Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

måndag 12 januari 2009

Jänkarna är inte lika kaxiga nu...

Marta går till Los Angeles Sol. I dag bekräftade stjärnan själv flytten. Övergången har varit på gång en längre tid, men nu är det alltså helt klart. I vår startar den amerikanska ligan med sju lag och Marta kommer att bli det stora dragplåstret.

Marta har inte varit juste när det gäller övergången till LA. Om jag hade varit Umeå så hade jag varit riktigt besviken på Marta. Trots allt har Umeå ställt upp för henne och utvecklat henne som spelare i flera års tid. Det handlar inte om att hon inte skulle byta klubb men på det sätt som hon har uppträtt så skulle jag vara förgrymmad...


Den brittiska Findus-producenten har drabbats av akut kapitalbrist och är satt under förvaltning. Nu rapporterar brittiska tidningen Times Online att Newcastle Productions försatts i en form av tvångsförvaltning på grund av akut kapitalbrist. En av förklaringarna är finanskrisen på Island som slagit hårt mot Landsbanki. Banken var en av Newcastle Productions finansiärer. Förvaltarna söker nu efter en köpare som vill ta över verksamheten. Varumärket Findus ingår numera i Foodvest-gruppens om sedan i somras ägs av Lion Capital. Den tidigare ägaren var CapVest som i sin tur köpte loss Findus från EQT i början av 2006.

AIK:s Patrik Bojent är på väg till Norge. Klubben har gett sin vänsterback tillåtelse att åka på provspel till Ålesund under den kommande veckan. Generellt när en fråga om provspel kommer så för vi en dialog med berörd spelare om hur vi ser på den uppkomna situationen. I detta fall är vi överens om att detta är det bästa i nuläget. Detta utesluter inte möjligheten att Patrik Bojent spelar i AIK 2009, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.


Tre målvakter får åka med i 17-mannatruppen i handboll och den här gången lär inte en av dem bli sittande på läktaren hela tiden. Förbundskaptenerna flaggar för att man kommer att rotera mycket på målvaktsposten då ingen är klar förstemålvakt och ingen av dem har spelat ett helt mästerskap. Målvaktsuttagningarna kommer att kräva mycket mag- och fingertoppskänsla, säger Olsson.

Det är sällan en målvakt i handboll får spela hela tiden. Jag kan inte komma ihåg när jag såg en handbollsturnering där samme målvakt stod i alla minuterna.Pressade biljättar satsar på snålbilar och elmotorer. General Motors visade upp allt snålt och smått som finns i produktion och som är på gång. Fordchefen Allan Mulally kom in på podiet i Fordhallen i småbilen Fiesta, som ska introduceras i USA nästa år, och pratade om laddhybrider och elbilar. Hos Chrysler var det extremt dystert, många spår att företaget går i konkurs senare i år.

Får du ett billån? Ränta 4,25%-7,95%


Idolsäsongen är slut och mättnadspunkten borde vara nådd när det gäller talangjakter. Ändå lanseras nu ett program med trion från "Idol"-juryn. I "Made in Sweden" får man följa deras arbete med att lansera nya artister. Andreas Carlsson, Anders Bagge och Laila Bagge fortsätter att producera musikartister på löpande band. I "made in Sweden", som har premiär den 14 januari, får man följa arbetet med deras nya skivbolag. Allt som man inte får se i "Idol" får man se här, man får följa med bakom kulisserna och se hur man skapar en låt, hur man hittar finansiärer och distribution. Och så får man följa vårt privatliv också, säger Laila Bagge. Programmet ska sändas i fyra entimmeslånga avsnitt och man får följa två nya upptäckter på stjärnhimlen: Janet Leon och Kim Fransson.


Henrik Zetterberg kom inte med i årets all star-match i NHL men i Detroit betraktas han som stjärna. Förhandlingar pågår om ett nytt guldkantat kontrakt - vilket kan tvinga Johan Franzén från klubben. Zetterberg väntas få en rejäl löneförhöjning, med en uppskattad årslön på 55 miljoner kronor. Som jämförelse tjänar han med sitt nuvarande kontrakt omkring 20 miljoner om året. Löneförhöjningen har dock en baksida - att klubben närmar sig NHL:s lönetak. Zetterbergs lagkompisar Johan Franzén och Marian Hossa sitter också på utgående kontrakt, men kommer därför inte få besked om framtiden förrän Zetterberg skrivit på. I värsta fall kan någon av dem offras.

Det vore tråkigt om Franzén måste lämna, men frågan är om klubben kommer att välja Hossa före Franzén? Jag är inte så säker på att klubben offrar en spelare som mer eller mindre är "fostrad" i klubben.


Staten sålde 2,7 procent mer ren alkohol förra året än 2007. Mest ökade vinförsäljningen, 4,4 procent upp. Men enligt Systembolaget och Centrum för socialvetenskaplig alkohol- och drogforskning (Sorad) vid Stockholms universitet betyder det inte att vi dricker mer rusdrycker, tvärtom. Sorads telefonenkäter visar nämligen att under perioden oktober 2007–september 2008 så sjönk konsumtionen av ren alkohol med 0,3 liter per invånare.

Jag antar att den värsta hysterin över att kunna köpa alkohol utomlands och bättre tillgänglighet av alkoholen hos Systemet har lagt sig nu och därför sjunker siffrorna.


SAS och andra flygbolag tvingas betala ut mer i ersättning till passagerare som drabbas av inställda flighter. Det kan tänkas att det kommer att uppstå olika situationer, där en resande kan tänkas få en kompensation från ett flygbolag vid tillfällen, där den inte varit berättigad tidigare, säger Hans Ollongren, ansvarig hos SAS för koncernens samhällskontakter. Den slutsatsen har bolaget dragit sedan det låtit sina jurister analysera utslaget från EU:s domstol. I den slår EU:s högsta jurister fast att huvudregeln ska vara att en passagerare har rätt till ersättning om den inte informerats i rimlig tid om att en flygning ska ställas in.

Men enligt domen behöver bolagen inte ersätta passagerarna om de kan visa att flygningen ställts in på grund av extraordinära omständigheter. Flera bolag har hävdat att tekniska problem kan vara sådana omständigheter. Det blir resultatet av en EU-dom strax före jul.

Jag är så trött på att höra om dessa tekniska problem när man flyger, det lär ju inte bli färre nu efter EU-domen...
Se Dagens Spel av mig

Läs Dagens Inlägg:

Äntligen någon som tar fajten!
Hanterar det med Glans!
Vampyrer känner skräck för det eviga
Jänkarna är inte lika kaxiga nu...
Vulgo Snövit dansar loss
Motlut likt Mount Everest
Allvarligare att visa ena tutten...
Besvikelse som får upprättelse i år?
Brajja
Maxi(mal) tur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!