Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

tisdag 13 januari 2009

Den som väntar på någonting gott...

Henrik Larsson vägrar att lämna ett ­besked om framtiden. Nu växer kritiken mot att Sveriges landslagskapten inte tagit ett beslut. Han är lite som en singelkille, han håller alla dörrar öppna, säger tv-profilen Ola Wenström. Henkes velande och innebandyspelande får nu stor kritik av flera välkända tv-experter. I gårdagens morgonsoffa i TV4 sågade Robert Perlskog Henkes innebandykarriär. Henke blir jag inte klok på. Att han spelar innebandy är ju löjeväckande. Till Sportbladet utvecklar Perlskog sin kritik: Jag har svårt att se att en lagkapten för England eller Tyskland skulle göra något liknande. Jag kan inte tänka mig att Ballack skulle vara ifrån fotbollen för att till exempel spela bowling. Jag är inte imponerad av hans innebandysatsning. Jag tycker att han ska bestämma sig nu.

Jag förstår inte vad problemet är? En människa har sin fulla rätt att bestämma vad han eller hon vill göra med sitt liv. Om inte Larsson vet vad han vill så kan han ju inte pusha på ett beslut, det blir alltid fel i slutänden. Om inte herrarna Perlskog och Wenström inte klara av att vänta så får de lära sig att göra det. Förvisso kan jag hålla med om att som lagkapten i landslaget har man ett större ansvar mot andra, men det här är ett beslut som är större än fotbollen och då måste man respektera det. Det finns inga måsten eller skyldigheter, enligt mig, man måste utgå från att han slutar skulle det bli något annat så får man ta till vara det. Jag tycker Larsson ska sluta sin fotbollskarriär och spela innebandy för skoj skull, det har jag sagt förut och det står jag fast vid (jag har i varje fall tagit ett beslut...).
Sociala nätverk har vuxit enormt på senare år. Nu profiterar nya aktörer på marknaden. Facebook liksom andra sociala nätverk har fullkomligt exploderat under de senaste åren. Enbart Facebook har växt från 20 miljoner användare till 150 miljoner på bara två år.

De tre tyska koalitionspartierna enades i natt om ett andra konjunkturpaket - det mest omfattande i landets efterkrigshistoria. Paketet kostar staten cirka 50 miljarder euro, mer än 500 miljarder kronor. Närmare 180 miljarder kronor ska gå till satsningar på skolor, sjukhus, vägar, utbyggnad av bredband och annan infrastruktur. Skatterna sänks för låginkomsttagarna och även avgiften till sjukkassan sänks. Ett engångsbidrag på drygt 1.000 kronor går till varje barn och barnbidraget för arbetslösa höjs.


Försäljningen av kläder minskade i december med 5,6 procent jämfört med samma månad 2007, samtidigt som skoförsäljningen ökade med 0,7 procent. Det visar månadens blixtindex från Svensk Handel Stil. Ackumulerat under året backade klädhandelns försäljning med 4,5 procent och skohandeln föll med 4,7 procent.


På tisdagen föll oljepriset till under 37 dollar fatet på ökad pessimism om efterfrågan på olja. Det är den lägsta nivån på två veckor. Samtidigt höjde de ledande bensinbolagen i Sverige bensinpriset med 10 öre. Nu är det dyrare att raffinera bensin, enligt bensinbolagen. En liter blyfri 95 höjs med 10 öre till 10:69 kronor litern. Dieseln, liksom E85, lämnas oförändrad men biogasen höjs med 9 öre till 9:62 kronor per kubikmeter.


Varken landslagsledningen eller hans klubblag Bolton vet hur allvarlig skadan är på Johan Elmander eller hur länge han blir borta från spel. Tränaren (Gary Megson) vill inte säga något om det, säger Boltons presschef Paul Holliday till sportbladet.se.


Styrelsen för Dacke Group Nordic har ansökt om företagsrekonstruktion för bolaget samt för portföljbolaget Hermelin Nordic Research. Krisen i Dacke-gruppen är därmed total. Så sent som i november försattes dotterbolaget Anthill Customer Services International AB i rekonstruktion.

Charterbolag som Fritidsresor, Ving och Apollo sparar uppgifter om kunders resor allt för länge, anser Datainspektionen som granskat företagen. Flera av bolagen lagrar uppgifterna under en bestämd tid, exempelvis tre år, men om kunden under den tiden gör en ny resa sparas uppgifterna om samtliga resor i ytterligare tre år. "Det innebär att lagringstiden hela tiden förlängs vilket i sin tur gör att resebolagen kan följa kundernas resemönster på ett detaljerat sätt", skriver Datainspektionens generaldirektör Göran Gräslund i ett pressmeddelande.Myndigheten anser att kunderna måste få ge sitt samtycke om uppgifterna ska sparas mer än i två år. Strax före jul kritiserades SJ i ett liknande ärende. Ving är ett av företagen som kritiseras av Datainspektionen. Företaget lovar nu att rätta sig efter inspektionens beslut.
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

13 blev turtal...
Tradition att missa öppna mål...
Stringfillingar är ett måste för överlevnad...
Ara Abrahamian inför domstol
Ta en oskuld för 30 miljoner...
Rätt med sparken...
Maffian breder ut sig
Samurajhugg mot Japan
Den som väntar på någonting gott...
ROTen till något gott
Långt ringfinger = framgång
Homosexuell eller inte?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!