Bloggtoppen.se Sport Sport SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogglista.se BlogRankers.com

torsdag 8 januari 2009

Robinson är på G...

I februari 2005 gjorde Wallenberggruppens riskkapitalbolag EQT en av sina största investeringar i Finland. Bolagets fond IV satsade då, enligt tidningsuppgifter från tiden för affären, mellan 5 och 5,5 miljarder kronor för att köpa den finländska badrumstillverkaren Sanitec. Riskkapitalbolaget gjorde en finansieringslösning som gick ut på att bolaget skuldsattes hårdare, i enlighet med tidens rådande princip. Taktiken fungerade bra tills försäljningen gick i stå förra året. Kassaflödet ebbade ut och enligt en artikel i Financial Times på torsdagen har bolaget nu missat två låneåterbetalningsdatum. Orsaken? Det finns inga pengar att betala med. Bolaget är i en likviditetskris.

Bankerna sänker sina lånekrav med fem miljarder kronor till 3,5 miljarder kronor samtidigt som EQT erbjuder sig att satsa ytterligare en (1) miljard kronor i nytt aktiekapital. EQT är beredda att satsa en (1) miljard till. Därmed tar EQT sitt industriella ansvar för företaget som behöver en aktiv ägare, säger Johan Hähnel. Enligt förslagets huvudprincip skulle därmed de 50 bankerna som har lånat ut pengar förlora lika mycket pengar som EQT redan har gjort. EQT har förlorat alla sina satsade 5 miljarder kronor. Men det är en förhandling som pågår nu. Förslaget ligger hos bankerna och de har en styrgrupp som diskuterar det. Det kan ta flera månader, säger Johan Hähnel.

Enligt Johan Hähnel är Sanitec, som bland annat tillverkar badrumsporslin under märket IFÖ, ett lönsamt företag. Under 2008 uppges rörelsemarginalen (EBITDA) vara 13 procent. Men försäljningen väntas vika i år vilket skapar likviditetsproblem. Pengarna räcker inte till räntorna och Sanitec har därför avsiktligt struntat i att betala tillbaka räntor och amorteringar på lån vid två tillfällen. Rent teoretiskt kan därför vilken som helst av de 50 bankerna begära Sanitec i konkurs när som helst: De värden som står på spel gör att bankerna inte är intresserade av en sådan utveckling. Bankerna skulle rimligen inte riskera alla sina pengar när en annan lösning finns på bordet, säger Johan Hähnel.


Danske Banks målsättning att innan 2010 nå en marknadsandel på 10 procent i Sverige är inte längre aktuell till följd av finanskrisen, men på längre sikt är det fortfarande absolut möjligt med en andel på 10 procent eller mer. Danske Bank vill öka intjäningen och kundantalet i Sverige under de kommande fyra åren, uppger Danske Bank Sveriges vd Leif Norburg i en intervju med Bloomberg.

De flesta har nog fått revidera sina tillväxtmål och expansionsplaner. Det märkliga är att det inte verkar finnas någon som positionerar sig nu när tiderna är ypperligt goda för just expansion. Det är nu det finns chans att göra rejäla klipp. Har alla fallit i lånefällan så att det inte finns utrymme för expansion? Var finns den gamla hederliga devisen att "Kash is King"?

När Dakarrallyt på torsdagen fortsatte till den argentinska vinstaden Mendoza vann kartläsaren Tina Thörner etappen. Tillsammans med Nasser Al-Attiyah, Qatar, vann de drygt fem minuter före ett par konkurrenter.

En inflammerad vänsterhäl tvingar världsfemman Nikolaj Davydenko att lämna återbud till Öppna australiska som inleds om drygt en vecka. Han bröt i går ATP-turneringen i Chennai. Jag kände av skadan redan i oktober ifjol och nu hjälper inte smärtstillande längre. Jag flyger hem för magnetkameraundersökning, säger ryssen.


Luciano Moggi, klubbdirektör under Zlatan Ibrahimovics tid i Juventus, har nu fått sin dom för inblandningen i en del av den italienska fotbollsskandalen för ett par år sedan. Moggi döms till 18 månaders fängelse för korruption.
Utan bagage rakt ut i sumpmarken. Så började nya ”Robinson”. I nära en timme vadade de genom knädjupt vatten tills de nådde ett träsk, där har de tillbringat natten under bar himmel – i hällande regn. Det ska bli spännande att se hur de klarar första natten, säger TV 4:s pressansvariga Lili Assefa. Men vem kommer att vinna Robison? Kan det vara lönt att satsa en slant? Hitta de bästa oddsen

Robinson är en klassiker som säkert får höga tittarsiffor även om det hos mig är en gäspning. Men kanske kan det bli attraktivt genom att spela på ett bra objekt i Robinson...


