavian Airlines minskade passagerartrafiken med 9,4 procent. Kabinfaktorn sjönk med 3,2 procentenheter till 66,1 procent.

Den svagare kronan bättrar på exportbolagens försäljning med 6 till 7 procent. Det är en väldigt stark valutaeffekt. Det är överraskande mycket, säger oberoende aktieanalytikern Peter Malmqvist. De svenska företagen har en bättre sits än sina konkurrenter, tack vare den låga kronkursen. För de svenska bolagen gäller det dock att inte förlita sig på förmånliga växelkurser. Det gjorde flera företag på kontinenten runt 2000, när euron var lågt värderad, och byggde ut sin verksamhet.

Barcelona har inte förlorat sedan ligapremiären den 31 augusti. Med ledning 2-1 i 80:e minuten såg jumbolaget Osasuna ut att sätta stopp på sviten. Fem minuter senare hade Barcelona vänt till 3-2 i kylslagna Pamplona. Xavi stod för ett viljemål till 2-2. Sedan tog lille Messi över showen. Argentinaren bröt in från höger och letade läge för vänsterfoten. Med siktet inställt drog han iväg ett knallhårt skott som skruvade sig bort från målvakten och in vid stolpen.

Fem minuter in i det spanska fotbollsmötet mellan Atletico Madrid och Bilbao tvingades matchen att avbrytas i en minut. Anledningen: Snöbollar som kom farandes mot motståndarmålet från hemmafansen i Atletico. Redan innan matchen startade började man kasta ett flertal snöbollar mot målet. En del träffade målvakten, berättar domaren Cesar Muniz Fernandez. I femte minuten var jag sedan tvungen att be vakter att ingripa.Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Äntligen någon som tar fajten!
Hanterar det med Glans!
Vampyrer känner skräck för det eviga
Jänkarna är inte lika kaxiga nu...
Vulgo Snövit dansar loss
Motlut likt Mount Everest
Allvarligare att visa ena tutten...
Besvikelse som får upprättelse i år?
Brajja
Maxi(mal) tur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!