Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

söndag 11 januari 2009

Ruggigt starkt

Anja Pärson radar upp fjärdeplatser i den alpina världscupen. Jag radar upp fjärdeplatser, men det är så lite som fattas för att det ska smälla i backen. Vi är inte riktigt där än, men vi är ändå jättenöjda med var vi är, säger hon till TT. Den stora svenska prestationen i Maribor stod annars Frida Hansdotter för. Talangen har slagit igenom på allvar och med andra åkets fjärde snabbaste tid kom Hansdotter in som sexa – en tangering av hennes främsta placering hittills i världscupen. Bakom Pärson och Hansdotter tog sig Maria Pietilä Holmner ned som nia. Therese Borssén får inte till det, men körde upp sig i andra åket och slutade 14:e.

Anja är vår stora stjärna i alpint, hon är den som kan ta medaljer i VM. De andra är bara förhoppningar.


Lågkonjunkturen börjar märkas på lyxrestaurangerna i Stockholm. Vassa Eggen byter inriktning och blir stekhus. Melker Anderssons stjärnkrog F12 bygger om och ändrar profil. Och på Esperanto går stjärnkockarna Sayan Isaksson och Daniel Höglander skilda vägar.


Helena Jonsson var bara ett skott från en trolig seger på söndagen. I fredagens sprint sköt hon fullt, men i masstarten fick hon två bom i liggande. Ändå var hon bara 11,8 sekunder efter segrande tyskan Kati Wilhelm. Tvåa kom ryskan Olga Medvedtseva. Både Wilhelm och Medvedtseva hade också två bommar.

Helena Jonsson var ruggigt stark på stående. Det var tråkigt att hon missade andra liggande sista skottet, det var ett slarvskott. Hon hade vunnit om hade satt det skottet. Men Domrachevas miss den var en klassiker...Den svenska kronan har fått en bra start på det nya året och stärkts rejält jämfört med nivåerna i december.Förutsatt att finanskrisen verkligen hejdas lär förstärkningen fortsätta, tror analytiker. På nivåer runt 11 kronor mot euron är kronan undervärderad, säger Karl-Johan Bergström, valutastrateg på Swedbank. Att placerarna ser något ljusare på konjunkturutsikterna beror till en del på presidentskiftet i USA. Med starka förhoppningar om att Barack Obama ska lyckas hejda recessionen har de börjat köpa tillbaka olika typer av riskfyllda tillgångar.

Det handlar om aktier, men det handlar i det här fallet också om den svenska kronan, som under finanskrisen har varierat väldigt nära globala börskurser. Karl-Johan Bergström tror nu att kronan - givet att finanskrisen verkligen ebbar ut och de finansiella systemen börjar fungera - har nått botten för den här gången.

Det är nog lite för tidigt att ropa hej. Man ska ju inte göra det innan man har kommit över bäcken heter det... Det kommer en dipp, men frågan är hur stor den blir. På årsbasis borde dock kronan stärkas mot dollarn och euron.

Oscar Carlén kom med i handbollslandslaget till VM. Det var väntat efter hans fina form senaste tiden.

Vi får se om Beckham får spela idag. Jag tycker ändå att man måste imponeras av Beckham som har åkt på minor i sin karriär men ändå alltid lyckats komma tillbaka. Han är en spelare som har knutit näven i fickan och kommit tillbaka ännu bättre än han var förut. Kommer han att lyckas igen?

En ny allsvensk säsong närmar sig. Kanske den sista för Anders Svensson, 32. Elfsborgsstjärnan är nämligen sugen på ett nytt äventyr utomlands och de stora pengarna i Saudiarabien lockar. Jag har snackat lite med ”Chippen” (Christian Wilhelmsson) om hur det är och bett honom hålla ögonen öppna åt mig, säger han till Borås Tidning.

Saudiarabien är nog det bästa Svensson kan komma. Ta chansen och kamma hem lite stålar...


André Myhrer fyllde 26 år på söndagen – och så nära det var den perfekta födelsedagen för slalomstjärnan från Bergsjö och Monaco. Fjärdeplatsen var en helt okej present.

Myhrer gjorde ett bra andråk, det finns lite hopp för VM, men inte är den stor...


Mobiloperatören Tele2 drar i gång ett samarbete med "Idol"-juryn. Ett poplöfte ska drillas och låtarna säljs direkt i Tele2:s musikbutik. Intäkterna delas lika. Allt visas i den Tele2-finansierade dokusåpan "Made in Sweden", som startar i TV 4 nästa vecka.
Det är en bil – och ett flygplan. Nästa månad genomför världens första flygande bil sin premiärtur i luften. Om fordonet överlever testflygningen förväntas det nå bilsalongerna sommaren 2010, uppger Times Online. Där är det sedan upp till "flygbilen" att imponera på potentiella kunder - något som enligt producenterna inte ska vara alltför svårt. Terrafugia Transition, som fordonet döpts till, kan nämligen gå från tvåsitsig bil till flygplan på bara femton sekunder. Enligt tillverkarna är den enkel att använda, inte minst eftersom den drivs på blyfri bensin och dessutom ryms i ett vanligt garage.

Bilen uppges kunna flyga upp till 800 kilometer på en enda tank. I luften ska den klara hastigheter kring 180 kilometer/timmen, men ännu har den bara kört i 140, då med fast mark under hjulen.

Det svåra blir om det är flygcertifikat eller körkort man ska ha för att få köra fordonet...
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens inlägg:

Erotik i luften?
2 Sexy for u
Skär tänder av ilska
Ruggigt starkt
Homofob
Lever inte längre i synd
Har Tintin mördat sin föräldrar?
Badar i champagne


1 kommentar:

  1. "Världens första flygbil" är ett klassiskt bedrägeri som ständigt återkommer. Om man läser på denna "bils" hemsida Terrafugia, så står det att om man lägger 10000 dollar i handpenning så börjar bilarna/planen levereras i slutet av 2009. Denna "flygbil" har ännu inte flugit, varför, jo gissa, den kan INTE flyga. Och kommer int göra det heller. Det finns en myriad av orsaker till detta men tex kommer inte vingarna att hålla. Dessutom, alla som gjort en massa/balansräkning på ett litet flygplan inför flygning vet hur små marginaler det finns på vikten och att detta "plan" därför kommer flyga som en tegelsten.

    SvaraRadera

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!