Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 12 januari 2009

Vulgo Snövit dansar loss

Den globala ekonomin förväntas fortsätta att bromsa in under innevarande år men under 2010 väntas därefter en signifikant ekonomisk återhämtning. Det säger Jean-Claude Trichet, ordförande för ECB, under måndagen enligt internationella nyhetsbyråer.

Stockholmsområdet stod för några av de största tappen på borättsmarknaden under 2008. Här är kommunerna där priserna rasade respektive ökade mest.

Bostadsrätter, prisförändring: (snittpriset okt-dec 2007 jämfört med okt-dec 2008)
1. Norrtälje: -20 procent
2. Värmdö: -17 procent
3. Tyresö: -16 procent

Kommunerna där priserna ökade/låg stilla:
1. Salem: 8 procent
2. Upplands-Bro: 2 procent
3. Upplands Väsby: 2 procent


Vostok Gas har ansökt om att bolagets depåbevis ska avnoteras från Stockholmsbörsen. Sista dag för handel blir fredagen den 30 januari, enligt ett pressmeddelande från Vostok Gas. Axier.se - Aktietips som fungerar i både upp- och nedgång på börsen. Sedan 2001 har vi varit aktiva i börsens alla faser och lyckats leverera kloka råd till våra kunder. Bli kund du med. Gratis nyhetsbrev, testa idag

New Wave måste spara 200 miljoner kronor i Orrefors Kosta Boda för att möta de sämre tiderna. New Wave vidtar ytterligare besparingsåtgärder inom Orrefors Kosta Boda då den negativa utvecklingen inom bolaget fortsatt under andra halvåret 2008, främst beroende på minskad försäljning. Det framgår av ett pressmeddelande.


En av de mest uppmärksammade prylarna på CES-mässan i Las Vegas är LG:s 3g-mobil som bärs som en klocka runt handleden. Med tanke på storleken har LG fått plats med en hel del funktioner och det är svårt att inte tänka agentfilm när man ser telefonen. Telefonen har en tryckkänslig skärm på 1,43 tum men det går även att navigera med hjälp av röstigenkänning. Enligt LG är det den första klockmobilen som har stöd för hsdpa, så kallat turbo-3g. Mediespelare, blåtand, stöd för videosamtal och kamera ryms också i den drygt 80 gram tunga klockmobilen och den ska dessutom vara vattentät. Det går att prata direkt i telefonen då den här utrustad med högtalarfunktion men det finns även stöd för trådlös handsfree.Det är fler än jag som tycker att budet på Ola Toivonen är väldigt bra. Robert Laul på Aftonbladet har samma åsikt som jag om budet. Han hävda också att MFF ka få dåligt rykte om man pressar för hårt. Pengarna kan också komma till pass nu när den nye brassen kommer.


Börsnoterade Hakon Invest ökar sin ägarandel i Cervera, som säljer glas, porslin och liknande produkter, från 48 till 81 procent av kapital och röster. Ökningen sker genom att Hakon köper familjen Kopschs ägarandel om 33 procent för 30 miljoner kronor. Cerverakedjan omfattar 47 butiker. Bolaget kommer framöver att redovisas som ett dotterbolag i Hakons räkenskaper.


Tydligen var det Maradona som var i farten på det hotell som väckte Chelseas spelare klockan sju på morgon. Brandkåren kom till hotellet, men någon brand upptäcktes inte. I stället verkar orsaken ha varit att Diego Armando Maradona och hans vänner kände sig röksugna. Det ser ut som om larmet startades av Diego och hans följe som rökte cigarrer på fjortonde våningen, säger en brandman till The Sun. Maradona, Argentinas förbundskapten, var på plats för att studera Uniteds anfallare Carlos Tevez.

Manchester United kanske skulle skicka en stor fet cigarr som tack för hjälpen till Maradona...

Gammal är äldst. Det visade veteranen Clint Eastwood i helgen. 78-åringen toppar biolistorna i USA efter att hans nya film Gran Torino givit honom den starkaste premiären hittills, räknat i pengar. Gran Torino spelade in 29 miljoner dollar eller 233 Mkr under sin riktiga premiärhelg på de nordamerikanska biograferna nu i helgen efter att tidigare ha släppts till enstaka biografer runt om i USA. Med det toppar filmen, där rasmotsättningar och en gammal Fordbil av Gran Torinomodell från 1972 står i centrum, besökarstatistiken i USA och Kanada för den gångna helgen. Vill du ha gratis biobiljetter?