Det råder finanskris i världen och få företag går i expansionstankar. Men att vidga verksamheten och satsa på nya länder kan vara ett steg framåt, även i oroliga tider menar Johan Marcus. Afrika är en växande marknad. Möjligheterna till bra investeringar är goda. Och det är nu man ska vara på plats, det är nu det händer, säger han.

Så, varför ska man då satsa på Afrika? Främst eftersom det är en kontinent som börjar få fart på ekonomin och vars ledare insett vikten av handel för ökat välstånd, anser Johan Marcus. Man har förbättrat företagens villkor i många länder. I Kenya där jag arbetar har man en hög utbildningsnivå, bra statliga universitet och engelska som officiellt språk. Och så har man en entreprenörsanda.

Afrika har ju potential och stora resurser. Det är märkligt att inte kontinenten lyckats tidigare. Någon gång måste Afrikas resurser även nå de egna invånarna så att ett välstånd kan byggas upp.


Tysklands näst största bank, Commerzbank, ska delvis nationaliseras, meddelade banken på torsdagen. Staten tar över 25 procent av bankens aktier plus en aktie. I gengäld erhåller Commerzbank tio miljarder euro i färskt kapital från den tyska bankhjälpsfonden.

Kryckorna är kastade och Kallursystrarna knatar omkring ute i joggingspåren. För första gången efter sina smalbensoperationer klarar båda två att ta i ordentligt under träningen. Det ser väldigt positivt ut, säger Pappa Anders till DN.se. Allting fungerar helt enligt planerna. Tjejerna trappar upp intensiteten för varje dag som går; med styrkepass och annat en till två gånger dagligen, säger Anders Kallur.


Januari brukar vara en tung månad för Rafael Nadal och så är det även i år. I Dohas ATP-turnering åkte spanjoren på torsdagen ut i kvartsfinal mot fransmannen Gael Monfils i två raka set, 4—6, 4—6. Ingen perfekt start på uppladdningen inför Australian open där han tidigare som bäst nått semifinal.

För Roger Federer ska 2009 bli den stora återkomsten efter det "svaga" fjolåret då han "bara" vann en Grand slam-turnering. Och han har inlett året bra. Samtidigt som Nadal förlorade vann Federer sin kvartsfinal, 6—2, 7—6 (7—6), mot tysken Philipp Kohlschreiber.

Roger Federer är en mycket bättre spelare i grunden än Nadal. För Federer handlar det bara om motivation. Hittar han den kommer han att piska skiten ur Nadal, och att det blir ett "riktigt gräs" på Wimbledon, inget halvt grusliknande som gynnar ej grässpelare som Nadal...


Tre "e", ekonomi, energi och Europas roll i världen, vill Tjeckien satsa på som ordförandeland i EU. Men landets rivstart som ordförande i EU handlar snarare om två "g": Gaza och gas. Det senare hör visserligen samman med energi men har slagit landet som ett mer akut problem än vad de kunde förutse.

Vi får väl se om Tjeckien kan ta sig ur gasberoendet och bli ett miljötekniskt framstående nation inom Europa. När jag var där senaste fanns det massor att göra inom miljöområdet och ordet global uppvärming existerande inte i vokabulären...

Barack Obama som snart tillträder som president lovar förbättrade villkor för konsten i USA, enligt The Art Newspaper. Han var den enda kandidaten under valet som hade ett detaljerat program för stöd till konsten. Några idéer var bland annat att bilda små konstbolag för att sprida konst i skolorna och i låginkomstområden, att öka stödet till NEA (National Endowment for the Arts) och ge ökad hälso-och sjukvård till konstnärer. Vår konst och vår kultur är i grund och botten det som gör USA speciellt, och vi vill visa det så mycket som möjligt i Vita huset, sade Obama i NBC under sin första intervju efter att ha vunnit valet.

Kulturstöd trodde jag knappt fanns i USA...Se Dagens Spel av mig här

Läs Dagens Inlägg:

Mål med baken...
Vem är det som darrar?
Robinson är på G...
Det krävs mer sex!
Atomprocessor ger möjligheter
Mormorstrosor - sexiga underpants
Patetiskt
Dödlig propp
Terrorattack i Malmö...
Skamliga förslag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 BloggRegistret.se Nätets bästa sajter!