Skapa din egna tv-tablå helt gratis!

Snövit i vulgär danstappning och en seriemördare som rekonstruerar sina brott i en makaber dockpjäs. Det är något av vad det skånska kulturhuset Inkonst bjuder på i vår. Den 29 april kommer performanceartisten Ann Liv Young på sitt första Sverigebesök. Med sig i bagaget har hon en vulgär och provokativ tolkning av Snövit - "Snow White".


Sverige toppar listan över länder som har den bästa hållbara samhällsutvecklingen. Schweiz ligger tvåa, Norge trea och Finland hamnar på fjärde plats. Det är den nederländska organisationen Sustainable Society Foundation som rankat 151 länders arbete med hållbar utveckling under 2008. De nordiska länderna ligger högt på listan. Island kniper en sjätteplats och Danmark hamnar på plats 14. Österrike ligger femma, Vietnam sjua och Georgien åtta på listan. I botten hamnar Turkmenistan, Qatar och Saudiarabien. Undersökningen baseras på 22 indikatorer, bland annat luft- och vattenkvalitet, hälsa, förnyelsebar energianvändning, jämställdhet och utbildning. Den visar att det gjorts få framsteg i utvecklingen mot ett hållbart samhälle sedan förra mätningen 2006.

Organisationen konstaterar att utvecklingen på viktiga punkter går i fel riktning. Användningen av förnybara energislag håller inte jämna steg med den snabbt ökande energiförbrukningen, avfallsåtervinningen är generellt mycket låg och utsläppen växthusgaser ökar stadigt.

Hm, Island på sjätte plats? Det här måste vara gjort innan den stora finanskrisen slog igenom. För Island ar fått bromsa många investeringar även de som gynnar miljön. Listan känns inte helst trovärdig.


Verkstadskoncernen Sandviks amerikanska konkurrent Kennametal tänker minska sin globala personalstyrka med cirka 1.200 anställda. Bolaget meddelar också att prognoserna för fjolårets sista kvartal sänks. Kennametal räknar nu med en vinst per aktie på cirka 34 cent. Den organiska försäljningen väntas minska med cirka 10 procent.


VA har räknat ut utdelningsprognosen per aktie för 2008 samt vinstprognosen avseende 2009 för börsens största bolag. Investmentbolagen är i vanlig ordning mest generösa men frågan är om verkstadsbolag som Autoliv, Scania, Sandvik och Volvo kan fortsätta dela ut mångmiljardbelopp framöver. VA Börs är inte övertygad utan tror tvärtom på fallande utdelningar redan till våren.


Antalet fusioner och uppköp kommer att nå bottennivåer under det andra och tredje kvartalet 2009, för att sedan successivt återhämta sig. Nedgången gäller samtliga regioner i världen. Det framgår av konsultbolaget KPMG:s undersökning "Global M&A Predictor", från den 12 januari i år.


Ericsson har fått en order från mobiloperatören Zain Madagaskar värd cirka 80 miljoner dollar. Ordern omfattar expansion av Zain Madagaskars gsm-baserade kärn- och radioaccessnät, inklusive installation, integration, fältunderhåll och andra relaterade tjänster. Det uppger Ericsson på måndagen.

Finske centern Pekka Saarenheimo, 26, är på väg till elitserien. Poängmaskinen jagas av tre klubbar: Timrå, Luleå och Skellefteå. Jag vill gärna spela i Sverige nästa säsong, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Han kan ju bara välja Skellefteå, allt annat vore vansinne...Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Äntligen någon som tar fajten!
Hanterar det med Glans!
Vampyrer känner skräck för det eviga
Jänkarna är inte lika kaxiga nu...
Vulgo Snövit dansar loss
Motlut likt Mount Everest
Allvarligare att visa ena tutten...
Besvikelse som får upprättelse i år?
Brajja
Maxi(mal) tur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!